Η εντολή at και η xmessage

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 3'

Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές 'υπενθύμισης'' που εμφανίζουν μικρά ενοχλητικά παραθυράκια για να μην ξεχάσουμε κάτι (π.χ. τον καφέ ή ραντεβού με τον οδοντίατρο). Ναι, αλλά δεν τις χρειάζεστε αφού αυτή η λειτουργικότητα υπάρχει ήδη σε δύο εντολές της κονσόλας. Μιλάμε φυσικά για τις at και xmessage.

Η εντολή at είναι πολύ χρήσιμο και εύκολο εργαλείο. Δώστε απλά

at 4:57 pm today


στη γραμμή εντολών και η at θα ανοίξει ένα πρωτόγονο κειμενογράφο.

Εκεί σε κάθε γραμμή γράφετε την κάθε εντολή που θέλετε να εκτελεστεί στις 4:57. Όταν τελειώσετε πατήστε Ctrl+D για να ολοκληρωθεί η ρύθμιση της at. Η κάθε εντολή που θα γράψετε πρέπει να δείχνει όπως ακριβώς θα την γράφατε στην κονσόλα, ενώ για την ώρα υπάρχουν διάφορα formats, όπως 1657 για ...στρατιωτικές ώρες ή 'now +2 hours' για να εκτελεστεί ότι ζητήσατε σε δύο ώρες από εκείνη τη στιγμή.

Τώρα, η εντολή που χρειάζεστε για να προβάλλετε κάποιο μήνυμα υπενθύμισης είναι η xmessage. Αυτή θα εμφανίσει ένα μικρό παράθυρο με ότι κείμενο θέλετε εσείς. Η σύνταξη για την εντολή xmessage είναι ως εξής:

xmessage -display :0.0 'You are late'


http://www.linuxformat.gr/dls/shots/xmessage.png

Η παράμετρος display είναι σημαντική γιατί λέει στην xmessage ποια οθόνη να χρησιμοποιήσει. Εάν προσθέσετε αυτήν την εντολή στην at, τότε έχετε μια πολύ εύκολη μέθοδο για να 'θυμίζετε' στον εαυτό σας τα ραντεβού σας χωρίς να καταφεύγετε σε εξωτερικές εφαρμογές.
dimitris2007-5-13 2:19:23

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)