ΑΤΙ και openSuse 11.1 (64bit)

Teddy | Πέμ, 12/25/2008 - 21:24 | 2' | 2

Στο suse 11.1 (64μπιτο) ο fglrx (και η έκδοση 8.12 και η beta 9.1) απλά δεν δούλευε με τίποτα, κάτι που μάλλον όλοι όσοι προσπαθήσατε θα το έχετε διαπιστώσει. Μου έβγαζε κάτι για wrong ELF class, μετά απο αρκετό ψάξιμο.Η συμπεριφορά είναι οτι πάει να φορτώσει το γραφικό περιβάλλον, σου βγάζει τον κέρσορα αλλα ξαφνικά μαυρίζουν τα πάντα...

Η λύση ήταν, μετά την εγκατάσταση,  να σβήσω το /usr/lib/dri/fglrx_dri.so και να αντιγράψω το /usr/lib64/dri/fglrx_dri.so στον φάκελο /usr/lib/dri/
(Για ακόμα μια φορά ο Δημήτρης a.k.a. DjDoo έδωσε την λύση, επίσης αν κάποιος δεν βαριέται ας κάνει και μια μετάφραση με εντολές κονσόλας :p).

Μετά έσβησα το /etc/ati/amdpcsdb (η εντολή είναι rm /etc/ati/amdpcsdb), ωστε να ξαναφτιαχτεί το database που αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις. Τέλος όρισα την ανάλυση (πχ σε μένα aticonfig --input=/etc/X11/xorg.conf --resolution=0,1680x1050 ) και τσουπ... όλα δουλέψανε.

Καλό θα ήταν να δοκιμαστεί και απο άλλους με παρόμοιο πρόβλημα και σε άλλες διανομές με τον xorg 7.4 και να πείτε αν δουλεύει.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ο φρέσκος 9.1 (κυκλοφόρησε σήμερα, σε λίγο θα μπει και στο site της ΑΤΙ) δεν έχει αυτό το πρόβλημα. Αύριο θα τον δοκιμάσω και με compiz να δούμε τι γίνεται με τα video.