Πως εγκαθιστούμε ορθογραφικό έλεγχο στον browser μας.

marlene | Παρ, 09/19/2008 - 03:13 | 1' | 8

Για όσους είναι αδύναμοι στην ορθογραφία, ( βάζω και τον εαυτό μου μέσα), ο firefox προσφέρει εξαιρετικά addons τα οποία προσφέρουν ορθογραφικό έλεγχο στα κείμενα θέλουμε να συντάξουμε.

Στην σελίδα αυτή:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:3

μπορούμε να επιλέξουμε όποιο πακέτο θέλουμε για οποιαδήποτε γλώσσα στην οποία θέλουμε να κάνουμε ορθογραφικό έλεγχο.

Προτείνω το πακέτο Greek Ελληνικά (el-EN) το οποίο κάνει ταυτόχρονο ορθογραφικό έλεγχο την ώρα που γράφουμε και στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Δοκιμάστε το και πιστεύω ότι θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.. :)

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το πιο σοστό post, η ορθωγραφία μερικές φορές είνε πολι κακή στο foroum. Θα το δοκυμάσω εκτενός και θα σας ενημεροσω για τα αποτελεσματα. Αν και το καλίτερο είνε να μάθουμαι ορθωγραφία, δεν είνε δύσκωλο. Και επιτέλους πρέπει να μάθουμαι να ξεχωρίζουμαι την ενεργητική και την παθητική φωνή, δεν είναι δύσκολο, μαθαίνετε.... (sorry για το επιθετικό post, μερικές φορές τα παίρνω)

Χρήσιμο post, αλλά δεν νομίζω ότι είναι 100% για πρώτη σελίδα. Το έβγαλα. Συγνώμη Marlene. :)
Αν διαφωνείτε οι υπόλοιποι, ξαναβάλτε το.
No problem, απλά θα έλεγα να τηρήσουμε την "παράδοση" στην πρώτη σελίδα να βάζουμε πράγματα που αφορούν γενικότερα το Linux, ειδήσεις ή tutorials ;)

ΥΓ: Το άφησα sticky.

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?

....Για μία ακόμη φορά Θαυμάζουμε το τακτ του συγγραφέα όπου με περισσή μαεστρία επισημαίνει το πρόβλημα των ανορθόγραφων post και προτρέπει τους χρήστες να εμβαθύνουν και να χρησιμοποιούν σωστά την ελληνική γλώσσα....
Πιστεύω ότι είναι μια ευγενική εκδοχή του "μάθε ορθογραφία ρεεε δεν είμαστε Α' δημοτικού" ή του "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΙCK&BAN" γι' αυτό άλλωστε δεν μου κάνει άσχημο στο πρωτοσέλιδο.

Teddy]....Για μία ακόμη φορά Θαυμάζουμε το τακτ του συγγραφέα όπου με περισσή μαεστρία επισημαίνει το πρόβλημα των ανορθόγραφων post και προτρέπει τους χρήστες να εμβαθύνουν και να χρησιμοποιούν σωστά την ελληνική γλώσσα....
Πιστεύω ότι είναι μια ευγενική εκδοχή του "μάθε ορθογραφία ρεεε δεν είμαστε Α' δημοτικού" ή του "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΙCK&BAN" γι' αυτό άλλωστε δεν μου κάνει άσχημο στο πρωτοσέλιδο.

Η συγγραφεύς του ποστ προτρέπει τους χρήστες αν όχι να εμβαθύνουν τουλάχιστον να σεβαστούν την ελληνική γλώσσα.

Για όλα τα άλλα έχουμε να προτείνουμε σωστές και λειτουργικές λύσεις. Δεν κατάλαβα γιατί είναι μεμπταίο να επισημάνουμε την σωστότερη λύση και για αυτό το πρόβλημα και μάλιστα στην πρώτη σελίδα.

Δημήτρη δεν νομίζω ότι θα άφηνες να βγει στα περίπτερα ένα τεύχος γεμάτο ορθογραφικά λάθη. Τι γνώμη θα σχημάτιζαν όλοι για το επίπεδο των εκδοτών του; Τι γνώμη σχηματίζουν όσοι διαβάζουν ένα φόρουμ όπου τα ορθογραφικά λάθη δίνουν και παίρνουν για το επίπεδο των χρηστών του;;

Ρητορικά τα ερωτήματα.. Σκεφτείτε τα άμα θέλετε.

Και κάτι τελευταίο.
Αν δεν σεβαστούμε εμείς την γλώσσα μας ποιοι θα το κάνουν;;

Δεν το ήξερα! Νέος βλέπεις!!! Χρήσιμο για λάθη απο κεκτημένη ταχύτητα!

Πάντα επίκαιρο αυτό το θέμα, έχει περάσει όμως κάποιος καιρός κ είπα να το ξαναφέρω στην επιφάνεια, ενημερώνοντας το ταυτόχρονα.

Τα πράγματα έχουν λίγο πολύ όπως τα είχε πει η marlene:

# Πάτε σε "αυτή":https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/language-tools τη σελίδα
# Επιλέγετε όποιο (ή όποια) πακέτο (πακέτα) γλώσσας θέλετε
# Εγκαθιστάτε το πακέτο σαν οποιοδήποτε addon για τον firefox
# Από εκεί κ πέρα, όταν γράφετε το κείμενο σας (πχ εδώ, στον κειμενογράφο του forum μας) μπορείτε να κάνετε ένα δεξί κλικ στο χώρο εισαγωγής του κειμένου κ να ενεργοποιήσετε τον ορθογράφο (επιλογή "check spelling" στον αγγλόφωνο firefox) καθώς κ να διευκρινίσετε ποια γλώσσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε (πάλι με δεξί κλικ, μενού "languages" στον αγγλόφωνο firefox).

Προκειμένου να αποφύγετε την εναλλαγή μεταξύ αγγλικού κ ελληνικού ορθογράφου (αν γράφετε συχνά κ στις δύο γλώσσες) μπορείτε να ακολουθήσετε την αρχική συμβουλή της marlene κ να βάλετε το δίγλωσσο αγγλοελληνικό λεξικό, το οποίο όμως δεν υπάρχει πλέον στη λίστα με τα διαθέσιμα λεξικά. Μπορείτε όμως να το βρείτε "εδώ":https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3451/. Όπως λέει κ στη σελίδα, το δίγλωσσο λεξικό δεν είναι τόσο πλήρες σε λέξεις όσο τα ξεχωριστά αγγλικά κ ελληνικά λεξικά βέβαια, αλλά είναι μεγάλη ευκολία για κάποιους.

_Θα παρακαλούσα πάρα πολύ, χρήστες άλλων δημοφιλών browsers να κάνουν ένα κόπο να συμπληρώσουν από κάτω την αντίστοιχη διαδικασία για το δικό τους browser, αν αυτή υπάρχει βέβαια._