Πρόβλημα με Ελληνικά σε σελίδα με Wordpress

LinuxFlame | Τρί, 07/05/2011 - 03:44 | 1' | 6

Για χαρά παιδιά. Έχω φτιάξει κάποιες σελίδες με Wordpress και παρατήρησα ότι όταν κάποιος τις  προσθέτει με σύνδεσμο σε άλλες σελίδες και Sosial Networks τα κείμενα προβάλλονται ακαταλαβίστικα. Στην αρχή υπήρχε πρόβλημα και με τους τίτλους των rss αλλά το πρόβλημα αυτό διορθώθηκε με κάποιο πρόσθετο. Το περίεργο είναι ότι όταν κάνω link τη μια σελίδα στην άλλη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

LinuxFlame]όταν κάποιος τις  προσθέτει με σύνδεσμο σε άλλες σελίδες και Sosial Networks

LinuxFlame]όταν κάνω link τη μια σελίδα στην άλλη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τι εννοείς στο πρώτο quote; Δεν είναι το ίδιο με το δεύτερο;
Πάντως μυρίζομαι ασυμβατότητα στην κωδικοποίηση (charset).

Έχεις δίκιο Αποστόλη δεν το εξέφρασα σωστά ήταν και πολύ αργά όταν το έγραψα.... Θέλω να πω το εξής  η σελίδες είναι στημένες σε διαφορετικούς servers και στημένες με Wordpress με ένα πρόσθετο δίνεται η δυνατότητα των χρηστών να προσθέσουν συνδέσμους στη δραστηριότητά τους. Αν λοιπών από τη μία σελίδα προσθέσω την άλλη σαν σύνδεσμο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν όμως για πχ προσθέσω μια από τις σελίδες μου στο Facebook σαν σύνδεσμο τα κείμενα δεν διαβάζονται.

Η εφαρμογή σου (σελίδες και database) τι character set έχει;
Ελληνική iso ή utf8;
Το πιο πιθανό είναι οτι εκεί υπάρχει μια ασυμβατότητα.

Η εφαρμογή είναι η ελλήνικη έκδοση του Wordpress και το character set της database είναι utf8. Μια συμβατική εγκατάσταση που λογικά δεν έπρεπε να έχει πρόβλημα.

Ανοιξε κάποιο αρχείο (π.χ. το wp-settings.php) και επιβεβαίωσε οτι όντως και οι σελίδες έχουν utf-8.
Αν είναι έτσι τότε φαντάζομαι οτι υπάρχει κάποιο θέμα με κάποιο plugin ή με τον editor που χρησιμοποιείς όταν καταχωρείς κείμενο.

Πάντως αυτό συμβαίνει ή όταν υπάρχει ασυμβατότητα στο character set ή καμμιά φορά όταν ο editor καταχωρεί html entities.
Αν θυμάμαι καλά το wordpress χρησιμοποιεί τον tinymce που έχει εξ ορισμού ενεργοποιημένα τα entities.

Οι ρυθμίσεις των αρχείων μου είναι ok. Εκτώς αν πρέπει να αλλάξω το "DB_CHARSET', 'utf8'" σε "DB_CHARSET', 'utf8_general_ci.' και να πειράξω και το 'DB_COLLATE', '' που default είναι κενό.