Τι είναι απαραίτητο για την δημιουργία μιας web-page

harris79 | Τρί, 01/22/2008 - 00:18 | 1' | 5

Αφού κάνω τα πρώτα μου βήματα στο LINUX θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται  να έχω από εργαλεία για την δημιουργία μιας homepage.

Κάθε βοήθεια δεκτή. Επιπλέον όποιος είναι και απο την περιοχή μου (ΑΡΤΑ) και θέλει να ξεκινήσουμε κανένα project ας επικοινωνήσει

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Αν θες μια απλή ιστοσελίδα (στατική με απλό κείμενο και μερικές εικόνες, κλπ) τότε χρειάζεσαι μόνο ένα πρόγραμμα σαν το Nvu ή το Kompozer (θα τα βρεις στο διαχειριστή πακέτων της διανομής σου και δεν απαιτούν να ξέρεις HTML αφού όλα γίνονται με κλικ με το ποντίκι).

Αν όμως θες κάτι περισσότερο, π.χ. σαν το site που έχουμε εδώ, τότε χρειάζεσαι κάτι πολύ πιο ισχυρό, δηλαδή ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου σαν το Drupal ή ένα από τα υπόλοιπα που είχαμε δει στο Συγκριτικό του τεύχους 14 (joomla, κλπ). Και φυσικά να μάθεις αρκετά HTML, CSS και PHP.

Το τεύχος 16 έχει δύο tutorials για Nvu και PHP ενώ στα προηγούμενα τεύχη υπάρχει μια σειρά οδηγών για την PHP του Ν. Σαρακίνη.

Αρκεί PHP?

Το λέω αυτό γιατί ξέρω σχετικά καλά να προγραμματίζω σε PHP. Δεν έχω ασχοληθεί με το περιβάλλον των Nvu ή Druppal πιστεύετε ότι θα δυσκολευτώ? Ποιο είναι προτιμότερο σε πρώτο στάδιο?

Η ΑΕΚ ειναι κυρίως ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν

Μα στο πρώτο post έλεγες ότι θες να φτιάξεις homepage. Αν θες μια απλή σελίδα, ουτε PHP δεν θα χρειάζεσαι. H PHP ειναι για να κάνει πιο σύνθετες δουλειές και δυναμικές σελίδες.

Το Nvu είναι πρόγραμμα για WYSIWYG δημιουργία απλών ιστοσελίδων. Σκέψου το σαν dreamweaver π.χ. :)

To Drupal είναι Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) γραμμένο σε PHP. Είναι πολυσύνθετο αλλά απίστευτο σε δυνατότητες. Αυτό χρησιμοποιήσαμε και σε αυτό το site. Ότι βλέπεις είναι Drupal.

Συμφωνώμε τον Δημήτρη εάν θες μια απλή σελίδα φτιαχτεί με
το Nvu είναι παρά πολύ καλό εργαλείο και σε κάποια σημεία είναι καλύτερο και από
dreamweaver και ότι βοήθεια χρειαστείς για το Nvu εδώ είμαστε

Δεν έχω εγκαταστήσει καθόλου κανένα περιβάλλον εδώ και αρκετά χρόνια για δημιουργία webpage στο δικό μου PC ύστερα από πραγματικά τραυματική εμπειρία στα @@@@@@windows(frontpage) Θα κάνω το πρώτο βήμα μετά την εξεταστική μου οπότε θα πω και τις εμπειρίες μου.
LINUX FORMAT == LINUX SUPPORT

Η ΑΕΚ ειναι κυρίως ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν