Ελληνική Ομάδα Ανάπτυξης e-Learning πλατφόρμας

dimitris | Κυρ, 01/13/2008 - 23:26 | 2'

Πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε η έκδοση 3.0.1 του eFront, μιας νέας πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης από Έλληνες προγραμματιστές η οποία έχει γίνει ανοιχτή σε όλους σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστή και αποδεκτή από ενδιαφερόμενους χρήστες. Η προσπάθεια αυτή έχει φέρει την πλατφόρμα σε μια πολύ καλή μορφή και με τη βοήθεια διάφορων μέσων όπως το wiki και το forum που έχουν δημιουργηθεί είναι πλέον πιο κοντά σε κάθε χρήστη ή προγραμματιστή.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης eFront υποστηρίζει την αποδοτική επικοινωνία μεταξύ μαθητή/καθηγητή. Προσφέρει μια πλούσια συλλογή από εύχρηστα εργαλεία, τα οποία χρειάζονται ελάχιστη εξοικείωση από τον μαθητή και τον καθηγητή και δημιουργούν επιτυχημένες ηλεκτρονικές κοινότητες μάθησης. Το eFront περιλαμβάνει οπτικά εργαλεία για την δημιουργία τόσο της δομής όσο και του περιεχομένου μαθημάτων, δυνατότητα κατασκευής ηλεκτρονικών διαγωνισμάτων, εργαλεία επικοινωνίας (φορουμ, προσωπικά μηνύματα και άμεσο chat), χρονοπρογραμματισμό του υλικού, ανακοινώσεις, κανόνες πλοήγησης και πολλούς διαφορετικούς τρόπους οργάνωσης της ροής του μαθήματος, επεξεργασία στατιστικών στοιχείων χρήσης και πολλά άλλα.

Η ομάδα του eFront αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς και με την ανοιχτή αυτή έκδοση είναι σε θέση να βοηθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο θέλει να συμμετέχει στην επέκταση, διάδοση και χρήση μιας τέτοιας μεγάλης πλατφόρμας που για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα και διανέμεται δωρεάν.

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)