Παράπονα...

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Παρ, 03/30/2012 - 04:36 | 2' | 4

Αγαπητή ομάδα του linux inside,

Πρόσφατα αγόρασα το τεύχοςΜαρτίου  και πραγματικά όταν το άνοιξα δυσαρεστήθηκα γιατί τα άρθρα που είδα στο εξώφυλλο ότι με ενδιέφεραν ήταν ανακόλουθα με αυτά που γράφετε στο εξώφυλλο

1) Όταν βλέπεις άνοιξε και σβήσε τα φώτα του σπιτιού σου από το web δεν περιμένεις ένα άρθρο που αναφέρεται στο πώς αναβοσβήνεις λεντάκια και όταν γίνεται συζήτηση για τα ρελέ να σε παραπέμπει σε άλλο τεύχος.

2) Επίσης το ακόνισε τις γνώσεις σου στον ανοιχτό κώδικα και στο hardware θα πρέπει να αναφέρεται σε κάποιο tutorial και όχι γενικόλογα σε μία κατασκευή που έκανε κάποιος άλλος και μάλιστα χωρίς τεχνικές λεπτομέριες.

Πραγματικά όταν δίνω ένα τόσο αξιοσέβαστο ποσό για να αγοράσω το περιοδικό σας και δεν μπαίνω να ψάξω στο internet για αυτό που με ενδιαφέρει , περιμένω αξιοπιστία και ποιότητα από μέρους σας...

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Φίλε Γιώργο δεκτές οι παρατηρήσεις σου. Όπως καταλαβαίνεις όμως ένα περιοδικό έχει περιορισμένο χώρο και έκταση. Αν μέσα στο άρθρο υπήρχε και η διαδικασία με το ρελέ θα χρειαζόταν ένα ξεχωριστό τεύχος μόνο για το άρθρο ή και ένα ολόκληρο βιβλίο που μπορεί η τιμή του να ξεκινά απο τα 80 ευρώ.
Επίσης, κάθε στήλη έχει μια αλληλουχία και μια συνέχεια. Δεν μπορούν να γραφτούν τα πάντα ταυτόχρονα. Σε τελική ανάλυση ένα άρθρο απαιτεί και λίγο σκέψη απο τον αναγνώστη. Αν το ψάξεις καλύτερα θα δεις πως υπάρχουν LED με αρκετά μεγάλη ένταση που μπορούν να φωτίσουν αρκετά μεγάλο χώρο.
Όσον αφορά το Hardware που λες, η στήλη λέγεται "ιδέες και προτάσεις" και όχι hardware review. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Θεωρείς γενικόλογο άρθρο ή μη αξιόπιστο, την "εισαγωγή στη sqlite" για παράδειγμα;
Επειδή βλέπω πως μόλις πριν λίγες ώρες άνοιξες λογαριασμό, να σου πω πως ένας απο τους λόγους που υπάρχει η σελίδα είναι να λύνονται οι όποιες απορίες. Αν το ζητούσες, θα μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε ολόκληρο ακόμα και το επίμαχο άρθρο για το ρελέ που σε προβληματίζει.

Το καταλαβαίνω απολύτως ότι ένα περιοδικό δεν μπορεί να περιγράφει τα θέματα σε όλη την έκταση τους. Παρόλα αυτά εγώ πηγαίνοντας στο περίπτερο και βλέποντας μόνο το κλειστό εξώφυλο που αν θες λειτουργεί σαν "κράχτης" πρέπει να ενημερώνομαι ακριβώς για την ύλη του περιοδικού και να μην παραπλανούμαι. Το καταλαβαίνω ότι οι τίτλοι πρέπει να περιέχουν ένα είδος ενθουσιασμού αλλά πρέπει να ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα.

* Αν πρόκειται για συνέχεια κάποιου άρθρου γράψτε "άνοιξε και σβήσε τα φώτα του σπιτιού σου από το web part 2" ή 'Κύκλωμα που αναβοσβήνει ledaκια με δυνατότητα προέκτασης στα φώτα του σπιτιού'. για να καταλάβουμε και εμείς ότι δεν πρόκειται για ολοκληρωμένο άρθρο. Φυσικά δεν περιμένω να με ενημερώσετε για κάθε πτυχή του θέματος αλλά τουλάχιστον ας λειτουργεί στοιχειωδώς αυτό που περιγράφετε.

* Βλέποντας το εξώφυλλο εγώ δεν μπορώ να καταλάβω  αν το άρθρο βρίσκεται στην κατηγορία "ιδέες και προτάσεις" ή 'hardware review'. Πρέπει να γίνεται σαφές αν πρόκειται για case study ή tutorial. O τίτλος  'ακόνισε τις γνώσεις σου στον ανοιχτό κώδικα για να φτάσεις ώς τις παρυφές του διαστήματος'  παραπέμπει σε κάτι που μπορώ να κάνω εγώ. Κατα τη γνώμη μου είναι άσχετο και παραπλανητικό για αυτόν που το διαβάζει.

Δηλαδή εγώ πως να εμπιστευθώ το περιοδικό την επόμενη φορά που θα θελήσω να το αγοράσω. Θα το δω και θα σκεφτώ αυτοί γράφουν μέσα ότι να ναι....

Ευχαριστώ πολύ για την πρόθεση να με ενημερώσετε περετέρω μέσω του φόρουμ και θεωρώ σημαντικό ότι υπάρχει η κοινότητα. Παρόλα αυτά για κάποιο λόγο αγόρασα την έντυπη έκδοση και δεν ρώτησα απευθείας σε φόρουμ. Θεωρώ ότι αυτό που έχει να προσφέρει η ενημέρωση από το περιοδικό είναι ουσία και νομίζω ότι προς τα εκεί πρέπει να προσανατολιστήτε.

Φιλικά
Γιώργος 

Γιώργο, το εξώφυλλο νομίζω πως είναι ξεκάθαρο και γράφει με μεγάλα και κεφαλαία γράμματα High Altitude Ballooning. Επίσης, δείχνει και ένα μπαλόνι πάνω απο τη γη. Και ναι είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και εσύ, όπως το κάνουν εκατοντάδες ιδιώτες ανα τον κόσμο. Ερασιτέχνες είναι και όχι κάποιοι ειδικοί.
Κοιτώντας τώρα το εξώφυλλο όπου έχει 9 τίτλους με περιγραφές, θεωρώ πως αποκρίνεται απόλυτα στο περιεχόμενο. Παράδειγματα: Asterisk - Οργάνωσε το δικό σου πειραματικό, αλλά πλήρες VOIP τηλεφωνικό κέντρο. VIM Γνώρισε τα τρυκ του καλύτερου κειμενογράφου για να δουλεύεις γρηγορότερα.
Πόσο πιο περιγραφικά να γίνουν στον περιορισμένο χώρο ενός εξωφυλλου;
Μοναδική περίπτωση είναι αυτή του Arduino, αλλά νομίζω πως το ζήτημα έχει εξηγηθεί. Κάποια άρθρα απαιτούν σκέψη και εργασία απο την πλευρά του αναγνώστη. Το βασικότερο τμήμα του μηχανισμού (πχ κώδικας) περιγράφεται αναλυτικότατα στο άρθρο.
Τέλος, το site λειτουργεί συμπληρωματικά με το περιοδικό. Όπως και να έχει πάντως οι παρατηρήσεις σου λαμβάνονται υπόψη. 
Πρώτη φορά αγόρασες το περιοδικό;

Φίλε georgios, δεν ήθελα να πάρω μέρος στη συζήτηση, περιμένοντας κάποιος από τους υπευθύνους του site να να απαντήσουν (όπως και έγινε με τον dsyrmalis), αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ με τα τελευταία που έγραψες (εγώ πως να εμπιστευθώ το περιοδικό την επόμενη φορά....), και είπα να γράψω τη γνώμη μου.....

Όλα αυτά τα χρόνια που ζω είχα πολλά ενδιαφέροντα πέρα από το linux, για τα οποία ενδιαφέροντα υπήρχε πάντα κι ένα περιοδικό.
Πίστεψέ με αλλά ούτε ένα περιοδικό δεν θα μπορούσε να γράφει ακριβώς αυτά τα οποία θα ήθελα εγώ να γράφει, και να με γεμίζει πλήρως...
Αυτό συμβαίνει επειδή τα περιοδικά δεν απευθύνονται στο "εαυτό" μου αλλά σε όλους του ίδιου ενδιαφέροντος....
Αυτό σημαίνει ότι είναι λογικό να υπάρχουν κάποιο μήνα και κάποια θέματα που δε με αφορούν ίσως και να μη μου αρέσουν....  (πχ για το arduino δεν ενδιαφέρομαι...)
Αλλά όπως σου είπα μπορεί να αρέσουν σε άλλους (δεν είμαι μόνος μου...)

Έτσι δεν μπορούμε να ζητάμε από ένα περιοδικό να γράψει ακριβώς τα θέματα που θέλουμε εμείς και όπως ακριβώς τα θέλουμε.... Σκέψου ότι είναι πρακτικά αδύνατο...
Κάποιο άλλο θέμα που θα γραφεί και σου αρέσει εσένα μπορεί να μη μου αρέσει εμένα....
Θα πρέπει να υπάρχει κατανοήση για περιοδικά που δεν υπάρχουν και πολλά στο είδος τους....
Βεβαια, μπορείς να προτείνεις θέματα, τα οποία θα ήθελες να υπάρξουν, και οι υπεύθυνοι σίγουρα θα το κοιτάξουν.
Με εκτίμηση tomkat !!!!