Tι κάνουμε αν η συσκευή μας έρθει σε επαφή με νερό?

DimitrisV Channel | Σάβ, 07/27/2013 - 00:09 | 4'

 Μιας και είναι Καλοκαίρι και όλοι λίγο πολύ πάμε παραλία θεωρώ πως δεν είναι λίγοι αυτοί που τους έχει τύχει να μπουν στην θάλασσα με το κινητό στην τσέπη. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δίξω μερικά βήματα τα οποία ίσως θα σας βοηθήσουν να ξαναανοίξετε την συσκευή σας!

Πρώτα από όλα βγάζουμε μπαταρίες,SIM,Micro SD,θήκες,μεμβράνες και ότι άλλο αφαιρείτε χωρίς κατσαβίδι(!) Αν η μπαταρία δεν είναι αφαιρέσιμη πρέπει να την κλήσετε προσπαθόντας να μην ανάψει η οθόνη και γίνει το βραχικύκλωμα.

Αν στη συσκευη έχει πέσει καφές ή κάποιο αναψυκτικό, ξεπλύνετε τη συσκευή με αλκολ.Μην φοβάστε για ζημια ,το νερό έχει φροντίσει γι' αυτό Αφού κάνετε τα παραπάνω προσπαθείστε να αφαιρέσετε το νερό με χαρτοπετσέτες ή γενικά με άλλο αποροφυτικό υλικό (Μπομπ Σφουγγαράκης)

Μετά πρέπει να το έχετε σε ξηρό αέρα μακριά από ήλιο & φυσικά αρκετή υπομονή (Βαθιές ανάσες). Μην βιαστείτε να τη δοκιμάσετε μετά το πρόχειρο στέγνωμα για να δείτε αν δουλεύει, το πιθανότερο είναι να προκαλέσετε βραχυκύκλωμα μιας και το νερό δεν έχει φίγει από το εσωτερικό της συσκευής.Μια ακόμη λύση είναι και το ρύζι ,άλλα έχει τα ίδια αποτελέσματα με το χαρτί.

Μετά τυλίξτε την συσκευή με μπόλικο χαρτί και αφήστε το έτσι για μια μέρα ώστε να αποροφυθεί η υγρασία από την συσκευή. Μετά θα πρέπει να πάρετε 1 σακουλάκι που να κλείνει αεροστεγός & να το γεμίσετε με ρύζι και να βάλετε μέσα την συσκευή με την μπαταρία της! Θα το αφήσετε άλλη μια μέρα μέσα για να αποροφυθεί η υγρασία .Δεν χρειάζετε ψυγείο ή ήλιος.

Αφού κάνατε τα παραπάνω το ξανακάνουμε μια πρόχειρη με χαρί και μετά κάνουμε την δοκιμή να το ανοίξουμε (Εαν θέλετε κάνετε και τον σταυρό σας) Aν τελικά θα λειτουργήσει δεν το ξέρω πάντος τουλάχιστον προσπαθέισατε

YΓ:Αν η συσκευή είναι το Nokia 3310 κατα 60% πιθανότητα θα ανοίξει κανονικά χωρίς τα παραπάνω ,μιας και το κινητό είναι........ΤΙΤΑΝΑΣ

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)