Linux distro για recording studio

marlene | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 14

Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου συστήσει κάποια κατάλληλη διανομή για να την δοκιμάσουμε σε επαγγελματικό στούντιο ηχογραφήσεων;

Το στούντιο είναι ήδη στημένο και εκείνος που ενδιαφέρεται θέλει να αρχίσει να δουλεύει με linux.

Υπάρχει κάποια σχετική προϊστορία στο θέμα  και αν ναι με ποιες διανομές; Σε σχετική έρευνα που κάναμε στο google δεν βρήκαμε και πολλά πράγματα.

Το στούντιο αυτό χρειάζεται sequencers και σίγουρα κάποιο πρόγραμμα που να κάνει την ίδια δουλειά με το sonar.
 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το dynebolic αν δεν κάνω λάθος, άλλα μπορείς να εγκαταστήσεις όποιαδήποτε γνωστή διανομή και να εγκαταστήσεις τον jack και τα προγράμματα rosegarden .....

Ok ευχαριστώ πάρα πολύ. Κατεβάζω την διανομή ήδη . Για τα προγράμματα έχετε υπόψιν σας τι παίζει περίπου εκτός απο το rosegarden. Μήπως έχει κάποιος έχει χρησιμοποιησει κάποιες εφαρμογές και γνωρίζει τι γίνεται με αυτές; Δηλαδή υπέρ κατά και γενικότερα πληροφορίες για τι περίπου είναι το κάθε τι στην πράξη ( όχι όλα παιδιά δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις , απλά ρωτάω γενικότερα... )

Και πάλι ευχαριστώ.

Στα πρώτα τεύχη του περιοδικού τα γράφει αναλυτικά. Πάντως έχει μείκτη, sequencers, drum machine, sound editor, midi και άλλα πολλά. Δες στο site τους

Καταρχάς ζητάμε ένα λειτουργικό που θα μπορεί να παραμετροποιηθεί έτσι
ώστε ώστε αυτό το λειτουργικό να "βλέπει" όλο το hardware που υπάρχει
σαν εξοπλισμός ήδη μέσα στο studio.  (Εκεί έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξει πρόβλημα..) Αυτό  τώρα θα πρέπει να τρέχει μόνο μία εφαρμογή
με ανάλογες επιδόσεις της τελευταίας έκδοσης του sonar.

Κάποιες εφαρμογές sequencing τις βρήκαμε και θα τις εξετάσουμε για να δούμε αν μπορούν να δουλέψουν σε επαγγελματικό περιβάλλον.
Στην περίπτωση δε, που δεν υπάρχει κάτι ανάλογo υπάρχει ενδιαφέρον για να στηθεί κάτι από την αρχή.

Υπάρχει μήπως κάποιος να μας δώσει κάποια κατευθυντήρια γραμμή ή να μπορεί να μας πει αν αυτό έχει ξαναγίνει κάπου και με ποια βήματα ακολουθήθηκαν.;;;

Constantinos όντως η διανομή που λες είναι επαγγελματική. Κατεβάσαμε το live cd και ψάξαμε τις εφαρμογές της και είναι όλες πάρα πολύ καλές. Έχουμε ένα πρόβλημα τώρα. Θέλαμε να το εγκαταστήσουμε σε έναν υπολογιστή για να το δοκιμάσουμε στο στούντιο για κάποιο διάστημα φορτωμένο και με τα περιφερειακά .. Από που γίνεται η εγκατάσταση αυτού του λειτουργικού;
To live cd δεν δίνει κάποιο option κάπου και δεν βρίσκω πως γίνεται η εγκατάσταση του. Εικάζω ότι θα πρέπει να του δώσω κάποια εντολή από την κονσόλα για να περάσει σε installation αλλά ποια είναι αυτή;;

Ααα να προσθέσω εδώ ότι στην σελίδα της διανομής όλα τα φόρουμς είναι στα ισπανικά οπότε άκρη δεν βγάλαμε από εκεί το δε wiki  τους δεν δουλεύει..

Mille mercie... ( τό ριξα στο γαλλικό.. ) Θα το εγκαταστήσουμε και θα σας πω πως δούλεψε μέσα στο στούντιο.

δοκίμασε τα Ubuntu. και βαλε το πακέτο "ubuntu-studio". αν σεν κάνω λάθος πρέπει να εχει αυτο προγραμματα για ηχο.

Λοιπόν θα σας ενημερώσω εδώ τι έχουμε κάνει.
Δοκιμάσαμε ότι διανομές βρήκαμε που να σχετίζονται με το αντικείμενο ( ubuntu studio, musix+linux, κτλ) και φυσικά διάφορα προγράμματα όπως είναι το Ardour, το οποίο είναι sequencer -που μας ενδιαφέρει- , muse κτλ.
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα προγράμματα είναι πίσω στο θέμα ήχος περίπου 4 χρόνια. Δηλαδή είναι διανομές που λειτουργούν μεν αλλά όχι στο επίπεδο που χρειάζεται για να κάνουμε αυτά που θέλουμε στο στούντιο.

Επειδή λοιπόν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο και επειδή η δουλειά πρέπει να βγαίνει σκεφτήκαμε να ζητήσουμε έναντι αμοιβής να γίνει ανάπτυξη σε μία διανομή.
Δηλαδή να ορίσουμε ένα ποσό και να δώσουμε και τις προδιαγραφές και  από αυτήν την διανομή που χρειαζόμαστε, τον υπολογιστή που έχουμε τα χαρακτηριστικά στα προγράμματα που χρειαζόμαστε καθώς επίσης και τα specifications από όλα τα συστήματα που υπάρχουν στο στούντιο ώστε να φτιαχτεί μία διανομή ειδικά για αυτό το στούντιο. Αυτό προυποθέτει να γίνει μία διανομή που θα φορτώνει τα drivers από όλα τα μηχανήματα που υπάρχουν εκεί ( compressors, προενισχυτές, midi - αυτό και αν είναι το μεγάλο θέμα- synths, κονσόλες ήχου τα πάντα δηλαδή ) και θα μπορεί να τρέξει ένα sequencer που θα έχει τα χαρακτηριστικά που έχει η τελευταία έκδοση του sonar με το οποίο δουλεύει το στούντιο αυτήν την στιγμή. ( και δεν σας κρύβω ότι μας έχει ξετινάξει τον υπολογιστή. )

Στόχος είναι να περάσει όλο το στούντιο σε λίνουξ, κάτι που δεν νομίζω να έχει γίνει ξανά στην Ελλάδα ( όχι σίγουρα με τον εξοπλισμό που υπάρχει εκεί ), και φυσικά  να γίνει και περαιτέρω ανάπτυξη στο θέμα ήχος στο λίνουξ.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν υπάρχουν κάποιοι που είναι σε θέση να αναλάβουν ένα τέτοιο project για να έρθουμε σε επαφή μαζί τους. Επίσης στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται θα ήθελα να έρθω σε επαφή με κάποιον που θα μπορέσει να συντονίσει ένα τέτοιο project και που θα μπορούσε να μας φέρει σε επαφή με developers από το εξωτερικό που ενδεχομένως θα ενδιαφερόντουσαν να αναλάβουν αυτό το θέμα.

Θα παρακαλούσα λοιπόν όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με πμ μαζί μου ή αν κάποιος από την σύνταξη του περιοδικού γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα μπορούσαμε να οργανώσουμε αυτό το θέμα να μου απαντήσει εδώ..

Ευχαριστώ φυσικά όλο τον κόσμο που μου απάντησε εδώ  και περιμένω νέα σας..

Mαριαννα, αν θες ελα σε επικοινωνια & με τη.HELLUG.  Στο site, θα βρεις τηλεφωνα, mail & τροπους επικοινωνιας, γενικοτερα. Πιστευω, οτι θα βρεις μια λυση.
-Δε το βαζεις & κατω, στις αγγελιες, αυτο???
constantinos2007-7-23 0:27:20

Mαριαννα

Μαριαλένα.. :P :P

αν θες ελα σε επικοινωνια & με τη.HELLUG.  Στο site, θα βρεις τηλεφωνα, mail & τροπους επικοινωνιας, γενικοτερα.

Είχαμε πει να περνάγαμε από την Hellug μία Τετάρτη ή ένα Σάββατο που
λένε ότι είναι κόσμος εκεί αλλά εντάξει ... μπλέξαμε πάλι...

 Πιστευω, οτι θα βρεις μια λυση.

Τι βοήθεια μπορούμε όμως να έχουμε από εκεί... ;;; Και επίσης δεν ξέρω αν συνηθίζεται κάτι παρόμοιο δηλαδή να δίνεται κάποιο ποσό για custom ανάπτυξη..

Αααα και για ποιες αγγελίες μιλάς;;

 Επίσης είμαι λίγο κατά της αγγελίας με την κλασική της μορφή γιατί δεν θα μπορώ να ξέρω και τι δουλειά κάνει ο καθένας (δηλαδή τι μπορεί να κάνει ο καθένας.).
Βασικά θα ήταν προτιμότερο να υπήρχε κάποιος που να ξέρει κάποιους developers, να ξέρει τι δουλειά κάνουν και να συντονίσει κατά κάποιον τρόπο την παραγωγή αυτή ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε και για κάποιο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.. ( δεν σας κάνω πλάκα... το έχουμε πάρει στα σοβαρά το ζήτημα ).
Επίσης μετά  θα χρειαστούμε και υποστήριξη.. Οπότε όποιος αναλάβει να ασχοληθεί με το θέμα ( που έτσι και αλλιώς είναι μπερδεμένο) θα πρέπει να έχει χρόνο να ασχοληθεί και μετά με αυτό..

marlene]Μαριαλένα.. :P :P

sorry

marlene]Είχαμε πει να περνάγαμε από την Hellug μία Τετάρτη ή ένα Σάββατο που
λένε ότι είναι κόσμος εκεί αλλά εντάξει ... μπλέξαμε πάλι...

-Na περασετε, αν & ειναι Καλοκαιρακι τωρα & υπαρχει μια...χαλαροτης!!

marlene]Τι βοήθεια μπορούμε όμως να έχουμε από εκεί... ;;; Και επίσης δεν ξέρω αν συνηθίζεται κάτι παρόμοιο δηλαδή να δίνεται κάποιο ποσό για custom ανάπτυξη..

-Θα ελεγα, κανε μια ερωτηση, με mail, αν δε μπορεις, αλλιως & ισως κατι βρεθει.
  Προσωπικα ξερω δυο εκει, που ασχολουνται με αντιστοιχα πραγματα..

marlene]Αααα και για ποιες αγγελίες μιλάς;;

-Τις  Αγγελιες, εδω στο forum
Λογικες ειναι τετοιες αγγελιες, σε τετοια forum αλλωστε...

constantinos2007-7-23 14:55:5