VLC as default

philip | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 9

Καλημέρα στην παρέα.  Κατέβασα και εγκατέστησα το VLC το οποίο παίζει κανονικά videos μπορεί κάποιος να μου πει πως το ορίζω σαν default ώστε να μην ενεργοποιείται ο totem αυτόματα (βγάζοντας errors?)

thanks

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Συστημα > Προτιμήσεις > Αφαιρούμενα μέσα. Κάνεις κλικ στην καρτέλα Πολυμέσα, πηγαίνεις DVD Video και αντί του totem βάζεις vlc %m. 

Έχω και εγώ μια ερώτηση για τον VLC.
Μπορεί κάποιος να μου δώσει τις ρυθμίσεις του;
Όσες φορές έχω προσπαθήσει να τον ρυθμίσω έχω αποτύχει οικτρά, αφού έχει άπειρα options στις ρυθμίσεις του και κάποια από αυτά δεν ξέρω καν τι θέλουν να πουν.. ( μην βαράτε... ! )

Παράδειγμα και φέρνω ένα πολύ απλό. Αν κάνω κλικ σε ένα κομμάτι για να παίξει με τον VLC τότε δεν το παίρνει κατευθείαν στην playlist αλλά μου ξανα ανοίγει την εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι αν έχω δύο tracks που θέλω να ακούσω τότε θα έχω και δύο φορές τον VLC να παίζει και τα δύο ταυτόχρονα.
Κάποια ρύθμιση θα θέλει αλλά ποια;;;;;;;;

Γενικότερα θα ήθελα όλες τις ρυθμίσεις του για να γίνει ένας φυσιολογικός player.

E, όποιος το έχει ρυθμίσει σωστά, μπορεί να το κάνει  copy/paste εδώ δίνοντας

gedit ~/.vlc/vlcrc

Δηλαδή δεν τον έχει ρυθμίσει ποτέ και κανείς;;;;

Ευχαριστώ πάντως !

Προσωπικά, το μόνο που βάζω είναι ISO-8859-7 για τις AVI/MPEG ταινίες μου. Αλλά αυτό το κάνω όταν φορτώνω αρχείο από το Open > File > κλικ στο  Subtitles options και κλικ στο Settings. 
dimitris2007-5-25 14:47:45

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν κανονικοί player αλλά όλα εξαρτόνται από το τι θέλουμε να κάνουμε. Ως προς τη ρύθμιση που θέλεις δοκίμασε απλώς την ενναλακτική οδό. ¶νοιξε την playlist και πρόσθεσε τα κομάτια που θές.

Αλλιώς ψάξε στο http://forum.videolan.org/
μήπως βρεις κάτι σχετικά με το θέμα που σε απασχολεί.

linuxformat]Συστημα > Προτιμήσεις > Αφαιρούμενα μέσα. Κάνεις κλικ στην καρτέλα Πολυμέσα, πηγαίνεις DVD Video και αντί του totem βάζεις vlc %m. 

Έκανα αυτό που γράφεις αλλά κάθε φορά που βάζω ενα dvd παρόλο που ενεργοποιείται αυτόματα το VLC δεν αναπαράγει το DVD. Μήπως φταίει που έδωσα την εντολή να είναι προεπιλεγμένο πρόγραμμα και για τον ήχο? Αν όχι τότε πως προεπιλέγω την ενεργοποίηση και αναπαραγωγή του DVD κάθε φορά που βάζω ενα cd ή ένα dvd?