Προεπιλογή στο mint linux 19.3 μορφής αριθμών

gatsouma | Σάβ, 03/07/2020 - 21:18 | 1' | 2

Προσπαθώ να γράφω στην αριθμομηχανή π.χ. και στο libreoffice calc ώστε οι αριθμοί να έχουν τη μορφή με τις τελείες ανάμεσα στις χιλιάδες κ.λ.π. γιατί όταν κάνω αθροίσεις στην αριθμομηχανή πρέπει να μετράω τα μηδενικά για να καταλάβω αν είναι χιλιάδες ή εκατομμύρια. Στο libreoffice βρήκα για το κάθε αρχείο, από το μορφή>μορφή αριθμών> αριθμός. Αυτό όμως ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο αρχείο, όπως και από το μορφή>κελιά>μορφή αριθμού που θέλεις. Γίνεται να γίνει αυτό με κάποιο τρόπο προεπιλογή του συστήματος για να ισχύει και για την αριθμομηχανή;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλημέρα,

Τέτοιου είδους εξειδικευμένες ρυθμίσεις όπως το να βλέπεις τελεία (.) ανάμεσα σε χιλιάδες π.χ.:

1.000.000

θα τις βρεις (αν υπάρχουν) σε κάθε πρόγραμμα και όχι γενικά στο σύστημα Linux Mint. Στο Linux μπορείς να ορίσεις μόνο αν θα χρησιμοποιεί το ελληνικό σύστημα εμφάνισης αριθμών (με κόμμα για υποδιαστολή) ή το λατινικό (με τελεία για υποδιαστολή). Από κει και πέρα, οι πιο εξειδικευμένες ρυθμίσεις οπως αυτή που ζητάς είναι θέμα κάθε προγράμματος αν την προσφέρει.

Δηλαδή πρέπει να κοιτάξεις αν η Αριθμομηχανή δίνει τέτοια επιλογή στις Ρυθμίσεις της. Π.χ. η Αριθμομηχανή στο Ubuntu μου έχει τέτοια επιλογή στις Ρυθμίσεις > Thousands Separator:

Διαχωριστής στις χιλιάδες

Και τα δείχνει έτσι:

Αριθμομηχανή με διαχωρισμό στις χιλιάδες

Αν στο Mint η αριθμομηχανή είναι το ίδιο πρόγραμμα, τότε πάτα το κουμπάκι για τις Ρυθμίσεις και ενεργοποίησε την επιλογή Thousands Separator.

Ευχαριστώ, ήδη το είχα κάνει. Απλά η αριθμομηχανή μου έχει ένα μικρό εικονίδιο ίδιο με της αριθμομηχανής πάνω αριστερά και δεν φανταζόμουν ότι είναι μενού για ρυθμίσεις. Είχα μείνει εκτός του φόρουμ για κάποιες μέρες γιατί ξαφνικά μου έβγαλε ότι απαγορεύτηκε στο IP μου να μπαίνω. Έκανα επανεκκίνηση του router και άλλαξε αυτόματα το IP. Έτσι κατάφερα να ξαναμπώ. Το libreOffice Calc δεν έχει τέτοια προεπιλογή. Υπάρχουν δύο σημεία που αλλάζεις τη μορφή των αριθμών. Το πρώτο είναι (Ελληνική γλώσσα) μορφή>μορφή αριθμών>τσεκάρεις το "αριθμός" αντί το "γενική". Το δεύτερο είναι  από μορφή>κελιά>αριθμοί και επιλέγεις τη μορφή για τα κελιά που ήδη είχες επιλέξει. Αυτά αφορούν όμως μόνο το συγκεκριμένο φύλλο που δουλεύεις και δεν υπάρχει τρόπος να το κάνεις προεπιλογή για το πρόγραμμα ολόκληρο. Δεν είναι βέβαια και μεγάλο πρόβλημα, να το κάνεις κάθε φορά που δουλεύεις το πρόγραμμα.

Ευχαριστώ.