Δεν εκτυπώνει μαύρο...

xpan | Τρί, 03/04/2014 - 11:41 | 3' | 2

Καλημέρα.

Πρόσφατα μου έδωσαν έναν εκτυπωτή Epson Stylus BX525WD (πολυμηχάνημα). Το Linux τον είδε αμέσως όμως δεν μπορούσα να δουλέψω γιατί κάθε φορά που τον άνοιγα μου έλεγε να βάλω μελάνια.

Αγόρασα κάτι μελάνια από το ebay (στην Ελλάδα το κόστος μου έβγαινε ακριβώς 60€, στο ebay έδωσα 25€) και τα εγκατέστησα. Όλα φάνηκαν να δουλεύουν ρολόι. Όμως για κάποιον λόγο ενώ εκτυπώνει έγχρωμα, σκανάρει κλπ. Δεν εκτυπώνει το μαύρο μελάνι. Έχω δοκιμάσει 3 μέχρι τώρα. Σημείωση ότι στα 25€ από το ebay πήρα 4 σετ των 4 (CMYK) μελανιών. Προφανώς ήταν τόσο φτηνά λόγω κακής ποιότητας. Π.χ. το κίτρινο στην αρχή δεν το έβλεπε και έβαλα από το δεύτερο σετ που το είδε κανονικά. Δεν με πειράζει όμως για την ώρα. Αν δω ότι τον χρησιμοποιώ συχνά θα πάρω καλύτερα μελάνια.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στο Linux δεν τυπώνει το μαύρο όμως από τα Windows που δοκίμασα τυπώνει το μαύρο, σε πολύ κακή εκτύπωση. Σχεδόν γκρι και με άσπρες γραμμές ενδιάμεσα, όμως το τυπώνει.

Δοκίμασα από τα printer options (και όχι στο CUPS γιατί δεν το βρήκα) να αλλάξω τη γλώσσα επικοινωνίας σε Postscript από pdf άλλα τίποτα.

Στο CUPS μου δείχνει αυτό:

Description: EPSON Epson Stylus Office BX525WD
Driver: Epson Stylus Office BX535WD - CUPS+Gutenprint v5.2.9 (color, 2-sided printing)

Καμιά ιδέα;

ΥΓ: η δοκιμή έγινε σε Linux Mint 14 Nadia

Δώσε αστέρια!

MO: 2 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Όχι. Άλλαξα τις ρυθμίσεις στο CUPS για τον εκτυπωτή από RGB σε CMYK και το είδε. :-)