Συνεχίζει τις εκπλήξεις το Ubuntu!

dsyrmalis | Δευ, 10/29/2012 - 13:59 | 2' | 23



Πολλές απο τις αλλαγές που γίνονται στο Ubuntu ενθουσιάζουν τους φίλους της διανομής. Άλλοι πάλι έχουν αντίθετη άποψη. Αυτό όμως που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι πως η ομάδα του Ubuntu αποτελείται απο ανήσυχα πνεύματα που προσπαθούν για το καλύτερο.

Μέσα σε αυτή τη λογική ο Mark Shuttleworth ανακοίνωσε στο προσωπικό του ιστολόγιο πως ετοιμάζονται κάποια νέα χαρακτηριστικά -εκπλήξεις που θα μείνουν κρυφά μέχρι την κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης του. Αυτά τα feautures μυστήριο θα αφορούν διάφορους τομείς.  Ο Mark μίλησε για "webby" (javascript, css, html5) και artistic.

Για το δεύτερο αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε τι θα συμβεί αφού η Canonical προσέλαβε τον Matthieu James για να σχεδιάσει ένα νέο σετ εικονιδίων για τη διανομή. Ο Matthieu είναι ο σχεδιαστής του γνωστού σετ εικονιδίων Faenza

Κάτι μας λέει πως γενικότερα το Ubuntu 13.04 θα έχει πολλές αλλαγές στη συνολική εμφάνιση του.

Πηγή: OMG Ubuntu

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Γεια σου dsyrmalis :) Θα που πεις τιν γνωμη σου για το αν αξιζη να κανω Αναβαθμηση απο 12.04 σε 12.10 ;
Η λες να περιμενω για την 13.04;

Αυτό είναι δικό σου θέμα. Στη θέση σου πάντως και εφόσον ήμουν ήδη ευχαριστημένος δεν θα έκανα αναβάθμιση αφού η 12.04 θα έχει υποστήριξη για πολλά ακόμα χρόνια ενώ η 12.10 για λίγους μόνο μήνες.

Οκ ευχαριστω. Ναι ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την 12.04. Το μονο προβλημα η γραμματοσειρα του google earth. Γι αυτο  σκεφτηκα για 12.10 μηπως και εκει δουλευε, αλλα δεν νομιζω ουτε εκει. Ειμαι ατυχος τι να πω :P . Την προηγουμενη εβδομαδα πανω στην 12.10 (που ειχα εγκαταστηση προσφατα) εβαλα fedora17, μετα δοκιμασα LinuxMint13 kde και παλι προβλημα με google earth.  Σβηνω kde  και βαζω xfce και εκει το ιδιο προβλημα. Και τελικα ξανα ubuntu 12.04. Τουλαχιστον ειναι πολυ γρηγορο και ευκολο για μενα που ειμαι και αρχαριος ακομη!

Ναι δοκιμασα πολλες φορες και αυτο...και ενα αρχειο LCB (νομιζω καπως ετσι λεγεται). Με Mint13 ειχα δοκιμαση και ενα προγραμμα που ειναι τις microsoft και γραφανε μαλιστα καποιοι οτι πρεπει να μπει και αυτο για να δουλεψη. Το εκανα και τιποτα. Γενικα δοκιμασα πολλες φορες με διαφορους τροπους να εγκαταστησω το google earth. Ποτε απο εντολες τερματικου που διαβαζα απο παιδια στο ιντερνετ, και ποτε απο κεντρο λογισμικου. Τωρα δοκιμασα απο εδω: http://www.google.com/intl/el/earth/download/ge/agree.html και σε 64 και 32 bit και παλι το ιδιο προβλημα. Α ασε που τωρα δεν μπορω να το κανω unistall. Προσπαθησα να το κανω απο εδω : https://help.ubuntu.com/community/GoogleEarth με 2 εντολες που αναφερη καπου κατω στο Hints and Tips και δεν φευγει το εικονιδιο απ το Dash (απο εφαρμογες). Θα ψαξω που ειναι το αρχειο του εγκατεστημενο και να το διαγραψω. Κοιταξα λιγο και δεν το βρηκα αλλα θα ψαξω καλυτερα.

Λίγο αφελής η ερώτηση αλλά για να σιγουρευτούμε. Όταν έκανες τις αλλαγές έκανες και log out;
Σε κάποιος δούλεψε το sudo chmod 755  /opt/google/earth/free/googleearth

Δεν εκανα Log out! Εκανα επανεκκινηση ομως μετα απο καποια αλαγη. Πρεπει Log out; Δεν το ηξερα,αν εννοεις αυτο....

Ηθελα να διαγραψω το google earth (εφοσον δεν γινετε με τερματικο) και πηγα  Συστημα αρχειων και στη αναζητηση εγραψα google earth και μου βρηκε αυτο: /home/os2/Επιφάνεια εργασίας/Στιγμιότυπο του 2012-10-30 14:53:19.png (Το εκανα σε στιγμιοτυπο οθονης για να μπορεσεις να το δεις.Δεν ξερω ετσι πως το ανεβασα αν ειναι σωστα :P) Ομως το προβλημα ειναι οτι ειναι κλειδομενα ολα τα αρχεια που φενονται και δεν μπορω να κανω διαγραφη. Δεν μπορω να βρω που ειναι ο φακελος του ολοκληρος για να δοκιμασω να τον διαγραψω απο εκει με δεξι κλικ>ιδιοτητες και καπως να βρω διαγραφη( δεν θυμαμε παλι εκει τι να κανω)

Τελικα διαβασα καπου οτι πρεπει να πατησω στον πρωσοπικο φακελο Ctrl+H και ειναι εκει μεσα το αρχειο google earth. Το εκανα,βρηκα το αρχειο, το εκανα διαγραφη μετα επανεκκινηση αλλα το εικονιδιο παραμενη στα προγραμματα του Dash και οταν το ανοιξω ανοιγη κανονικα το google earth αλλα το εικονιδιο πανω στην γραμμη εργασιων εχει εννα κοκκινο Χ. Αυτο μπορει να σημενη οτι ειναι διαγραμμενο, αλλα γιατι δουλευει ακομη;

Το Control και H είναι για να δεις τα κρυφά αρχεία. Πώς όμως το εγκατέστησες; Πρόσθεσες κάποιο αποθετήριο; Βρήκες κάποιο αρχείο .deb; Χειροκίνητα;

Αυτην τη φορα που εχω και το προβλημα με την οριστικη διαγραφη απ το συστημα, το εγκατεστησα απο εδω : http://www.google.com/intl/el/earth/download/ge/agree.html (που ειναι Αρχειο deb) και στην συνεχεια μου ανοιξε το Κεντρο λογισμικου και πατησα απλα εγκατασταση.

Βρες το στο κέντρο λογισμικού και κάνε απεγκατάσταση. Ή βρες την ακριβή ονομασία του απο το Κέντρο Λογισμικού και κάνε απεγκατάσταση με sudo apt-get remove --purge google-earth ή όπως λέγεται.

Ειμαι οκ με απεγκατασταση και εικονιδιο google earth :) Απεγκατεστησα απο κεντρο λογισμικο το : ''Explore search and discover the planet'' και εφυγε το εικονιδιο απο εφαρμογες.

Τελικα εβαλα 12.10. Γνωριζεις αν υπαρχη δυνατοτητα να αλαξω το γραφικο περιβαλλον; γιατι αν κανω Log out δεν εχω τετοια επιλογη!

Ποιό γραφικό περιβάλλον θες; Θα πρέπει να το εγκαταστήσεις βέβαια.

Συγνωμη βιαστηκα, δεν διαβασα την πρωτη λεξη. Δεν ξερω να σου πω πραγματικα. εγω εβαλα την 12.10 οπως υπαρχει ακριβως. και φανταστηκα οτι θα ειχα την δυνατοτητα να αλαξω αρκετα πραγματα που θελω (διαφανεια παραθυρων,αλαγη θεματος στο Docky και κατι παρομοια καταλαβαινεις...

Ενταξη γνωριζω οτι ειναι με Unity αλλα εγω ηθελα το περιβαλλον με την διαφανεια πανω πανω στην μπαρα εργαλιων. Δεν ξερω αν με καταλαβες τι ακριβως εννοω.

Δημήτρη, για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το περιβάλλον "με τη διαφάνεια πάνω πάνω στη μπάρα εργαλείων." Θα σου πρότεινα να εγκαταστήσεις το Virtual Box (ακόμα και σε Windows) και να δοκιμάσεις μερικές διανομές. Επίσης, ψάξε λίγο τα περιβάλλοντα εργασίας Unity, KDE, Xfce, Mate, Gnome 3 κλπ ώστε να δεις ποιό σου ταιριάζει περισσότερο.

Πριν που ειχα την 12.04 δοκιμασα αυτην την εντολη:

sudo apt-get install gnome-shell

απο καπου που ειδα. Αυτο το περιβαλλον εννοω! Δεν νομιζω να υπαρχει σε 12.10 αυτο ειδα μολις.
Ενταξη τα γνωρισα ολα αυτα που λες. Μεσα σε 10 μερες αλαξα 6-7 διανομες πανω στον ιδιο δισκο. Εσβηνα την μια και εβαζα απο πανω αλλη, οτι χειροτερο δηλαδη( εκανα και ζημια αλλα τωρα ολα οκ μετα απ την βοηθεια και απ το σαιτ και του ''zynif'' διορθωθηκε ολα καλα). Τωρα δεν πειραζω τιποτα θα μεινω εδω που ειμαι,απλα δεν μου αρεσουν πολλα πραγματα με το Unity αλλα μαλλον ειναι αχαριστια να το πω αυτο!

Δεν ειναι αχαριστία. Αν δεν σου αρέσει το Unity βάλε άλλη εκδοχή του Ubuntu χωρίς το Unity.

Εννοεις να βαλω παλαιοτερο Ubuntu; Ηθελα αν υπαρχει σε 12.10 καποιο αλλο περιβαλλον. Αν οχι σκεφτομε να μεινω σ αυτο. Μου αρεσει και η ταχυτητα του και αλλα δυνατα σημεια που εχει. Αν τα καταφερω και βρω να κατεβασω θεματα και να μπορεσω να τα εγκαταστησω ( γιατι μου ειναι δυσκολο να βρω τον κρυφο φακελο ''.icons'' οπου με 12.04 εκανα αποσυμπιεση εκει μεσα και μετα τα επερνα απο ubuntu tweak. Ξερεις αν υπαρχει καμια επιλογη για διαφανεια της γραμμης εργασιων; (panel)