Skype 4.0

dsyrmalis | Σάβ, 06/16/2012 - 07:46 | 1' | 18

Πολλοί ήταν αυτοί που μετά την εξαγορά απο τη Microsoft (του ήδη κλειστού) Skype ανησύχησαν για το μέλλον του, όσον αφορά το Linux. Παρόλα αυτά οι έχουμε μια νέα Linux έκδοση. To Skype φθάνει στην έκδοση 4 και φέρνει τις εξής αλλαγές:

  • Βελτιωμένη ποιότητα κλήσεων
  • Λιγότερες πιθανότητες κατάρρευσης ή προβλημάτων της εφαρμογής
  • Καλύτερος συγχρονισμός στην ανταλλαγή μηνυμάτων στο chat
  • Αλλαγές στην εμφάνιση
  • Ταχύτερο φόρτωμα του ιστορικού

Τη νέα έκδοση μπορούμε να τη δοκιμάσουμε καταβάζοντας την απο εδώ.

Tags
Δώσε αστέρια!
Σχόλια

Στην ιστοσελίδα του skype δεν υπάρχουν πακέτα της νέας έκδοσης 4.0 για slackware/slackel/salix.
Εδώ μπορείτε να βρείτε τα πακέτα για τη δυναμική (dynamic) και τη στατική (static) έκδοση του skype για slackware/slackel/salix.
Τα εγκαθιστάτε αφού πρώτα γίνετε διαχειριστές (root) πληκτρολογώντας su με
installpkg skype-4.0.0.7-i486-1dj.txz για τη δυναμική έκδοση ή
installpkg skype_static-4.0.0.7-i486-1dj.txz για τη στατική έκδοση

Επιβεβαιωμένα λειτουργεί άψογα σε Salix/ Slackel/Slackware και Debian stable.

Δεν βάζουμε λέω γω το GNU free call που είναι κι ελεύθερο... Έχει και *.deb package!!!:)))

Εγω παιρνω το παρακατω error

"
[email protected]:/home/panthro# installpkg  Downloads/skype-4.0.0.7-i486-1dj.txz
Verifying package skype-4.0.0.7-i486-1dj.txz.
xz: (stdin): Compressed data is corrupt
Installing package skype-4.0.0.7-i486-1dj.txz:
PACKAGE DESCRIPTION:
# Skype (a P2P Voice Over IP program)
#
# Skype is a free Voice Over IP program for Linux, Windows and
# MacOS. It allows users to communicate with other Skype users
# running any of the supported platforms, as well as receiving
# and placing calls from and to normal land lines as well as
# mobile phones.
# Homepage: http://www.skype.com
#
Executing install script for skype-4.0.0.7-i486-1dj.txz.
Package skype-4.0.0.7-i486-1dj.txz installed.

[email protected]:/home/panthro#
"

παρολα αυτα ετρεξε κανονικα το skype

Ναι έχεις δίκιο. Δεν είχε ανέβει σωστά στο server. Ξαναμεταγλωτίσθηκαν και τα δυο πακέτα. Δυναμική και στατική έκδοση και ξανανέβηκαν στο server. Στη συνέχεια μεταφορτώθηκαν τοπικά και έγινε η εγκατάσταση χωρίς κανένα μήνυμα λάθους.
Ευχαριστώ για την αναφορά.

Δεν ξέρω κατά πόσο δουλεύει, αλλά υπάρχει αποθετήριο για το Debian Sqeeze. Δες εδώ ή ρώτα στο irc channel του project #gnutelephony στον freenode.

Παντως δεν φαινεται και πολυ ενεργο, η σελιδα με τισ αναφορες σφαλματων ειναι γεματη spam και εχει να γινει νεο commit εδω και 10 μηνες

Η εφαρμογή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Και μένα μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν είναι έτοιμη ακόμη. Προσπάθησα να φτιάξω πακέτο για slackel. υπάρχουν πολλές εξαρτήσεις. Εφτιαξα πακέτα για αυτα τα προγράμματα αλλά κατόπιν τα παράτησα. Δεν μεταγλωτίζεται. Τώρα αν η suse έχει πακέτα αυτό δεν λέει τίποτε. Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιεί κάποιος μια εφαρμογή μόνο επειδή είναι gpl όταν η πλειονότητα των χρηστών καλώς ή κακώς χρησιμοποιεί skype. Πρακτικά πως θα επικοινωνήσει κάποιος με χρήστη των windows, φίλο, συγγενή, που χρησιμοποιεί skype. Μιλάμε για υπαρκτό γεγονός που συμβαίνει καθημερινά.

Εξάλλου υπάρχει και το murmur/mumble που χρησιμοποιώ με άριστη ποιότητα ήχου, για συνομιλία ταυτόχρονα πολλών χρηστών (σχετικό howto στα αγγλικά από τον γράφοντα υπάρχει εδώ) το οποίο μπορεί να χρησιμοπιήσει κάποιος για να επικοινωνήσει με πλήρη ιδιωτικότητα χωρίς να "φοβάται" ότι το skype καταγράφει τα περιεχόμενα του /home/user όπως λέγεται. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να τρέξει το skype σε jail root όμως αυτό ξεφεύγει από τις ικανότητες  του απλού ή μέσου χρήστη.

Με το mumble μπορεί να γίνει ακόμη και καταγραφή μιας συνέvτευξης ώστε να αναρτηθεί κάπου. Χρησιμοποιείται και για αυτό το σκοπό. Δεν υποστηρίζει video. Αλλά είναι στα υπόψη των developers.

Αν κάποιος δεν θέλει να στήσει τον δικό του murmur server αλλά απλά να τεστάρει την ποιότητα ήχου του mumble client με κάποιον φίλο του, τότε απλά εγκαθιστούν τον mumble client από την διανομή τους ρυθμίζουν τον ήχο από Configure -> Audio Wizard και συνδέονται από Server -> Connect ->Public Internet -> Greece στον Ariadni Voip Server. Yπάρχουν ελεύθερα δωμάτια για όλους αλλά και άλλοι ελληνικοί και ξένοι servers.

djemos]Η εφαρμογή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Και μένα μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν είναι έτοιμη ακόμη. Προσπάθησα να φτιάξω πακέτο για slackel. υπάρχουν πολλές εξαρτήσεις. Εφτιαξα πακέτα για αυτα τα προγράμματα αλλά κατόπιν τα παράτησα. Δεν μεταγλωτίζεται. Τώρα αν η suse έχει πακέτα αυτό δεν λέει τίποτε. Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιεί κάποιος μια εφαρμογή μόνο επειδή είναι gpl όταν η πλειονότητα των χρηστών καλώς ή κακώς χρησιμοποιεί skype. Πρακτικά πως θα επικοινωνήσει κάποιος με χρήστη των windows, φίλο, συγγενή, που χρησιμοποιεί skype. Μιλάμε για υπαρκτό γεγονός που συμβαίνει καθημερινά.

Εξάλλου υπάρχει και το murmur/mumble που χρησιμοποιώ με άριστη ποιότητα ήχου, για συνομιλία ταυτόχρονα πολλών χρηστών (σχετικό howto στα αγγλικά από τον γράφοντα υπάρχει εδώ) το οποίο μπορεί να χρησιμοπιήσει κάποιος για να επικοινωνήσει με πλήρη ιδιωτικότητα χωρίς να "φοβάται" ότι το skype καταγράφει τα περιεχόμενα του /home/user όπως λέγεται. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να τρέξει το skype σε jail root όμως αυτό ξεφεύγει από τις ικανότητες  του απλού ή μέσου χρήστη.

Με το mumble μπορεί να γίνει ακόμη και καταγραφή μιας συνέvτευξης ώστε να αναρτηθεί κάπου. Χρησιμοποιείται και για αυτό το σκοπό. Δεν υποστηρίζει video. Αλλά είναι στα υπόψη των developers.Πάντως αν δεν θέλουμε κι εμείς οι linuxάδες να τρέχουμε πίσω απ'το άρμα της MS,  τότε ας διαλέξουμε ένα ανοιχτό skypeοιδές. Υπάρχει μια λίστα των πιο καλών εδώ: http://alternativeto.net/software/skype/?platform=linux

apostolos_]δεν έχει έκδοση για το  ubuntu 12.04 το έχει δοκιμάσει κανείς?
Η Ubuntu 10.04 32bit παίζει σε όλες  τις εκδόσεις που είναι   10.04 +

μου αναβαθμίστηκε προχτες στο sabayon, νόμιζα ότι έβλεπα όνειροTongue out

μια ερωτηση εχω τον μονομαχο lite για netbook και μολις τον εκανα εγκατασταση μου ζηταει αναβαθμηση το skype.Προσπαθω να το κατεβασω και μου βγαζει eror.Επειδη ειμαι καινουργιος σε αυτο μπορει να βοηθησει καποιος?Ευχαριστω εκ των προτερων

Πες τι error σου βγαζει και σε ποιο σημειο.
απλα γινε λιγοοοο πιο αναλυτικος.