Δυσφημιστική εκστρατεία ενάντια στο Linux στο YouTube

Helix | Σάβ, 02/18/2012 - 13:53 | 5' | 14

Αγαπητοί συνάδελφοι, εδώ και μερικούς μήνες εξελίσσεται μια συντονισμένη προσπάθεια από συγκεκριμένους επιτήδειους που προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα του Linux στο YouTube, εκθέτοντας βιντεάκια με «δήθεν» αξιόπιστα benchmarks Windows 7 vs. Linux. Ο λόγος γίνεται για τον χρήστη με το ψευδώνυμο "lienucksfails2" (η επιλογή του ονόματος δεν είναι καθόλου τυχαία). Στο πλαίσιο της δυσφημηστικής εκστρατείας του ενάντια στο Linux, δημιουργεί ανά καιρούς νέους λογαριασμούς, παραβάλοντας υποστηρικτικά σχόλια από άλλους (δήθεν) λογαριασμούς, τη στιγμή που αποδεδειγμένα ένας τουλάχιστον από αυτούς ("xyz98742") είναι το ίδιο άτομο. Στα πλαίσια του FUD που εξαπολύει:

1. Χρησιμοποιεί σκόπιμα και αποκλειστικά μία από τις πιο βαριές διανομές (Linux Mint).
2. Χρησιμοποιεί για benchmarks το Flash 10, αγνοώντας την native 64-bitη υποστήριξη του Flash 11 για Linux.
3. Συγκρίνει παιχνίδια που τρέχουν native σε Windows με τα ίδια παιχνίδια να τρέχουν μέσω wine σε Linux.
4. Συγκρίνει τα συστήματα αρχείων ext4 και ntfs, αγνοώντας (και εδώ) τα journalizing χαραχτηριστικά του πρώτου.

και άλλες παρόμοιου τύπου τακτικές. Όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε με σοβαρότητα το Linux εδώ και καιρό, γνωρίζουμε το πόσο πραγματικά αξιόπιστο είναι το λειτουργικό μας και αγνοούμε ελεύθερα τέτοιου είδους κινήσεις. Οι νέοι όμως χρήστες κινδυνεύουνε σοβαρά να πέσουν θύματα αυτής της συντονισμένης παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται τους τελευταίους μήνες, με την ανοχή και του YouTube. Χαραχτηριστικά να αναφέρω το γεγονός πώς στην αναζήτηση στο YouTube για videos που σχετίζονται με Linux, σχεδόν πάντοτε θα δείτε μετά από λίγη ώρα μέσα στα προτεινώμενα βιντεάκια και σε περίοπτη θέση, 1 τουλάχιστον από τα βιντεάκια που έχει αναρτήσει ο συγκεκριμένος προπαγανδιστής. Εάν μάλιστα επιχειρήσει κάποιος να αφαιρέσει από τα προτεινώμενα τα εν λόγω βιντεάκια, για κάποιο περίεργο λόγο μετά από λίγο επανέρχονται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων του, οπότε καθίσταται σαφές ότι το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, απ' ότι φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Είχα σκοπό να δημιουργήσω κάποια βιντεάκια με benchmarks και να τα αναρτήσω στο YouTube προς αποκατάστασην της αλήθειας, χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες, απλά και μόνο για να πάψει ο κόσμος να πέφτει θύμα ενός (ακόμη) FUD. Δυστυχώς (για τον σκοπό αυτό), δεν τρέχω παράλληλα με Linux και Windows 7 σε dual boot στους προσωπικούς μου υπολογιστές. Καλώ λοιπόν όσους:

α) Ενοχλούνται και προσβάλονται βαθύτατα από τέτοιου είδους προπαγάνδες
β) Τρέχουν σε dual boot Windows 7 και Linux
γ) Έχουν όρεξη, μεράκι και βεβαίως χρόνο

να συνδράμουν στην δημιουργία, όσο πιο αντικειμενικών γίνεται, videos με benchmarks σε ένα φάσμα κατηγοριών για τις επιδόσεις των Windows 7 και κάποιας συγκεκριμένης, κατά προτίμηση όχι βαριάς, διανομής Linux, τα οποία στη συνέχεια θα αναρτηθούν στο YouTube ως απάντηση στην προπαγάνδα.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Χωρίς να γνωρίζω τίποτα για αυτόν που τα κάνει όλα αυτά, και δυστυχώς δεν μπορώ ούτε να βοηθήσω .
Απλά να επισημάνω κάτι:
Δεν ξέρω για τα άλλα σημεία και δεν θα επεκταθώ , μόνο στο σημείο

1)Χρησιμοποιεί σκόπιμα και αποκλειστικά μία από τις πιο βαριές διανομές (Linux Mint)

δανείζομαι τα εξής από το osarena        

ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος είναι οι εξής:
Επεξεργαστής: x86 32-bit ή 64-bit
Μνήμη RAM: 512MB ή 1GB για άνετη χρήση του συστήματος
Χώρος στον σκληρό δίσκο: 5GB
Κάρτα γραφικών ικανή για ανάλυση 800×600
Οδηγός CD/DVD ή θύρα USB

σχώρα με άλλα δεν βλέπω το <<βάρος>> της διανομής.

καλή συνέχεια στην προσπαθειά σου. 

Δεν έχω κάτι με το Linux Mint. Απλά ανέφερα ότι είναι πιο βαρύ από πολλές άλλες διανομές. Κι όντως, έτσι είναι.

@Gb Σκέψου πως τρέχω Debian Stable με Gnome 2 και δεν καταναλώνει ούτε 200 MB RAM. Για την ακρίβεια σε idle κατάσταση καταναλώνει πολύ λιγότερο απο 200 MB.

εγώ παιδιά είμαι σε Zorin Lite (Lxde) οπότε δεν υπάρχει θέμα,αλλά βλέπωντας τα βίνετο του χρήστη lienucksfails2 καταλαβαίνω ότι πράγματι δεν συμπαθεί το LInux!

Είχα πέσει και εγώ τυχαιά σε κάτι τέτοια βίντεο και δεν πίστευα τι λεγόταν!!!
Σχολίαζαν ότι το Linux έχει μεγάλα προβλήματα ασφαλείας (προσωπικά, τα δύο χρόνια που το χρησιμοποιώ, κατεβάζοντας του κόσμου τα torrents, δεν κόλλησε ποτέ ιό...), ότι κολλάει ( Κοίτα ποιος μιλάει!!! Τα Windows κολλάνε κάθε τρεις και λιγάκι...) ότι είναι γενικά αναξιόπιστο ( που να ξεραν οι ηλίθιοι ότι τα σχόλια αυτά πιθανότατα ήταν αποθηκευμένα σε servers με linux...), και ένα σωρό άλλα...
Νομίζω ότι χρείαζεται μια αντεπίθεση, δεν νομίζετε!!!
Δεν χρειάζονται πολλά!!! Cinelerra μαζί με Blender, καθώς και έναν λογαριασμό στο youtube, και θα πάρουν ένα μάθημα όλο δικό τους...

Δεν είναι μόνο τα όσα αβάσιμα υποστηρίζουν στα βιντεάκια τους. Είναι και οι ύβρεις που εξαοπολύουν σε οποιονδήποτε τολμά να φέρει την παραμικρή αντίρηση στα όσα (κυριολεκτικά) γελοία υποστηρίζουν με ακραίο φανατισμό. Όλα με την ανοχή του YouTube, όπως ανέφερα.

Δύο πράγματα θα πώ μόνο. 11 χρόνια με Linux και δεν έχω κολλήσει το παραμικρό είδος malware. Επίσης, έχω αναστήσει πολλά παλιά μηχανήματα με Linux.

Εγώ πάντως δεν κάνω καθόλου πλάκα!!!
Σκοπεύω να φτιάξω κανένα βιντεάκι (όσο πιο professional γίνεται...).
May the open source be with us...

Και καλύτερο να ήταν τα Windows ή ο Internet Explorer εγώ πάλι Linux και Firefox θα χρησιμοποιούσα. Δεν είναι θέμα φανατισμού αλλά φιλοσοφίας και προτίμησης των ανοικτών προτυπων.

       Γιατί  οφείλουμε  να  δώσουμε  απάντηση  στην  προβοκάτσια  κάποιων  υπαλλήλων  της  γνωστής  εταιρίας  ,   που  βλέπει  τα  κέρδη  της  συνεχώς  να  υποχωρούν  &   βρίσκονται  σε  πανικό ??   &  ύστερα  πάλι  ,  τόσοι  Αμερικανοί  ,  Αγγλοι  ,  Γάλλοι  ,  Πορτογάλλοι  experts  χρήστες  του  Linux  σε  όλο  τον  κόσμο  ΔΕΝ  μπορούν  να  δώσουν  μιά  πειστική  απάντηση  σε  όλα  αυτά ,  ανεβάζοντας  videos , παρά  θα  σώσουμε  εμείς  την  φήμη  του  Linux ??   Ούτε  που  χρειάζεται  να  ασχοληθούμε  με  τον  πανικό  τους.  Ας  μάθουμε  καλύτερα &  ας  διαδόσουμε  περισσότερο  το  Linux.

Μάλλον είναι ένας υπερυπολογιστής τρίτης γενειάς που έχει τοποθετηθεί στο διαστημόπλοιο "Discovery"...
Και αν σου πει ότι υπάρχει βλάβη στο διαστημόπλοιο, μάλλον λέει ψέματα...
Laughing

Νομίζω πως ανησυχούμε λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε για τον τύπο αυτόν. Το άτομο είτε είναι βλαμμένο, είτε troll. Δεν έχει νόημα να τσακωνόμαστε μαζί του - αν ισχύει το πρώτο - ούτε πολύ περισσότερο να τον διασκεδάζουμε - αν ισχύει το δεύτερο. Αμφιβάλλω ότι είναι υπάλληλος της γνωστής εταιρίας, αν ήθελε η εταιρία αυτή να αναμετρηθεί σε επιδόσεις με το Linux (και το ΕΛΛΑΚ γενικότερα) θα το είχε κάνει οργανωμένα, με καμπάνια σε ΜΜΕ, παρουσιάσεις, άρθρα, κλπ. (εφόσον φυσικά είχε κάποια απόδειξη να παρουσιάσει) και δεν θα έβαζε ένα ολοφάνερο FUD να βγάζει γελοία βίντεο στο youtube.
Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το Linux για πρώτη φορά έχουν ήδη ένα τεράστιο αριθμό, όχι απλώς μικρών βίντεο, αλλά ολόκληρων οργανομένων ιστότοπων όπου μπορούν πολύ εύκολα να βρουν όποια πληροφορία θέλουν με σοβαρές παρουσιάσεις, μετρήσεις και καταγεγραμμένες εμπειρίες παλιών χρηστών.
Παρεπιπτόντως, ξεκίνησα το ταξίδι μου στο Linux μερικά χρόνια πριν, απηυδησμένος τότε από τα συνεχή format των XP, την αναπόφευκτη μείωση της απόδοσης του υπολογιστή λόγω του εκφυλισμού του συστήματος αρχείων αλλά και τις απαράδεκτα υψηλές απώλειες υπολογιστικής ισχύος από τα κάθε λογής προγράμματα προστασίας (firewalls, antivirus, antispam... ούτε θυμάμαι πια με τι είχα φορτώσει το δόλιο το μηχάνημα, υποχρεωτικά, για να λειτουργεί με ασφάλεια). Με λίγα λόγια, μετά από λίγο καιρό το pc σερνόταν. Δεν ήταν κατάσταση αυτή. Έτσι, αναπόφευκτα, συμβαίνει και με τους σημερινούς πρωτάρηδες του Linux, ακριβώς λόγω των "παραθυριών": τα χάλια που έχουν τα "παράθυρα" είναι όντως η καλύτερη διαφήμιση για το Linux!
Έτσι σήμερα έχω ακόμη το desktop που αγόρασα το 2002-2003 (πότε; ούτε θυμάμαι) και τρέχει μια χαρά με pentium 4 και 500 mb RAM. Δεν αγόρασα άλλο, δεν υπήρχε λόγος.

Υ.Γ. Η πρώτη γνωριμία με το Linux ήταν το Mandrake. Ήταν στο δισκάκι του πρώτου τεύχους του Ελληνικού Linux Format, του πρόδρομου του Linuxinside. Wink 

       οτιδήποτε  άλλο  εκτός  από  Linux    φέρνει  ..ναυτία.   Αφού  οι  άνθρωποί της  ,  όταν ξεκίνησαν   να  φτιάξουν  κάτι  βασισμένο  στο τότε  Unix ,   ήταν  άσχετοι από  filesystems , τεχνολογία  λειτουργικού  unix  κτλ ,  το  αποτέλεσμα  ήταν  να  φτιάξουν  μιά  διαχρονική πατάτα.