Νέα έκδοση για τον Epiphany,νέα εμφάνιση !!!

thanos | Τετ, 01/18/2012 - 15:10 | 2'

Κυκλοφόρησε ο νέος Epiphany 3.3.4 με αρκετές αλλαγές στην εμφάνιση του.Σιγά σιγά αρχίζει να παίρνει μια διαφορετική μορφή,σύμφωνα με τα mockup που έχουν γίνει,η οποία θα ολοκληρωθεί με το νέο GNOME 3.4 τον ερχόμενο Απρίλιο.
 

epiphany 3.3.4

 
Ας όμως πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Ο Epiphany έχει μετονομαστεί σε "Web".Οπότε μιλάνε για τον Epiphany-Web και όχι για κάποιον καινούργιο browser του GNOME.
Application menu
Το menubar πλέον δεν υπάρχει,έχει μεταφερθεί στο Application menu και εκεί θα βρούμε τις γνωστές μας επιλογές (Νέο παράθυρο,Σελιδοδείκτες,Ιστορικό,Ρυθμίσεις κ.λπ)

Νέα toolbar

Αλλαγές έχουν γίνει και στην toolbar.Τα κουμπιά διακοπή/ανανέωση έχουν γίνει ένα (επιτέλους!),ενώ οι υπόλοιπες επιλογές από τα μενού "Αρχείο" και "Επεξεργασία" έχουν συμπτηχθεί σε νέο κουμπί που ονομάζεται Super menu (με εικόνίδιο το μικρό γρανάζι).

Σύμφωνα με τους developers ορισμένες από αυτές τις επιλογές (π.χ Σελιδοδείκτες) θα μεταφερθούν σε νέο μέρος που θα ονομάζεται Overview,το οποίο θα κάνει την εμφάνιση του σε επόμενες εκδόσεις και μπορούμε να πούμε πως θα είναι η "Αρχική σελίδα" του νέου Epiphany.
 
Προς στιγμή δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη νέα έκδοση του Epiphany,εκτός και αν έχουμε κάποια developer έκδοση του GNOME με πρόσφατο gnome-shell και gnome-settings-daemon (συγκεκριμένα τις εκδόσεις 3.3.4)
 
Πηγή: http://blogs.gnome.org/xan/2012/01/17/epiphany-marches-on/

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)