Πέντε φορές μεγαλύτερα τα έσοδα της Microsoft απο το Android απο ότι με τις άδειες του Windows Phone!

dsyrmalis | Τρί, 12/13/2011 - 04:42 | 2' | 1

Απίστευτο; Και όμως είναι αλήθεια. Η Microsoft κερδίζει τα πενταπλάσια απο το Android απο οτι απο τις πωλήσεις του δικού της Windows Phone!
Η μέθοδος; Διασπορά φόβου, αβεβαιότητας και αμφιβολιών (F.U.D). Στη συνέχεια μέσω των άφθονων κεφαλαίων που διαθέτει περνά σε μηνύσεις για "παραβίαση πατεντών...". Κάποιες εταιρείες που είτε τσιμπάνε είτε δεν έχουν τα κεφάλαια και την ισχύ να αντιμετωπίσουν τη Microsoft, έρχονται σε συμβιβασμό και πληρώνουν χαράτσι ανα συσκευή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η HTC η οποία πληρώνει 5 δολάρια ανα συσκευή. Και μιλάμε για ένα σύνολο 30 εκατομμυριών κινητών της με Android. Αυτό σημαίνει 150 εκατομμύρια κέρδος για τη Microsoft! Και να σκεφτούμε πως η HTC τη βγάζει φθηνά, αφού σε άλλες περιπτώσεις η Microsoft ζητά απο 7,5 δολάρια εως 12,5.
Ποιά όμως τα κέρδη της M$ απο το δικό της λειτουργικό; Δύο εκατομμύρια άδειες, με 15 δολάρια ανα άδεια. Σύνολο μόλις 30 εκατομμύρια...
Ας δούμε και ένα σχεδιάγραμμα με τις μηνύσεις (αλλά και τη σχιζοφρένεια) που δημιουργούν οι πατέντες, μόνο για το Android.
 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια