To Meego πέθανε - Το Taizen γεννιέται!

dsyrmalis | Τετ, 09/28/2011 - 19:32 | 3'

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε συνεχείς εξελίξεις σε ότι αφορά τις μικρές συσκευές και ειδικότερα τα Smartphones. Εκτός απο τις κοινοτικές προσπάθειες βλέπουμε και τις εταιρείες να μάχονται μεταξύ τους προσφέροντας είτε κλειστές λύσεις είτε ελεύθερες.
Ένα απο τα γεγονότα που τάραξαν την αγορά και τους καταναλώτες ήταν η εγκατάλειψη του Meego απο τη Nokia λόγω συμφωνίας με τη Microsoft.
Ένας απο αυτούς που επηρρεάστηκε ήταν και η Intel η οποία αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμες της με τη Samsung. Έτσι λοιπόν τα projects Meego και Bada θα συγχωνευτούν με σκοπό να μας δώσουν το Taizen. Όλα αυτά σε συνεργασία με το Linux Foundation το οποίο θα αναλάβει την επίβλεψη και το host.
Το Taizen στοχεύει στην αγορά smartphones, tablets, smart TVs, netbooks αλλά και σε συσκευές εντός οχημάτων-μεταφορικών μέσων (invehicle infotainment devices) ενώ θα είναι χτισμένο γύρω απο τα HTML5 και WAC standards. Αρχικά τουλάχιστον δεν πρόκειται να έχουμε τεράστιες διαφορές, αφού το Taizen θα βασίζεται στον πυρήνα του Meego και επίσης θα διατηρήσει τις ίδιες οργανωτικές δομές και το ίδιο αναπτυξιακό μοντέλο.
Για τους ήδη υπάρχοντες χρήστες του Meego θα γίνει προσπάθεια για την ομαλή τους μετάβαση στο νέο λειτουργικό. Το Taizen αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση το πρώτο εξάμηνο του 2012. 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)