Arduino FAQ

tzikis | Τετ, 03/02/2011 - 17:48 | 2' | 3

Με αφορμή μιας σειράς άρθρων στο περιοδικό που αφορούν το Arduino, σκέφτηκα να κάνω ένα Arduino FAQ, γιατί είναι ένα απο τα πράγματα που λείπουν απο το ελληνικό web, και υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, αλλά μιας και είναι ένα εντελώς άγνωστο αντικείμενο, κολλάνε εύκολα. Γιαυτό λοιπόν κάνω αυτό το thread, όπου μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να έχετε για το Arduino, και, εκτός του οτι θα απαντηθεί η ερώτηση σας, οι ποιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις θα μαζευτούν και στο FAQ.

Όσο περισσότερες ερωτήσεις, τόσο το καλύτερο. Προφανώς καμμία ερώτηση δεν είναι ηλίθια. Θα εκπλαγείτε με το πόσοι κολλάνε στα ίδια πολύ απλά πράγματα που κολάτε και εσείς. Ask away!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πολύ καλή ιδέα, εγώ αρκετό καιρό τώρα μαζεύω υλικό για ανοιχτό hardware (τι είναι, σε τι μοιάζει κ σε τί διαφέρει με το ανοιχτό software, πώς εφαρμόζονται άδειες όπως η GPL σε hardware, πώς μπορεί να σταθεί εμπορικά, κλπ κλπ), οπότε ίσως τα μαζέψουμε μαζί κ -γιατί όχι- να δούμε κ νέα ενότητα για open hardware!

gnu_labis νομίζω καλύτερα είναι, μιας και το open hardware είναι πολύ μεγάλη κατηγορία, να γίνουν 2 FAQ, όπου προφανώς του Arduino θα κάνει link στο γενικό στην ερώτηση περί ανοιχτού hardware.

Πρώτη ερώτηση λοιπόν
Q: Τί είναι το Arduino;
A: Το Arduino είναι ουσιαστικά μία πλακέτα με έναν μικροελεγκτή που προγραμματίζεται, έτσι ώστε να κάνει διάφορες λειτουργίες. Αυτό που το κάνει διαφορετικό, είναι ότι η πλακέτα, στην οποία αναφερόμαστε συνήθως όταν λέμε Arduino, είναι open source hardware, δηλαδή υπάρχουν τα σχηματικά και το κύκλωμα ελεύθερα. Επίσης, το Arduino συνοδεύεται και με δικό του software για την δημιουργία προγραμμάτων που τρέχουν σε αυτό, το οποίο είναι επίσης ελεύθερο (open source). Τέλος, επειδή το Arduino έχει ως στόχο του να φέρει τους απλούς ανθρώπους και τους καλλιτέχνες σε επαφή με την τεχνολογία, είναι βασισμένο στην ευκολία χρήσης, κάτι που το κάνει ιδανικό για πρώτη επαφή με τον κόσμο των μικροελεγκτών.

tzimakos13, πώς σου φαίνεται;