Nokia, Microsoft και WP7

miccagiann | Σάβ, 02/12/2011 - 11:30 | 4' | 1

Χθες μόλις έμαθα από το OSnews ότι Nokia και Microsoft θα συνεργαστούν πολύ στενά με σκοπό να κατακτήσουν από κοινού την αγορά των smartphones. Αυτή η συνεργασία δεν αποτελεί έκπληξη για όσους παρακολουθούσαν τα γεγονότα που μεσολάβησαν το τελευταίο διάστημα στη Nokia. Πιο συγκεκριμένα, εδώ και καιρό οι πωλήσεις της Nokia σε κινητά άρχισαν να πέφτουν λόγω της εμφάνισης του Android, το οποίο όχι μόνο έκανε θραύση αλλά μείωσε δραματικά και τα ποσοστά όλων των άλλων δημιουργών λειτουργικών συστημάτων σε smartphones. Η Nokia στηρίζοντας το Symbian που πλέον θεωρείται ξεπερασμένο έχασε μεγάλο μέρος των ποσοστών στην αγορά κινητών (αν και εξακολουθεί να παραμένει πρώτη), όσον αφορά για την αγορά των smartphones δεν μπόρεσε να μπει καθόλου στο κόλπο. Αυτός ήταν ο λόγος που παραιτήθηκε και ο γενικός της διευθυντής της εταιρίας τον Σεπτέμβρη (αν δεν κάνω λάθος) και τη θέση του την ανέλαβε ένα από τα στελέχη της Microsoft που βρίσκοταν ψηλά στην ιεραρχία της τελευταίας.

Όλα τα προαναφερόμενα γεγονότα οδήγησαν σε αυτή την συνεργασία με την οποία και οι δύο εταιρίες ευελπιστούν να ξανακερδίσουν τα χαμένα τους ποσοστά στην αγορά των smartphones. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο νέος γενικός διευθυντής της Nokia ανακοίνωσε τα εξής:
α) Το λειτουργικό Windows Phone 7 θα είναι και η πρωταρχική πλατφόρμα για τα smartphone της Nokia.
β) Το Qt δεν θα ενσωματωθεί πουθενά στο WP7, αλλά θα αποτελέσει ανεξάρτητη πλατφόρμα για την ανάπτυξη του MeeGo και του Symbian,
γ) Δεν επιλέχθηκε το android, διότι δεν θα μπορούσε ως εταιρία η Nokia να έχει τον πρώτο λόγο στην ανάπτυξη του λειτουργικού λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού και με τις υπόλοιπες εταιρίες που συνεργάζονται με αυτό όπως Samsung, LG, HTC κτλ.
δ) Με το WP7 η Nokia θα έχει τον πρώτο λόγο για την ενσωμάτωση features που θεωρεί χρήσιμα σε επόμενες εκδόσεις του.

Συμπερασματικά το 2011 προβλέπεται να είναι πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά τα ποσοστά των εταιριών στην αγορά των smartphones. Αν το android καταφέρει να αντέξει και να μην χάσει ποσοστά από αυτή τη συνεργασία πλέον δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο καιρός θα το δείξει...

Για επιπρόσθετες πληροφορίες τσεκάρετε τα παρακάτω links:
http://www.osnews.com/story/24399/Nokia_Microsoft_Announce_Deep_Partner…
http://www.osnews.com/story/24400/Why_Nokia_Chose_Windows_Phone_7_and_W…

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

και η διαφήμιση θα λέει:
Ξαναήρθαν τα windows 7 δώρο μαζί με ένα Nokia!
Με πολλές δωρεάν εφαρμογές!
Ασφαλέστερα!
Γρηγορότερα!
με τον καταπληκτικό internet explorer!
Πάρε πάρε πάρε.. Nokia, και μην πιαστείς κορόιδο με iPhone ή κανένα android κινητό!

Επίσης διάβασα από
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231078220

"Η ανακοίνωση της Nokia δεν έπεισε την αγορά, και η μετοχή της εταιρείας έκανε βουτιά σχεδόν κατά 10% τις πρώτες ώρες των συναλλαγών στο Ελσίνκι."
(εσείς που πουλάτε δεν ξέρετε τι χάνετε...)

"Αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι η υιοθέτηση των Windows Phone 7 από τη Nokia ενδέχεται να αποθαρρύνει άλλους κατασκευαστές από το να χρησιμοποιήσουν στα κινητά τους το λογισμικό της Microsoft."
(ναι... γιατί είχαν τρελαθεί να πουλάνε smart phones με windows 7)

"Ο Στίβεν Έλοπ ανακοίνωσε ακόμα ότι η διετία 2011-2020 θα είναι «μεταβατική περίοδος» που θα φέρει απολύσεις και μείωση των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη."
(αγόρι μου στην τρόικα έπρεπε να δουλεύεις εσύ... δηλαδή ξεχνάμε την ανάπτυξη Meego κτλπ.)