CANON και LINUX-UBUNTU

arquiefi | Δευ, 12/06/2010 - 22:56 | 2' | 3

Γεια σε ολους,

Ψαχνω να αγορασω ενα μπολυμηχανημα της canon.
Το θεμα ειναι οτι πριν το αγορασω βλεπω οτι η canon δεν ειναι πολυ συμβατη με το linux και οι περισσοτεροι που χρησιμοποιουν ubuntu εχουν προβληματα μαζι της.
Παρολα αυτα συνεχιζω να θελω να αγορασω το canon pixma mg5250.
Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω πριν το παρω:
ειναι βλακεια να παρω κατι που μπορει να μην καταφερει να γινει ποτε συμβατο με το linux και να πρεπει να γυρναω στα windows για να κανω την δουλεια μου?
η να μην σκεφτω την συμβητατοτητα, να παρω αυτο που θελω και να ψαξω τη λυση για την συμβατοτητα μονο αν και οταν δημιουργηθει προβλημα? γιατι καποιοι λενε οτι στον υπολογιστης τους το ubuntu αναγνωρισε το πολυμηχανημα χωρις κανενα προβλημα.
ειναι λιγο χαζη η ερωτηση μου...
ευχαριστω.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

βασικά ένας τρόπος είναι εφόσον καταλήξεις σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο να ψάξεις να δεις αν έχει στο σάιτ της οδηγούς η Canon. καμία φορά να γνωρίζεις ότι μπορεί να τους έχει μόνο πχ στο ιστότοπό της στην αυστραλία και να μην τους έχει στο ευρωπαϊκό.

μέχρι στιγμής η εμπειρία μου με canon και ubuntu είναι η εξής: ο σαρωτής δουλεύει μια χαρά και χωρίς οδηγούς. μάλιστα ενώ δουλεύω σε διπλή εκκίνηση με mac os x θα σου πω ότι το ubuntu βλέπει τον σαρωτή κατευθείαν και "δουλεύει τζάμι", το mac osx όχι. και τον εκτυπωτή βλέπει επίσης το ubuntu αλλά δεν εκτυπώνει στην ίδια ποιότητα όπως στο mac osx. ένα πρόβλημα ποιότητας πχ είναι το πολύ παραπάνω μελάνι που βγάζει κατά την εκτύπωση. αυτά δεν τα λέω για να γίνει σύγκριση μεταξύ των λειτουργικών αλλά για να γνωρίζεις τι μπορεί να σε περιμένει.

γενικά η πρώτη σου κίνηση είναι να καταλήξεις σε κάποιο μοντέλο που σε καλύπτει και να δεις αν υπάρχουν οι αντίστοιχοι οδηγοί. ακόμη κι αν είναι σε rpm μορφή μην απογοητευτείς υπάρχει τρόπος να τους περάσεις.

κανε μια αναζητηση σε μηχανη του στυλ
canon montelo_X on linux ,
ή σε ubuntu , fedora κλπ αν και το on linux ειναι πιο καλο . για να τραγουδα παντου..
ή οποια αλλη εταιρια / μοντελο θες...

Μηδέν α προ του τέλους μακάριζε

Κανε και εδω https://help.ubuntu.com/community/Printers
μια αναζητηση!

Δες και εδω http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1618292