Ερώτηση για επεξεργαστή!

fredthread | Πέμ, 09/16/2010 - 13:29 | 1' | 2

Γίνεται σε laptop να προστεθούν επιπλέον processors έχει νόημα ή θα κοστίσει πολύ? Τι απαιτήσεις χρειάζεται να έχει το laptop?

H RAM τι σχέση έχει να κάνει με τον επεξεργαστή? Αν υπάρχει ανάγκη περισσότερης RAM μπορεί να γίνει κάτι?

ευχαριστώ πολύ!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Χμμμ, όχι, δε γίνεται. Μόνο αλλαγή του επεξεργαστή κ αυτό όχι σε όλους τους φορητούς, κ συνήθως δεν αξίζει τον κόπο κ το κόστος, αφού θα πρέπει να βάλεις ίδιο επεξεργαστή με πριν, ίσως λίγο περισσότερα MHz (οπότε λίιιγο περισσότερη απόδοση).

Η RAM μνήμη από την άλλη χρησιμοποιείται από τον επεξεργαστή για να αποθηκεύει (προσωρινά) δεδομένα. Είδα αλλού ότι προγραμματίζεις σε fortran. Οι εντολές που γράφεις σε fortran απευθύνονται στον επεξεργαστή σου. Όταν όμως δηλώνεις μεταβλητές, αυτές αποθηκεύονται στη μνήμη. Ο επεξεργαστής διαβάζει από τη μνήμη όταν θέλει να μάθει τη τιμή μιας μεταβλητής, κ γράφει στη μνήμη όταν θέλει να αλλάξει τη τιμή της μεταβλητής.

Οπότε, τα προγράμματα που τρέχεις χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή για να τρέξουν κ τη μνήμη για να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους. Εξαρτάται από το εκάστοτε πρόγραμμα το πόση μνήμη χρειάζεται. Όσο περισσότερα πράγματα τρέχεις ταυτόχρονα, τόσο περισσότερη μνήμη χρειάζεσαι.

Αναβάθμιση της μνήμης συνήθως γίνεται αρκετά εύκολα.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Αγαπητέ gnu-labis ευχαριστώ πολύ!

Μπήκα και σε κάποιες άλλες καταχωρήσεις που έχουν κοντινά θέματα και είδα διάφορα που για την ώρα μου είναι αρκετά!

never_to_late_to_learn_computers

 

 

Modbreak: Μετατροπή από greeklish σε Ελληνικά