Open source έκδοση του skype client για Linux

jvarkas | Τρί, 11/03/2009 - 11:33 | 2' | 4

Νέα νίκη για το ανοιχτό λογισμικό και το λίνουξ (τουλάχιστο σε ένα βαθμό - όχι ολοκληρωτική)!

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο το Skype ετοιμάζεται να αποκτήσει client για linux αντίστοιχης λειτουργικότητας με τον client που προσφέρεται στα windows. Η έκδοση του skype που κυκλοφορεί σήμερα έχει βασικές δυνατότητες και όχι πλήρεις, συν ότι υπάρχει μόνο σε binary μορφή και δεν τη βρίσκεις στα επίσημα αποθετήρια των διανομών. Διαβάστε και την πρώτη ανακοίνωση.

Το θέμα είναι ότι το πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί το skype θα παραμείνει κλειστό, καθώς και η άδεια με την οποία θα βγει o open-source skype client προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί. Αναμένουμε νέα και εξελίξεις...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πραγματικά πολύ ευχαριστα νέα.Μακάρι να ληθεί το VoIP πρόβλημα που έχουμε.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα... κλειστός κώδικας skype για linux ή Ekiga..?

=========================================================

Εδω μιλαμε για κατι βασικο & ουσιαστικο & αυτο ειναι το θεμα επικοινωνιας. Εχω στησει desktop εξ' ολοκληρου (ακομα & drivers) ανοιχτου κωδικα, ομως παντα σε ολα υπηρχε το "κλειστο" skype.

Υπερ' αναγκαιο για επαγγελματικους & προσωπικους λογους.

Σαφως & εχω δοκιμασει & το Ekiga, τ' οποιο εχει τεραστιες δυνατοτητες. Δυστυχως ομως στο Ekiga ακομα & η δημιουργια λογαριασμου, μπορει να προβει σε Οδυσσεια για μη εμπειρους χρηστες & φυσικα πρεπει να βρεθει τροπος συμβατοτητας του Ekiga & με ολα τα υπολοιπα voip προγραμματα.

Προσωπικα με τα παροντα δεδομενα εχω καταληξει στο Pidgin, που υποστηριζει ολα τα πρωτοκολα (skype-msn-ytalk-gtalk, μεχρι & το chatbox του Facebook.)

Παντως εχοντας δοκιμασει & την εκδοση του για windows, μαλλον με μπερδευε, παρα με διευκολυνε. Πληροφοριακα παντως, ασχετως του αν στην αρχη δωσει καποια μηνυματακια λαθους, η εκδοση για win μου δουλευει μια χαρα με το wine, μα επειδη οπως ειπα τη θεωρω δυσχρηστη, περα απο τη δοκιμη, δε την εχω ξαναχρησιμοποιησει. (πληροφοριακα στο 9.04 την εχω εγκαταστησει)

Π.Σ.Π.Α

 

 

Το Ekiga δεν το έχω χρησιμοποιήσει, πέρα από το να τσεκάρω μια κάμερα, αλλά το Skype είναι απίθανο.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!