Δημιουργία-δικης μου-διανομής

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 15

Γεια σασ.θελο να ρωτισο κατι.ποσ μπορει να φτιαξει καπιοσ ενα Install Live cd απο το μιδεν χoρισ να παρει σαν βαση το knoppix η το morpix η οπιοδηποτε αλλο?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

ευχαριστο.λιγο δισκολο αλλα με υπομονη ολα γινοντε.ασ ελπιζο να καταφερο κατι.το LFS K BLFS ειναι για πολη σκληροπυρηνικουσ.ευχαριστο πολυ.

Ρίξς μια ,ματιά σε αυτό το tutorial
Tutorial
Η ακόμα καλύτερα δώσε στο google τη φράση "create live cd"

Από όσο ξέρω και το Fedora δίνει αυτήν την δυνατότητα.

Στο τεύχος 8, σελ. 52 - 64, υπάρχει ένα μεγάλο αφιέρωμα για τη δημιουργία διανομής με βάση Knoppix, Morphix, κλπ. Όμως ο dhmhtrhs corfu δεν ρωτάει αυτό. Είναι θαραλλέος και θέλει να ξεκινήσει από το μηδέν - άρα linux from scratch. Μήτσο, άμα κάνεις καμία πρόοδο στείλε ένα email (ή το δισκάκι) στο περιοδικό! 
linuxformat2007-5-16 19:43:28

Δημητρη για ριξε μια ματια & εδω. Τα παιδια εχουν κανει μια πολυ καλη δουλεια & δειχνουν βημα-βημα πως φτιαχνεις ενα Debian based live cd μεσα απο τον firefox!!! Ετσι εχω φτιαξει ενα live cd για τη δουλεια & αρκετα ευκολα!

euxaristo paidia.linuxformat exo provlima sto oti h dieuthnshs apo to how to den anhgoun k den mporo na bro to uliko.h mises sxedon den mou anigoun na katebaso ta paketa.telos panton.tha do th tha kano.euxaristo polu

What? Ποιες διευθύνσεις δεν ανήκουν, Δημήτρη;

στο how to διπλα απο καθε πακετο δινει κ την διευθηνση που υπαρχει.η περισοτερεσ απο αυτεσ δεν μου ανηγουν δημητρη.στο Packages you need to download.

εχμ...το how to είναι αρχαίο. Δεν θα περιμένεις να κατεβάσεις τα 
πακέτα από τα links που αναφέρει. Π.χ. ο πυρήνας 2.2.13 είναι 2 γενιές
πίσω :)

Aπλά με βάση το how-to θα ψάχνεις στο Google ή στις ιστοσελίδες των προγραμμάτων για τα πιο πρόσφατα αντίστοιχα πακέτα.

Πού μπορώ να βρώ πληροφορίες για την δημιουργία της δικής μου διανομής Linux??

Εχώ την εντύπωση πώς σε κάποιο παλιότερο τεύχος του περιοδικού είχα διαβάσει κάτι σχετικό σε απάντηση του περιοδικού προς έναν αναγνώστη με παρόμοιες ανησυχίες...

Στο τεύχος 8, σελ. 52, υπάρχει 8σέλιδο αφιέρωμα με ότι

χρειάζεσαι για να φτιάξεις τη δική σου διανομή με βάση

τα Ubuntu/Knoppix.

Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις το revisor του Fedora (το

οποίο όμως φτιάχνεις προσαρμοσμένες εκδόσεις του Fedora

και όχι "δική" σου διανομή).

Υπάρχει και το linux from scratch...

Tι είναι το linux from scratch?

Εντωμεταξύ έχω από το τεύχος 9 και μέτα...

Με δυο λόγια μια διανομή που είναι βασισμένη στην μεταγλώτισση από την αρχή όλων των πακέτων. Κάτι αντιστοιχό γίνεται και στο Gentoo αλλά ξεκινάει με κάποια βασικά όπως επι παραδείγματι σου δίνει τον gcc.

Πλεονεκτεί σε ταχύτητα γιατί όλα τα πακέτα γίνονται compile στο δικό σου μηχάνημα αλλά υστερεί σε ευχρηστία. Δεν είναι και η καλύτερη λύση για να κάνεις διανομή. Βέβαια θα μάθεις καλύτερα το πως λειτουργεί το Linux αλλά θα χάσεις πολύ σε χρόνο.

Δοκίμασε να ξεκινήσεις από κάτι πιο απλό