μεταφορα εφαρμογων KDE στο GNOME

brave | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 12

Τελικα πολύ ευκολοτερα και καλύτερα λειτουργουν οι εφαρμογες για ΚΔΕ σε περιβάλλον ΓΝΟΜΕ, παρα οι εφαρμογες του GNOME σε KDE περιβαλλον.
Τα κλασσικά k3b, Amarok, Kopette κτλ εχουν ακομη αυτο το K στα ονοματα τους επειδη η αναπτυξή τους γινεται απο την ομαδα του KDE, κατα τ 'άλλα εχουν ηδη γινει crossplatform εφαρμογες μια και τρεχουν κανονικοτατα και στο Gnome.
Τι θα λέγατε εδω να γράψουμε για τις εφαρμογες που εχουμε περασει απο KDE σε GNOME και το αντίθετο?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Τι εννοείς ότι λειτουργούν καλύτερα; Όλες δουλεύουν από το ένα περιβάλλον στο άλλο είτε KDE είτε Gnome. Έχεις βρει κάποια που δεν παίζει; Ή μήπως κάτι άλλο;

οχι λιγες φορες, καποιες gnome εφαρμογες δε μου τρεχαν σε KDE περιβαλλον, η τρεχαν, αλλα με προβληματα.
Αυτο βασικα οσον αφορα το suse που εκανα παρα πολλα πειραμματα γιατι οταν κατεληξα πως το KDE σαν περιβαλλον + εφαρμογες μου κανει μια χαρα, δεν πολυεγκαθιστουσα και πολλες πολλες εφαρμογες απο GNOME πανω του.
Τωρα ομως που ειμαι με GNOME εχω μεταφερει σχεδον ολο το KDE, και δε βλέπω να υπαρχει κανενα απολυτως πρόβλημα.
Επιπλεον στο suse ειχα εγκατεστημενα περισσοτερα απο ενα περιβαλλοντα, και θυμαμαι οποτε εμπαινα με gnome εβλαπα μονο τις εφαρμογες του gnome, ενω οποτε εμπαινα με KDE εβλεπα μονο του KDE.
Φυσικα καποια πραγματα τρεχαν αν εδινα απο κονσολα την εντολη, και ειχα φτιαξει μερικες συντομευσεις...

Ε, λογικό δεν είναι το KDE να σου εμφανίζει τις εφαρμογές του και το Gnome τις δικές του; Στο κάτω κάτω αυτό δεν είναι θέμα του KDE/Gnome αλλά της διανομής (SUSE) που δεν προσέθετε τα εικονίδια ή της ίδιας της εφαρμογής που δεν είχε shortcut filename.desktop για τον ανάλογο φάκελο του KDE. Αν εγώ φτιάξω ένα πακέτο μιας εφαρμογής αλλά δεν βάλω στα σκριπτ να δημιουργούν για κάθε διανομή/περιβάλλον το αντίστοιχο shortcut τότε "βράστα χαράλαμπε"... Μην ψέγουμε το KDE χωρίς να φταίει.

εχμ...  ετσι ε?
ημουν αρκετο καιρο με την πεποιθηση πως για ανεξηγητους λογους (Χαρδαβελα τρεχα) το KDE ειναι "εχθρικο" προς τις εφαρμογες του Gnome
γι αυτο οτι αρχιζε απο G απεφευγα να το εγκαταστησω...

Ειλικρινα, πιστευεις οτι χρειαζεται κατι τετοιο? Μεταφορα εφαρμογων, δηλ.? Στο κατω-κατω οτι υπαρχει στο ενα, υπαρχει σχεδον & το αντιστοιχο στο αλλο. Προσωπικη μου αποψη οτι το  kde  ειναι κοματακι  βαρυτερο, μα εχει  πιο  δυνατες εφαρμογες. Τεσπα, αλο ενα ενα απο τα καλα του linux, που μακαρι να το ειχαμε σε ολες τις πτυχες της ζωης μας: Η δυνατοτητα της επιλογης & της προσαρμογης στα δικα σου μετρα & σταθμα!! Μιλωντας προσωπικα, παντα πιστευω οτι το μελλον ανηκει στο kde.
constantinos2007-5-13 21:32:40

Κοιτα, αν χρειαζεται... χμμμμ...και ναι και οχι.
Δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα να δουλεψω με τις εφαρμογες οποιουδηποτε περιβαλλοντος, η και οποιουδηποτε λειτουργικου μεχρι τωρα εχω δοκιμασει, αλλα  ...πως να το κανουμε...καποια πραγματα σου γυαλιζουν και απλα τα θες να τα εχεις. Μπορει να τα χρησιμοποιησεις καθημερινα, μπορει και σπανια, αλλα απλα τα θες..

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ είναι σε μια εφαρμογή CAD, to VariCAD που τρέχει τόσο σε KDE αλλά και σε Gnome. Στο δεύτερο βέβαια υπάρχει πρόβλημα στα "Check Box". Νομίζω ότι οφείλεται στο QT. Μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει??

Εγώ είμαι φαν του gnome και τέλος. Όταν βλέπω kde παθαίνω κάτι ή μάλλον χάνομαι οριστικά και αμετάκλητα στα μενού και στα παραμενού του. 

 Όμως έχω αρκετές εφαρμογές του kde πάνω σε gnome. Τον Amarok, Kopete, soundKonverter, Konsole και γενικότερα μου αρέσει αυτό. Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις ότι εφαρμογή θες, σε οποιοδήποτε γραφικό περιβάλλον σου πάει καλύτερα;;;;!

Διαφωνώ πάντως με τον constantinos ότι το μέλλον ανήκει στο kde. Αυτού του είδους οι διαχωρισμοί είναι και  λίγο κλισέ και από την άλλη πιστεύω ότι κάθε γραφικό περιβάλλον έχει τα υπέρ και τα κατά του. Π.χ την λιτότητα που έχει το gnome δεν την έχει το kde.

H αληθεια ειναι οτι το Gnome, ναι ειναι πιο ελαφρυ, πιο απλο, μα εξακολουθω να πιστευω οτι το kde θα πρωταγωνιστησει για τους εξης λογους: 1- Ολο & περισοτεροι νεοι χρηστες στο linux, προερχομενοι απο τα windows θα το προτιμουν για ευνοητους λογους. 2-Εξακολουθω να πιστευω οτι πιο παραμετροποιησιμο & μπορεις να το κανεις οτι & οπως θελεις, ωστε μη χανεσαι στα μενου & υπομενου του!!! 3-Εκφραζοντας προσωπικη παντα αποψη, το prοject του kde μου εμπνεει (& απο θεμα ονοματων προγραμματιστων & απο θεμα υποστηριξης) μεγαλυτερη σιγουρια απο το gnome.Βεβαια θα επαναλαβω οτι αυτο ειναι ενα απο τα καλα του linux. Η δυνατοτητα της επιλογης. Τελος επειδη διαβασα & τα αλλα προβληματα που γραφεις, θα σου προτεινα να ριξεις & εσυ μια ματια στο PCLinuxOS, το οποιο εχει στανταρ kde, φυσικα & να δεις ποσο ευκολο ειναι σε ολα. & ουτε & θα παιδευτεις ιδιαιτερα με εφαρμογες (δε θα ... "φας πακετα"(!!!), κοινως....!

χμμμ για να σωθεις απο το αμαρτημα του αναχρονισμου, ανοιξε μια κονσολα και γραψε την  παρακατω προσευχη

sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

brave] Τελικα πολύ ευκολοτερα και καλύτερα

λειτουργουν οι εφαρμογες για ΚΔΕ σε περιβάλλον ΓΝΟΜΕ,

παρα οι εφαρμογες του GNOME σε KDE περιβαλλον.

Δεν γνωρίζω το θέμα γιατί όσες φορές εγκατέστησα gnome

πρόγραμμα, βλαστήμισα που το έκανα. Ξεκίνησα με kde

(knoppel 04), είμαι στο knoppel 08 και δεν το αλλάζω με

τίποτα.linuxformat2007-5-29 18:25:12

εεεεεε.... αυτο ειπα κι εγω καλε.
Οτι το gnome ειναι φιλικοτερο προς τις εφαρμογες του kde, απ οτι ειναι το kde για τις εφαρμογες του gnome...
Τωρα εδω που τα λεμε, μαλλον τα παιδια εχουν δικιο για debian like διανομες, οτι δηλαδη ολα τα προγραμματα τρεχουν κανονικα σε οποιοδηποτε περιβαλλον. Αυτη την εμπειρια που λες την ειχα με suse