Thunderbird & e-mails

slackware | Πέμ, 11/27/2008 - 10:30 | 1' | 3

Καλημέρα και από μένα,

Λοιπόν, εχω στην δουλειά ένα thunderbird σε XP το οποίο δουλεύει με IMAP, και στο σπίτι thunderbird που δουλεύει με POP ωστε να εχω τα mail μου σε 2 τοποθεσιες.

Θέλω να κάνω export τα  mail μου απο το POP και μετα import σε thunderbird παλι σε POP. Πως μπορώ να το κάνω αναιμακτα?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εγώ ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι θέλεις να κάνεις. Θες να πάρεις τα μέιλ σου από τον ένα thunderbird να τον πας στον άλλον;
Δεν έχει σημασία με ποια μορφή κάνεις export τα mail σου σημασία έχει με ποια μορφή θα τα κάνεις import στην εφαρμογή. Αλλά αφού θες να πας από pop σε pop που είναι το πρόβλημα.

Ο IMAP τι σχέση έχει με αυτό που θες να κάνεις;; (???)

Ο IMAP παιζει τωρα και επειδει με εχει κουρασει θελω να τον γυρισω σε POP. Τα περισσοτερα mail μου τα εχω στο σπιτι σε αλλο thunderbird και θελω να τα μεταφερω ωστε να κραταω εις διπλουν τα mail.
Οποτε οτι Μail εχω στο pc της δουλειας να εχω και στο σπιτι.

[oprime@dexter]$uname -a | awk '{print $1, "on the ROCKS"}' | sed -e 's/on\ the\ ROCKS/ROCKS/'

Nομίζω ότι για να κατεβάσεις στον thunderbird τα μέιλ σε POP πρέπει και ο λογαριασμός mail που έχεις να είναι POP.
Αν είναι IMAP δεν βλέπω πως θα μπορούσε να στα φέρει κάτω.

Αν κατάλαβα καλά τώρα εσύ τον IMAP τον πας για κλείσιμο και απλά θες να κρατήσεις τα mails.

Όπως και να έχει για να πάρεις τα mails σου από τον έναν thunderbird και να τα πας στον άλλον, αν φυσικά τα έχεις αποθηκευμένα στον thunderbird, αρκεί να πάρεις τον φάκελο .mozilla thunderbird που βρίσκεται στα hidden files του home και να πας να τον πετάξεις μέσα στον άλλο thunderbird φάκελο που είναι στο ίδιο σημείο και που βρίσκεται στον άλλον υπολογιστή. Aυτός θα σε ρωτήσει να θες να αντικαταστήσεις τα υπάρχοντα αρχεία και εσύ θα του πεις ναι. Αυτά που δεν είναι ίδια δεν θα σου τα αντικαταστήσει απλά θα στα προσθέσει και αυτά μέσα.

Βέβαια σε αυτή την περίπτωση μπορεί να σου πάρει μέσα και τις ρυθμίσεις που είχες στον αρχικό thunderbird αλλά και τα στοιχεία σύνδεσης του ΙΜΑP λογαριασμού, τον οποίο και θα σου δημιουργήσει, αλλά αυτά τα αλλάζεις με το χέρι εκ των υστέρων, σουτάρεις και τον IMAP από μέσα, ενώ τα mails θα μπουν μέσα κανονικά στην εφαρμογή όπου και μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε κάποιον φάκελο. ( ελπίζω τώρα να έχω καταλάβει καλά τι είναι αυτό που θες να κάνεις και να μην σου λέω μαλακίες..)

Άλλη μέθοδος είναι να κάνεις forward όλα τα mails από τον IMAP σε ένα λογαριασμό POP και να τα πάρεις μετά από τον thunderbird που έχεις συνδεμένο τον POP.