Ποσειδών ( διανομή για ακαδημαική χρήση) και ερώτηση για το open office.

fortys | Κυρ, 09/07/2008 - 20:46 | 1' | 8

Είδα αυτό το λογισμικό για Linux... Και ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω οδηγίες για τη λειτουργία του? Η ονομασία του συγκεκριμένα είναι: Poseidon Linux 2.0 και κάτι ακόμα Το OPEN Office αντικαθιστά το office της mic... δε το λέω. :P ;)

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το open office έχει σχεδόν τις ίδιες δυνατοτητες με το office της ms.Πολλά χαρακτηριστικά του υπερτερούν του αλλόυ (π.χ. άμεση εξαγωγή σε pdf, αρχεία μικρότερου μεγέθους, συχνές αναβαθμίσεις, υποστήριξη πολλών τύπων αρχείων πολυπλατφορμικότητα κλπ) ωστόσο το πρόβλημά του είναι η συμβατότητα σε συνεργασία με εξωτερικά κυρίως δεδομένα και προγράμματα. Βέβαια αυτό μην σε φοβίζει καθόλου γιατί μιλάμε για μικρολεπτομέρειες που ο απλός χρήστης δεν θα αντιμετωπίσει και όπως φαινεται με τον καιρό ξεπερνιούνται μιας και υιοθετείται όλο και περισσότερο απο χρήστες και επιχειρίσεις. Δοκιμασέ το είτε σε linux ειτε σε win και με τον καιρό (γιατί χρειάζεται μια μικρή εξοικίωση) θα με θυμηθείς. Οσο για το Ποσειδών χωρίς να ψαξω καθόλου μάλλον είναι μια επιπλέον διανομή linux.

Το Ποσειδών είναι μια διανομή βασισμένη στο UBUNTU με προσανατολισμό την ακαδημαική χρήση η οποία αναπτύσεται απο το πανεπιστήμιο του Ριο Γκραντε στην Βραζιλία. Εχει αρκετα προγραμματα στατιστικής και μαθηματικών καθώς και τα λοιπα που δεν πρεπει να λείπον απο μια διανομή (web browser, mail client κλπ). Αν θέλεις περισσότερα ψαξε στην wikipedia η κατέβασε την διανομή 3.0 πλέον για νατην δοκιμάσεις. Κάλη αρχή με τον πιγκουίνο φίλε μου και αν ψαχτείς στην φοιτητική σου ζωη θα σου φανεί χρήσιμος.

Συμπτωματικά, το Poseidon 3.0 υπάρχει στο DVD του νέου τεύχους του Linux Format. Είναι στην ουσία Ubuntu με πανεπιστημιακές εφαρμογές.

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Μια χαρά διανομή είναι το Poseidon. Έχει όλα όσα χρειάζεται ένας φοιτητής (αν και κάποιες επιλογές είναι λίγο υπερβολικές). Το κακό του είναι η έλλειψη ελληνικών που διορθώνεται άμεσα μετά την εγκατάσταση όμως.

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?

Ευχαριστώ και εγώ για σοβαρή χρήση το θέλω...

Όσο για το office, πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρομαι για το excel και την εντολή του επίλυση (ελληνικό office...) είναι εντολή για fitting καμπυλών με λύση του προβλήματος αρχικών τιμών. Π.χ. έχεις μια λίστα που εμπεριέχονται σ'αυτή 2 σταθερές και βγάζεις τον μέσο όρο της λίστας.. η εντολή "επίλυση" τις αναπροσαρμόζει τισ σταθερές αυτές "fitting" ώστε να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Θα μπορώ να το κάνω αυτό στο openoffice ή το poseidon?

Μην μπερδεύεις τη διανομή με τα επιμέρους προγράμματα/σουίτες μία εκ των οποίων είναι και το OpenOffice.org Το πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων Calc του OpenOffice.org έχει αρκετές δυνατότητες (και "επίλυση") αλλά αν αναφέρεσαι γενικά στη διανομή η σωστή ερώτηση είναι αν η διανομή περιλαμβάνει εφαρμογή που κάνει αυτό που θες (αν και πιθανότατα ναι, πάντα μπορείς να προσθέσεις εφαρμογές από τα αποθετήρια).

-------

alea jacta est!

Πώς διορθώνετε το πρόβλημα με τη γλώσσα είπαμε?
Εννοώ που μπορώ να βρω πληροφορίες?

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση της έννοιας της διανομής...! :)

Πηγαίνεις System > Administration > Language και επιλέγεις.
Εναλλακτικά, ψάξε στο Synaptic για *greek*

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?