Cuil ( κούλ)... Ή νέα μηχανή αναζήτησης;;

marlene | Τρί, 07/29/2008 - 13:28 | 3' | 5

Τρείς από τους τεχνικούς ανάπτυξης του Google παρουσίασαν μία νέα μηχανή αναζήτησης με το όνομα Cuil ( προφέρεται κουλ) με στόχο να διεκδικήσουν μέρος από πίττα των κερδών που για την ώρα μονοπωλεί η Google.

Η Anne Patterson ο Russell Power και ο Louis Monier ανακοίνωσαν χθες τα της μηχανής αναζήτησης που δημιούργησαν στο www.cuil.com ( κάντε μία βόλτα να την δείτε) η οποία θα κάνει αναζητήσεις σε... 120 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες ( δεν ήξερα ότι ήταν τόσο πολλές.. απίστευτο νούμερο). Μάλιστα η ομάδα ανάπτυξης της μηχανής αυτής δεν θα αποκαλύψει, κατά πως λέει, το μυστικό της μηχανής αναζήτησης που της επιτρέπει να κάνει αναζητήσεις σε περισσότερες σελίδες από το google με την χρήση λιγότερων υπολογιστών. ( για δες..! ) Μάλιστα λένε ότι στις προθέσεις τους δεν είναι να μιμιθούν την μέθοδο που έχει το Google για να κατηγοριοποιεί τις σελίδες δηλαδή μετρώντας την ποσότητα και την ποιότητα ενός λινκ προς μία σελίδα αλλά θα χρησιμοποιήσουν μία μέθοδο που κατηγοριοποιεί και θα αναζητά την σελίδα με βάση το περιεχόμενο της. ( άλλους βρίκαμε δηλαδή να μας παρακολουθούν... :D )

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα εμφανίζονται με περισσότερες φωτογραφίες, θα είναι απλωμένα οριζόντια στην οθόνη, ενώ θα περιλαμβάνουν και κάποιες sidebars οι οποίες θα δίνουν την δυνατότητα να δει κάποιος και συμπληρωματικά αποτελέσματα που σχετίζονται με το περιεχόμενο του όρου που ψάχνει.

Οι δημιουργοί της μηχανής αυτής πιστεύουν ότι θα προσελκύσουν κόσμο και από την πολιτική προσωπικών δεδομένων που θα ακολουθήσουν και η οποία ισχυρίζονται ότι δεν θα κρατάει αρχείο για τις προσωπικες προτιμήσεις των χρηστών όπως κάνει το google. ( λέτε δηλαδή να μην μας παρακολουθούν τελικά;).

Όπως και να έχει μία δοκιμή θα μας πείσει.

www.cuil.com

Για περισσότερα περί του θέματος εδώ

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/google-old-boys-launch-their-own-engine-in-global-search-for-wealth-879407.html

Και μία φωτό...
Free Image Hosting

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Aφου ανοιξες το θεμα, για εναλακτικες μηχανες αναζητησης (πολλα, παααρα πολλα ξερει πια & η Google, για τον καθενα), ας βαλω καποιες ακομα προτασεις που τις θεωρω αξιοπιστες, εμπιστες, ειναι ευρωπαικες οι περισσοτερες & ειλικρινα, πιστευω οτι αξιζει να τις χρησιμοποιειτε:

www.kartoo.com
http://www.exalead.com/search/homepage
http://www.dogpile.com/
http://www.swamii.com/ (η αγαπημενη μου)
http://www.search.com/

Υπαρχουν & αλλες καλες, μα αυτες πιστευω ειναι & οι πιο αξιολογες. Απλα για το τελος αφησα κατι, που αξιζει πολυ, προσφερει ανωνυμια & τα ιδια ακριβως που προσφερει η μηχανη αναζητησης της Google & αυτη ειναι η Scroogle:
http://www.scroogle.org/scrapel8.html Δωστε της βαση, ειναι ΠΟΛΥ αξιολογη ;)

Ρε συ Μarlene, με κούφανες! Μπήκα για να ποστάρω ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο θέμα (είχα και screenshot το οποίο αμφιβάλλω αν θα μπορούσα να το ποστάρω εδώ!! :D ) και με ΠΡΟΛΑΒΕΣ!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Έτσι είναι αγόρι μου .. όποιος πρόλαβε τον κύριον είδε.. Ιπποκράτη.. δεν έχεις ροπές .. καθυστερείς.. :P

Επωφελήθηκες που δούλευα άτιμο θηλυκό!! :D :D :D

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Ναι ρε... το ήξερα ότι... θα άπλωνες τραχανά :P :D αυτή την βδομάδα και έτρεξα να επωφεληθώ...( χα χα χα )