20 δολαριάκια για Ubuntu με "περιτύλιγμα"

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Πέμ, 07/10/2008 - 11:52 | 2' | 19

To Ubuntu Hardy Heron πωλείται 20 δολάρια σε "εμπορική συσκευασία" στις ΗΠΑ [1]. Αρχικά με παραξένεψε η τιμή, αλλά μετά διάβασα μια-δυο καλές εξηγήσεις του γιατί χρειάζεται κάτι τέτοιο, δηλαδή γιατί χρειάζεται και εμπορική κυκλοφορία ενός προϊόντος που είναι ουσιαστικά δωρεάν. Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να χαρίσει έναν υπολογιστή με Linux στους γονείς του, τότε λογικά θα χρειάζεται να τους δώσεις και backup cds. Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να φτιάξει κάτι αντίστοιχο ή και το ίδιο με έναν εκτυπωτή και ένα DVD-R, αλλά όπως και να χει το "εργοστασιακό" έχει άλλη χάρη για κάποιους :) Άσχετο. Άραγε η Canonical παίρνει ποσοστά; :P

[1] http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8888563&st=ubuntu&lp=1&ty…

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Pardon???? Ναι ... και γιατί αν θες να δώσεις το σιντάκι μαζί με το δώρο που θα κάνεις στους γονείς σου να μην παραγγείλεις να σου στείλουν μερικά από την canonical. Επίσης σε μερικές σελίδες σου δίνουν για ένα δύο ευρώ ωραιότατα αντιγραμμένα cds με εξώφυλλο κτλ ..
Άστο.. άλλα να λέμε για να αγαπιόμαστε! Το φτιάχνουν τσάμπα και το πουλάνε 20 δολάρια.
Ουαου .. αυτό είναι μπίζενες!! :P

Κανείς δεν τους το απαγορεύει, όμως. :)

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Υπάρχει περίπτωση να βγει προβληματικό το cd ??? Και γιατί η συσκευασία γράφει "complete edition" υπάρχει και light :?

Μα καλά πλάκα κάνουν ??? Βλακεία θα είναι αν το αγοράσει κανείς....γιατί δεν κερδίζει κάτι επιπλέον από το κανονικό.

Κάτι άλλο ο 'Άρης' γιατί είναι σε tag :P ?

--------------------

Παιδιά, ζούμε στην εποχή της εικόνας.
Όσο ποιο όμορφο και καλογυαλισμένο είναι κάτι τόσο μεγαλύτερη αξία αποχτά.
Ξεχάσατε όταν βγήκαν τα VISTA τι συζήτηση είχε γίνει όχι για το λειτουργικό και της ικανότητες του αλλά (άκουσον-άκουσον) για το καινούριο κουτί της συσκευασίας του!

Αν λοιπόν για κάποιους η εμφάνιση είναι αυτή που μετρά τότε ας τα σκάσουν χοντρά και πιστέψτε με θα το κατά-ευχαριστηθούν.

----------------------------------------------------------

Use the Debian OS, Luke Skywalker

thanos]

Κάτι άλλο ο 'Άρης' γιατί είναι σε tag :P ?

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Τι έγινε ρε παιδιά; Αγόρασε ο Άρης λινουξ;8):?:):)

Θα βάλει wine o Fernandez να παίζει manager?

20 δολαρια ειναι περιπου 15 ευρω. ε αμα θελεις να το κανεις δωρο σε καποιον ειναι μια καλη ιδεα. δινεις και αλλα 8 παιρνεις και το περιοδικο "ξεκινωντας με το ubuntu" και εισαι τζιτζι (παρεπιπτοντως εξαιρετικη δουλεια).
απλα το σπαστικο ειναι οτι ο αλλος βγαζει φραγκα πουλωντας αερα.......βρε μπας και εχει και τηλ.υποστηριξη?

Ε άμα είσαι ντόπιος και σου'χει πέσει η πίεση και θες επειγόντως να φας ρέγκα πας στο μπακάλικο της γειτονιάς. Άντε τωρα να παίρνεις το αυτοκίνητο για να πας στο super market. Η ίδια τιμή θα σου βγεί, βάλε και την βενζίνη, βάλε και τον χρόνο που θα κάνεις.

Τι κοινό έχει η ρέγκα με τα Vista; Και τα δύο σου ανεβάζουν την πίεση.

Ή παίρνεις μόνο το περιοδικό "ξεκινωντας με το ubuntu" και είσαι δύο φορές τζι-τζι 8) .

Εντάξει Δημήτρη :D !!!!

--------------------

Ας μη ξεχνάμε ότι η κοστολόγιση ενός προϊόντος που ουσιαστικά είναι διαθέσιμο δωρεάν του προσδίδει μία καλύτερη εμπορευσιμότητα. Μπορεί κάποιος που ξέρει λίγα βασικά για τον κόσμο του linux να το θεωρεί γελοίο να πληρώσει όμως στα μάτια των άσχετων η τιμή προσδίδει κύρος στο προϊόν.

Είχα διαβάσει ότι όσο η Sun έδινε μαζί με τα μηχανήματά της δωρεάν το Solaris πολύ λίγοι το δέχονταν και προτιμούσαν να αγοράσουν άλλο λειτουργικό. Η λογική τους ήταν ότι αφού είναι δωρεάν είναι άχρηστο ή ελατωματικό. Όταν άρχισαν να χρεώνουν το Solaris ξαφνικά όλοι το ήθελαν.

Μυστήριαι αι βουλαί του καταναλωτή...

Σε αυτό που λέει ο geonik250 έχει απόλυτο δίκιο. Πέρα από το ιστορικό παράδειγμα με τις πατάτες και τον Καποδίστρια, έχω ακούσει αρκετούς να μου λένε: "εντάξει, εμείς δεν είμαστε υποανάπτυκτη ή τριτοκοσμική χώρα για να βάλουμε linux. Αυτά είναι για την Βραζιλία και την Νότια Αφρική"

ioannis.1]Σε αυτό που λέει ο geonik250 έχει απόλυτο δίκιο. Πέρα από το ιστορικό παράδειγμα με τις πατάτες και τον Καποδίστρια, έχω ακούσει αρκετούς να μου λένε: "εντάξει, εμείς δεν είμαστε υποανάπτυκτη ή τριτοκοσμική χώρα για να βάλουμε linux. Αυτά είναι για την Βραζιλία και την Νότια Αφρική"

Φαντάσου τη άγνοια υπάρχει στον κόσμο

A program without a loop,is not worth writing

Για να σχολιασω τα τελευταια μυνηματα, αν το linux ειχε 1500 ευρω και φροντιζαμε να δινουμε στα "κρυφα" πειρατικες κοπιες του προιοντος, τωρα θα ειχαμε φτασει ενα 70-80% και θα ειχαμε και photoshop και παιχνιδια και οι χρηστες windows θα ορυωνταν για μερικες συσκευες που δε βρισκουν ευκολα drivers ενω οι εταιριες υποστηριζουν κατα κυριο λογο το linux Προσωπικα αν και την ιδια δουλεια την εχω κανει δωρεαν για καποιους φιλους, δε βρισκω καθολου κακη την ολη ιδεα. Καποιοι "καιροσκοποι" θα βγαλουν καποια φραγγα, ΝΑΙ, αλλα απο την αλλη βοηθανε αρκετα στη διαδοση του αγαπημενου μας λειτουργικου, οποτε τη βλεπω τιμια την ανταλλαγη (η καλυτερα τη συναλλαγη μαζι τους).
Προσωπικα το μονο που εχω να πω και να τους ευχηθω ειναι : ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ και το εννοω

Χα,χα,χα!! Φαντάζομαι έναν άσχετο χρήστη Windows, να διαλέγει στην τύχη ένα CD με πιασάδικο όνομα πχ. Gentoo και να προσπαθεί να βρει τα exe αρχεία για να το περάσει!! :D :D :D :D :jawdrop:

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

dimitris]To Ubuntu Hardy Heron πωλείται 20 δολάρια σε "εμπορική συσκευασία" στις ΗΠΑ [1]. Αρχικά με παραξένεψε η τιμή, αλλά μετά διάβασα μια-δυο καλές εξηγήσεις του γιατί χρειάζεται κάτι τέτοιο, δηλαδή γιατί χρειάζεται και εμπορική κυκλοφορία ενός προϊόντος που είναι ουσιαστικά δωρεάν. Για παράδειγμα, αν κάποιος θέλει να χαρίσει έναν υπολογιστή με Linux στους γονείς του, τότε λογικά θα χρειάζεται να τους δώσεις και backup cds. Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να φτιάξει κάτι αντίστοιχο ή και το ίδιο με έναν εκτυπωτή και ένα DVD-R, αλλά όπως και να χει το "εργοστασιακό" έχει άλλη χάρη για κάποιους :) Άσχετο. Άραγε η Canonical παίρνει ποσοστά; :P [1] http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8888563&st=ubuntu&lp=1&type=product&cp=1&id=1211587312374

Πάντως η σελίδα αυτή εξαφανίστηκε!!!!Λες να τους έπιασε η Canonical;