Πέρασαν τις "εξέτάσεις" του ISO τα OOXML formats της Microsoft...

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τετ, 04/02/2008 - 16:15 | 1' | 11

To Office Open XML format (OOXML) είναι και επίσημα διεθνές format του ISO.

Στην ψηφοφορία που έγινε ανάμεσα στις χώρες μέλη του οργανισμού, σύμφωνα με το IP-Watch, η καταμέτρηση εδώσε τα εξής αποτελέσματα:

Τα συνεργαζόμενα μέλη (P-members) ψήφισαν 75% υπέρ (24 από τις 32 ψήφους)

Τα επίσημα μέλη (O-members) ψήφισαν 14% κατά (10 από τις 71 ψήφους) -

ενώ χρειαζόταν το 25% σε αρνητικές ψήφους για να μην περάσει αυτή τη φορά το OOXML.

Κατά ψήφισαν οι: Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Εκουαδόρ, Ινδία, Ιράν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Βενεζουέλα.

H Ελλάδα ψήφισε υπέρ - με υποσημείωση.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

To βλέπω.. το βλέπω το ποστ και δεν απαντώ τόσες μέρες.. Γιατί το πόσταρες εδώ Δημήτρη;; Για να μας συγχύσεις ή για να καθίσω να γράψω ολόκληρο δοκίμιο από κάτω για τα παιχνίδια και τους μηχανισμούς που περνάνε τα iso και φυσικά το τι παιχνίδι παίχτηκε για άλλη μία φορά.
Ξεφτίλα και για την χώρα μας που ψήφισε υπέρ ( αλήθεια τι έλεγε η υποσημείωση :P :D ψωνίσαμε - ή μήπως πουληθήκαμε- αλλά κάποιοι μας είπαν ότι δεν είναι καλό το προϊόν; ), ξεφτίλα και για την άγνοια στην οποία βρίσκεται ο κόσμος και τα ΜΜΕ που άφησαν να περάσει αυτό το θέμα ασχολίαστο και χωρίς καμία αντίδραση..
Και με ποια κριτήρια παίρνει το OfficeOpen XML Iso. Είμαι πολύ περίεργη να μάθω με τι προσόντα το πήρε.

Άντε διαβάστε και αυτό...

http://www.ip-watch.org/weblog/index.php?p=941

που τα λέει πολύ ωραία.

Kαι δεν έχεις και άδικο..
Δείτε αυτό.. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνά αν η M$ επηρέασε με κάποιο τρόπο την ψήφο για την έγκριση του φορμάτ της .
http://news.zdnet.co.uk/software/0,1000000121,39379148,00.htm

..There was apparently intense lobbying by Microsoft, IBM and their partners to influence the international delegates from national standards bodies who participated in the voting...In some cases, people favourable to Microsoft's pro-OOXML position joined standards bodies late in the process, bringing protests from Microsoft's foes. In addition, there have been reports of irregularities in the run-up to the most recent voting, which ended on Saturday.

Marlene, το δημοσίευμα δεν μιλάει για μίζα (όπως λέει ο arkara και του απαντάς ότι δεν έχει άδικο), αλλά για lobbying.
Έχει διαφορά, σωστά; Μην ισοπεδώνουμε. Και επίσης μιλάει για lobbying και της MS και της IBM. Και η IBM ήταν κατά του OOXML.

Γενικά, αν μου επιτρέπεται να εξηγήσω γιατί κάνω το δικηγόρο του διαβόλου -

εμένα αυτή η ιστορία με το "τι κάνει η Microsoft", "πόσα έδωσε η Microsoft", "πόσο σούπερ-κακιά είναι η Microsoft" κοκ, μου φαίνεται πασέ. Μα επιτέλους, δεν το βλέπετε ότι οι άνθρωποι είναι "irrelevant"; Υπάρχει ένα τεράστιο λευκό μπαλονάκι πάνω από κάθε έναν που μιλάει για Vista, διαμάχη Windows-Linux κλπ, το οποίο γράφει "δεν έχω καταλάβει τι γίνεται το 2008 - είμαι out of context". Εδώ πρόταση εξαγοράς στη Yahoo κάνουν και τρώνε πόρτα, τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε... Κι εμείς; Με αυτούς θα ασχολούμαστε συνέχεια; Γιατί; Επειδή πέρασαν σε ISO το format τους; Ε, και; Μα, ήταν η τελευταία γραμμή άμυνας η κύρωση σε ISO. Επειδή έχουν το 80% της αγοράς; Ε, και; Εμείς χρησιμοποιούμε Linux γιατί γουστάρουμε, νομίζω, όχι γιατί δεν μας αρέσουν τα Windows.

Μην με παρεξηγήσετε παρακαλώ. Απλά, λέω, ας ασχοληθούμε θετικά με αυτό που μας αρέσει κι ας μην κάνουμε τσάμπα διαφήμιση στην MS. Έχουν αρκετή.

--Hey you!
don't help them to burry the light
don't give in without a fight.

Πάντως οι αντιδράσεις στην (κατάρχήν) απόφαση του ISO για τα ΟΟXML formats της Microsoft συνεχίζονται.

Ήδη οργανώσεις από τέσσερα κράτη (Ινδία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική και Δανία) έχουν υποβάλλει ένσταση στη διαδικασία αναγνώρισής των OOXML σε διεθνές πρότυπο.

Η Δανέζικη οργάνωση, που δημοσιοποίησε τελευταία την ένστασή της, σημειώνει τα εξής αρνητικά στο OOXML:
έλλειψη XML schemas,
αντιφάσεις στην ορολογία,
έλλειψη διαλειτουργικότητας

Διαβάστε περισσότερα στο Groklaw...

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Είναι δυνατόν ν' ανατραπεί η απόφαση;

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Προσωρινά. Αν περάσει η ένσταση της Νότιας Αφρικής (που υποστηρίζεται από το ίδρυμα Shuttleworth...) ή της Βραζιλίας, τότε η διαδικασία ακυρώνεται και η Microsoft πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία από την αρχή.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Όπαλακια Δημήτρη μου... δεν το είχα διαβάσει το προηγούμενο ποστ σου... ( μην παρεξηγείτε αν απαντάω μεταχρονολογημένα... εγώ μελετάω τα μαθήματα μου το φυτό , έχω και εξετάσεις! )
Που μίλησα εγώ για μίζα Δημήτρη μου;;; Ε;;; που;; Εγώ είπα ότι πουληθήκαμε! (ναι τώρα... και ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι! :P ). Χρησιμοποιούμε λίνουξ γιατί γουστάρουμε φυσικά, αλλά έχουμε και πολιτική συνείδηση και δεν γουστάρουμε οι πολιτικοί μας να μας δίνουν κατ' αυτό τον τρόπο , να εγκρίνουν έργα μίας πολυεθνικής και να μας δένουν στο άρμα της επειδή έτσι γουστάρουν εκείνοι, χωρίς να καλοκαταλαβαίνουν και γιατί το κάνουν. ( ή μάλλον καταλαβαίνουν από χρήμα και από τίποτα άλλο.. )
Αnyway..
Εύχομαι να περάσει η ένσταση της Ν. Αφρικής και να καθίσουν να σφιχτούν οι τις ΜS εκ νέου για να πάρουν έγκριση μήπως και πάρουν χαμπάρι οι πολυεθνικές ότι δεν περνάνε όλα με το χρήμα....(αχχχ έτσι πρέπει! ) . :D :D

marlene]

Όπαλακια Δημήτρη μου... δεν το είχα διαβάσει το προηγούμενο ποστ σου... ( μην παρεξηγείτε αν απαντάω μεταχρονολογημένα... εγώ μελετάω τα μαθήματα μου το φυτό , έχω και εξετάσεις! )
Που μίλησα εγώ για μίζα Δημήτρη μου;;; Ε;;; που;;

Ξαναδιάβασε την απάντησή μου.
Εκανα bold αυτό που έπρεπε να προσέξεις :)

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Επιστρέφω στη συζήτηση με τις τελευταίες εξελίξεις:

Ο οργανισμός ISO ανακοίνωσε ότι τα OOXML δεν θα πάρουν ακόμα την βούλα του επίσημου στάνταρ (ISO/IEC DIS 29500, οπως αναμενόταν) λόγω των επίσημων ενστάσεων που υπέβαλλαν χώρες όπως η Νότιος Αφρική, η Βραζιλία, η Ινδία και η Βενεζουέλα. Η διαδικασία παρατείνεται μέχρι το τέλος του Ιουνίου, όταν ο ISO θα παραδώσει τα σχόλια του επί των ενστάσεων σε δύο επιτροπές που θα λάβουν τελική απόφαση.

Δείτε: http://www.iso.org/iso/pressrelease.htm?refid=Ref1136

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus