Hacking the OS: Vista, Mac, Linux

Salih Emin | Δευ, 03/31/2008 - 17:27 | 1' | 11

Άλλη μια νίκη του Linux.... σε φεστιβάλ Hacking με έπαθλο $20.000 έγιναν "επιθέσεις" σε Vista, Mac OS X και Linux

Αποτελεσματα :

-Mac OS X : έπεσε σε 2 Λεπτά!

-Vista : έπεσε σε 2 μέρες ! (δέν το πριμένατε ε? αχ αχ αχ !)

-Linux : Δέν έπεσε...

"The MacBook Air went first; a tiny Fujitsu laptop running Vista was
hacked on the last day of the contest; but it was Linux, running on a
Sony Vaio, that remained undefeated as conference organizers ended a three-way computer hacking challange Friday at the CanSecWest conference"

http://windowsup.blogspot.com/2008/03/with-vista-breached-linux-remains…

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Mac breached in 2 minutes :

http://www.infoworld.com/article/08/03/27/Gone-in-2-minutes-Mac-gets-hacked-first-in-contest_1.html

Ουδέν σχόλιο.... ντροπή... :P κρίμα είναι και ξαδερφάκια με το Linux....

_______________________________________

who | grep -i blonde | date;

cd~; unzip; touch; strip; finger; mount; gasp;

yes; uptime; umount;

sleep

Καταρρίφθηκε ο μύθος των Mac...

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Συγγνώμη αλλά από μία "χακιά" των Mac σε δύο λεπτά καταρρέουν τα πάντα γύρω από αυτούς ;;; Σκεφτείτε το κενό στον kernel που είχαν πριν λίγο καιρό τα debian-ειδές να εμφανίζονταν στον διαγωνισμό (ή και να υπήρχε ακόμη) και να "έσπαγε" πρώτο το ubuntu.Τότε τι θα λέγατε(;)απλά έτυχε ή δεν το πρόσεξε οι κοινότητα να το διορθώσει.Δεν επιτίθεμαι σε κανέναν απλά να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα :).

-------------------

Η ΔΕΗ σας εύχεται Καλές Διακοπές !!!!

thanos] Συγγνώμη αλλά από μία "χακιά" των Mac σε δύο λεπτά καταρρέουν τα πάντα γύρω από αυτούς ;;; Σκεφτείτε το κενό στον kernel που είχαν πριν λίγο καιρό τα debian-ειδές να εμφανίζονταν στον διαγωνισμό (ή και να υπήρχε ακόμη) και να "έσπαγε" πρώτο το ubuntu.Τότε τι θα λέγατε(;)απλά έτυχε ή δεν το πρόσεξε οι κοινότητα να το διορθώσει.Δεν επιτίθεμαι σε κανέναν απλά να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα :).

Παιδιά ο Thanos έχει απόλυτο δίκιο.... Θα μπορούσαν κάλλιστα να βρούν ένα exploit και να γίνει σουρωτήρι το linux... Απλά ο διαγωνισμός είχε γίνει και στο παρελθόν με μόνο υποψήφιο το Mac.... και ολοι οι συμμετέχοντες ανυπομονούσαν να γίνει πάλι ο διαγωνισμός αλλά και με τα 3 λειτουργικά.. Όπως και έγινε :) Αυτο δέ σημαίνει οτι του χρόνου αν ξαναγίνει, το Linux δέν θα πέσει... γιατί μέχρι τότε ο πυρήνας σύγουρα θε έχει νέα στοιχεία στα οποία θα έχει ξεμείνει κάποιο BUG, το οποίο δέν προσέξανε. Δέν θα με πείραζε να πέσει το Linux και να αντέξει το Mac μια και είναι και αυτο ένα UniX clone, αλλά θα με πείραζε αν άντεχε το Vista :P

-------------------------------------------------------------------

who | grep -i blonde | date;

cd~; unzip; touch; strip; finger; mount; gasp;

yes; uptime; umount;

sleep

Ειμαι σιγουρος οτι θα αντεξουν και δεν μου κανει εντυπωση που αντεξαν και φετος.
Τετοιο χαος που επικρατει στο εσωτερικο τους, που να βγαλει ακρη καποιος!!

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

Σημασία δεν έχει αν ένα σύστημα σπάσει σε ένα διαγωνισμό κάποια δεδομένη στιγμή αδυναμίας η οποία μπορεί να διορθωθεί αργότερα. Αυτό άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί και στο linux. To γενικό συμπέρασμα είναι ότι το linux είναι πολύ πιο ασφαλές και ανθεκτικό από τα windows. Γενικότερα υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο ασφαλή συστήματα (όπως ξέρουμε κανένα σύστημα δεν είναι απολύτως ασφαλές), και το linux απλά ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Για το mac δεν γνωρίζω κάτι γιατί δεν έχω ασχοληθεί αλλά πιστέυω ότι θα είναι και αυτό πιο ασφαλές από τα windows.

gdim]

...... και το linux απλά ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Για το mac δεν γνωρίζω κάτι γιατί δεν έχω ασχοληθεί αλλά πιστέυω ότι θα είναι και αυτό πιο ασφαλές από τα windows.

Το Μac είναι πολύ ασφαλέστερο απο το Vista... Αυτό το χρωστάει στην Unix καταγωγή του... δηλ στις αρχές ασφαλείας που ισχύουν και στο Linux. To πρόβλημα ξεκινάει απο την ίδια την πολιτική της Apple.

Έχει ένα λειτουργικό το οποίο διαθέτει εναν υβριδικό πυρήνα τον XNU ο οποίος αποτελείται απο έναν συνδυασμό ενός Mach Kernel και του BSD Kernel... To XNU δέν έχει καμία σχέση με το GNU... μόνο GNU δεν είναι... αν και open source υπόκεινται στην άδεια Apple Public Source License !!!! σα να λέμε όχι ανοιχτή κοινότητα αλλά Ιδιώτικοποιημένη Κοινότητα... Οπότε το όλο μοντέλο ανάπτυξης επηρεάζεται απο τις αποφάσεις των μάνατζερ και όχι απο μια κοινότητα... Πολύ μπέρδεμα !!!!

Επίσης... ως "κυριλέ" λειτουργικό που νομίζουν οτι έχουν κατασκευάσει .... εδω και καιρό τα μυαλά της Apple ειχαν πάρει αεράκι... τόσο που με την χαλαρότητά και τα cool party επιδεικνύοντας iphone, itouch και όλα τα i-χάσου τους, φτάσανε σε σημείο να έχουν περισσότερα vulnerabilities απο το VISTA !!

Είναι αυτονόητο λοιπόν οτι μια ελεύθερη κοινότητα με χιλιάδες προγραμματιστές οι οποίοι δεν έχουν κανένα κόμπλεξ να δεχτούν οτι το λογισμικό τους έχει πιθανόν μερικά BUG και χαίρονται όταν κάποιος άλλος τα βρίσκει και τα διορθώνει, αυτή η κοινότητα έχει οξύτερα αντανακλαστικά να εντοπίζει τα exploits απο ότι οι μετρημένοι στα δάχτυλα "έμπιστοι" μιας ιδιωτικής εταιρίας...

Απο την άλλη πιστεύω οτι οι προγραμματιστές του Linux (όλοι οι kernelland και userland developers) μπορούν να παραδειγματιστούν απο το Mac σε πολλά σημεία... Η Apple απέδειξε οτι ένα unix'οειδές μπορεί να είναι Desktop... να είναι σταθερό, εύκολο, ασφαλές, και δεν κομπλάρει, σε αντίθεση με τους χρήστες τους, να πεί οτι το Mac μπορεί να κρασάρει ! (ρωτήστε τους, έχει πολύ πλάκα η αντίληψη τους για το Mac) http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106227

Vulnerable Mac : http://computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&taxonomyName=spam__malware_and_vulnerabilities&articleId=9072498&taxonomyId=85

XNU : http://en.wikipedia.org/wiki/XNU

-------------------------------------------------------------------------------------------------

who | grep -i blonde | date;

cd~; unzip; touch; strip; finger; mount; gasp;

yes; uptime; umount;

sleep

Πάντως έχω ακούσει ότι το mac έχει φανατικούς χρήστες. κολλημένους πολύ!

Οσον αφορά αυτό το θέμα υπάρχει και αυτό http://computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9074102 το οποίο να δείχνει ότι ίσως κάτι δεν πήγε καλά σε αυτόν τον διαγωνισμό. Σύμφωνα με αυτό το λινκ δεν δόθηκε η ίδια σημασία και στα τρία OS.

καλά, το mac έπεσε πρώτο επειδή ο hacker είχε ένα έτοιμο script στην σελίδα του, πιστέυω οτι αν ασχολιόταν με βίστα η ασφάλεια τους θα έπεφτε πιο έυκολα!

"Imagination is more important than knowledge.” , Albert Einstein.