recover ntfs

cortlinux | Δευ, 02/11/2008 - 21:50 | 2' | 4

Βασικά πήγα να κάνω εγκατάσταση το opensuse 10.3 από το dvd του περιοδικού. Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης του προσπάθησα να διαμορφώσω το μεγεθος ενός παρτίσιον ntfs για να το κάνω εγκατάσταση εκεί. Όμως δημιουργήθηκε σφάλμα και δεν μπορώ να δω τα αρχεία που βρισκόντουσαν εκεί. Υπάρχει κάποιο εργαλειο με το οποίο θα μπορούσα να   επαναφέρω ένα μέρος των αρχείων αυτών; . Το μέρος αυτό του δίσκου το δείχνει κενό.

Δοκίμασα με το ntfstools καθώς και με το magicrescue όμως τίποτα.

Μου ήρθε μετά και μια φλασιά να προσπαθήσω να το κάνω mount και το μήνυμα το οποίο μου εμφανίστηκε ήταν το παρακάτω

Failed to mount '/dev/sda5': Input/output error
NTFS is either inconsistent, or you have hardware faults, or you have a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows TWICE. The usage of the /f parameter is very
important! If you have SoftRAID/FakeRAID then first you must activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for the details.

Ξέρει κανείς τι θα μπορούσα να κάνω; Δεν έχω windows για να κάνω το πρώτο το οποίο λέει :-(

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για δοκίμασε με μια αλλη διανομή όπως το ubuntu να κάνεις εγκατάσταση.

ioannis.1 δεν μας δίνεις πολλές πληροφορίες. Γενικά ένα πολύ καλό κι εύκολο εργαλείο για διαχείρηση δίσκου είναι το Gparted. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη διανομή, όπως το PCLinuxOS που είναι ότι πρέπει αν είσαι σε μεταβατική στάδιο από Παντζούρια σε linux.

To Suse 10.3 όπως και οποιαδήποτε έκδοση Suse είναι λίγο στριφνές στη διαχείρηση του δίσκου, αν και στην συγκεκριμμένη έχουν βελτιωθεί τα πράγματα.

Να κάνω άλλη μια αφελή ερώτηση; Είναι η πρώτη σου επαφή με linux? αν ναι, τότε πρέπει να ρίξεις μια ματιά πως γίνεται το partitioning του δίσκου. Γρήγορα, χρειάζεσαι τουλάχιστον 2Gb για root partition συμβολίζεται με /, 1Gb για swap και το υπόλοιπο το αφιερώνεις στο /home. Το τμήμα όπου αποθηκεύεις τα αρχεία σου.

Εύχομαι να βοήθησα έστω και λίγο.

Όχι δεν είναι η πρώτη επαφή μου με το linux. Χρησιμοποιούσα παλιά Madriva και ΟpenSuse και ποτέ δεν μου είχαν δημιουργήσει τέτοια προβλήματα.
Ο υπολογιστής μου είναι φορητός. Στο ένα partition έχω Ubuntu όπου μέσω αυτού δοκίμασα αυτά τα εργαλεία. Στο άλλο είχα ένα μέρος που είχε μείνει από τα windows (χωρίς όμως να τα έχει εγκατεστημένα) με κάποια δεδομένα και σε ntfs. Είχε ένα ελεύθερο σημείο στο οποίο σκόπευα να εγκαταστήσω το OpenSuse. Όμως κατά την διαδικασία όπου μείωνε το μέγεθος του partition (αυτού με το ntfs) (με το dvd εγκατάστασης του OpenSuse) για να φτιάξει χώρο για την νέα εγκατάσταση παρουσίασε πρόβλημα (μου έβγαλε μήνυμα λάθους και μου ζήτησε να κάνω κάνω reboot).
Μετά από εκεί μπήκα στο Ubuntu όπου με τα παραπάνω εργαλεία καθώς και το Gparted που λες. Τα partition του linux φυσικά και τα έχω έτσι.
Παιδιά το πρόβλημά μου δεν είναι να αποκτήσω linux. To έχω εγκατεστημένο. Το προβλημά μου είναι πώς θα σώσω κάποια δεδομένα που υπάρχουν (ή υπήρξαν ) σε ένα κομμάτι του δίσκου που είχε ξεμείνει με ntfs και οποίος μετά την προσπάθειας συρίκνωσής του κατά την εγκατάσταση του OpenSuse εμφανίζεται κενός.
:-) :-(

Τώρα είδα ότι δεν ολοκλήρω την πρόταση:
Όπου μέσω του Ubuntu δοκίμασα τα εργαλεία που ανέφερα παραπάνω. Δεν συνεχίστηκε η εγκατάσταση αυτή του OpenSuse λόγω αυτού του λάθους που ανέφερα.