Νέα κόλπα στο Ubuntu 7.04!

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 2' | 4

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ POST ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ FEISTY

H ομάδα ανάπτυξης του Ubuntu ανακοίνωσε την τρίτη alpha έκδοση του επερχόμενου Ubuntu 7.04, το οποίο θα λέγεται Feisty Fawn. Στα highlights της τρίτης alpha (Herd CD) είναι η υποστήριξη multimedia codecs (το λειτουργικό θα επιχειρεί να εγκαταστήσει από μόνο του τα απαραίτητα codecs όταν προσπαθείτε να παίξετε κάποιο αρχείο ΜP3/AVI), το νέο Κέντρο Ελέγχου, μια νέα εφαρμογή για γρήγορη εύρση αρχείων (tracker) και η υποστήριξη Kernel Virtual Machine για ταχύτατο virtualisation σε Intel VT/AMD-V επεξαργαστές.  Η κυκλοφορία του Feisty έχει προγραμματιστεί για τις 19 Απριλίου (ημέρα γενεθλίων μου!). Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση ή αν προτιμάτε  τη λίστα των νέων χαρακτηριστικών.  Μπορείτε να το κατεβάσετε για i386 και AMD64 από τα παρακάτω link: feisty-desktop-i386.iso (693MB), feisty-desktop-amd64.iso (698MB). (MD5) Φυσικά κυκλοφόρησαν και νέες alpha των Kubuntu και Εdubuntu.

Στιγμιότυπο από το νέο Κέντρο Ελέγχου του Ubuntu 7.04

g-c-c

Virtualisation (Windows μέσα σε Ubuntu Feisty)

QemuSmall

Στιγμιότυπα από το http://www.ubuntu.com/testing/herd3
linuxformat2007-3-3 13:55:10

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Τελικά, η ομάδα ανάπτυξης του Ubuntu αποφάσισε να εγκατελείψει την προεπιλεγμένη εγκατάσταση των binary drivers για κάρτες γραφικών nVidia και ATi στο επερχόμενο Ubuntu 7.04 (Feisty), αλλά και των Beryl/Compiz για λόγους σταθερότητας. Ωστόσο, το Feisty θα δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να εγκαθιστά πολύ εύκολα και να ενεργοποιεί και τους drivers και το Beryl/Compiz.

Στην εξήγηση που έδωσε ο ίδιος ο Shuttleworth στο blog του, τόνισε ότι η απόφαση δεν πάρθηκε λόγω παραβίασης της GPL (από τη διανομή των drivers μαζί με το Ubuntu) αλλά για τεχνικούς λόγους (έλλειψη σταθερότητας στο Beryl/Compiz). Ωστόσο, ενώ δηλώνει ότι τα 3D εφέ στο desktop είναι ουσιαστικά και χρήσιμα, ο Shuttleworth τονίζει ότι συμφωνεί με την άποψη του Greg-Kroah Hartman (developer του πυρήνα) για την ανάγκη ύπαρξης drivers ανοικτού κώδικα στον πυρήνα και όχι σε binary μορφή.

Τέλος, ο Shuttleworth ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Canonical στο FFIΙ με τη χρηματοδότηση ενός αντιπροσώπου του στις Βρυξέλλες για lobbying εναντίον των πατεντών, αλλά και την υποστήριξη στο Nouveau, ένα project που στοχεύει στη δημιουργία ανοικτού κώδικα drivers για nVidia κάρτες γραφικών.

Διαβάστε το blog του Shuttleworth στο:
http://www.markshuttleworth.com/archives/95

Στιγμιότυπα από την τελευταία έκδοση ανάπτυξης του Feisty (Horde5)

Το Feisty, αντίθετα με το Fedora 7, ενσωματώνει και το OpenOffice.org 2.1. Για υποστήριξη ελληνικών απλά ακολουθείτε τις οδηγίες του στιγμιοτύπου :)

Πολυ ωραια. Αυτο το installation απο το Live Cd να σταθεροποιησουν επιτελους και θα εχουν κανει ενα μεγαλο βημα να γινουν η τελεια επιλογη για τον αρχαριο χρηστη αλλα και οποινδηποτε θελει να μην ψαχνει πολυ το συστημα του. Μεχρι τοτε και το ncurses installer μια χαρα την δουλια του κανει και απλο και ευχριστο ειναι.

Βάλε το Etch, vanilla και μέτρα used μνήμη με Firefox/OO.org να τρέχουν.
Κάνε το ίδιο για το Edgy ή το Feisty.

Αναρωτήσου γιατί το 2ο θέλει 200ΜΒ παραπάνω με το πρώτο boot.

¶λλαξε διανομή :)