Δωρεάν ανάπτυξη ελεύθερων drivers

dimitris | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 3'

O Greg Kroah-Hartman, kernel developer, δημοσίευσε μια ανακοίνωση
στο blog του με τίτλο 'Free Linux driver development' σύμφωνα με την οποία η κοινότητα ανάπτυξης του πυρήνα (1500+ developers) προτίθεται να αναπτύξει Linux drivers για κάθε είδος συσκευής, αρκεί ο κατασκευαστής να προσφέρει κάποιες προδιαγραφές του προϊόντος του. Από την ανακοίνωση:

'Ακριβώς, έτσι είναι, η κοινότητα του πυρήνα Linux προσφέρει σε κάθε εταιρεία δωρεάν ανάπτυξη drivers για το Linux. Δεν χρειάζεται πια να βασανίζεστε με τα διάφορα παραδείγματα του Linux Device Driver Kit, ούτε να επιλέγετε ανάμεσα στους χιλιάδες sample-drivers του κώδικα του πυρήνα Linux για να βρείτε αυτόν που είναι  πιο κοντά σε ότι θέλετε να κάνετε.

Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιο είδος προδιαγραφών που θα περιγράφουν πως δουλεύει η συσκευή σας, ή ένα email ενός μηχανικού που θα είναι διαθέσιμος για να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις μας. Καλό είναι επίσης να μας διαθέσετε μερικές συσκευές ώστε να μη γίνεται το debugging μέσω email, αλλά ακόμα κι έτσι γίνεται.

Σε αντάλλαγμα, θα πάρετε έναν πλήρη και λειτουργικό Linux driver, που θα μπει στο κυρίως κώδικα του πυρήνα Linux. Ο driver θα γραφτεί από μέλη της κοινότητας μας (1500+ άτομα) και θα ενσωματωθεί αυτόματα σε όλες τις διανομές Linux, συμπεριλαμβανομένων των 'εταιρικών'. Επίσης, θα συντηρείται αυτόματα και θα είναι λειτουργικός καθόλες τις αλλαγές στο API του πυρήνα και θα δουλεύει με όλα τα είδη επεξεργαστών που υποστηρίζονται από το Linux, δηλαδή από το μεγαλύτερο αριθμό επεξεργαστών που έχει υποστηριχθεί ποτέ από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα στην ιστορία των υπολογιστών.'

linuxformat2007-1-30 15:14:39

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)