Η υπόσχεση των Commons

dimitris | Κυρ, 01/13/2008 - 23:05 | 3'

Αναδημοσίευση από το planet.hellug.gr ανακοίνωσης του Θ. Καρούνου:

'Μόλις δημοσιεύθηκε το δεύτερο τμήμα του αφιερώματος του Re-public με τίτλο ' H υπόσχεση των commons (κοινά αγαθά)'. Μεταξύ άλλων μπορείτε να βρείτε πρωτότυπα κείμενα από τους:

Lawrence Lessig- Creative Commons: εδώ και 4 χρόνια
Ενας από τους ιδρυτές των Creative Commons μιλά για τις άδειες που έχουν γίνει ένας απλός τρόπος για τους συγγραφείς και τους καλλιτέχνες να εκφράσουν τις ελευθερίες που επιθυμούν να έχει η δημιουργικότητά τους.

Gunther Teubner - Η διχοτομία ιδιωτικού/δημόσιου: Μετά την κριτική;
Ο Gunther Teubner προτείνει την αντικατάσταση αυτής της πρωταρχικής διάκρισης ιδιωτικού/δημόσιου από την έννοια της πολυσυγκειμενικότητας.

Διομήδης Σπινέλλης - Ο ανοιχτός κώδικας ως υπόδειγμα για εξελισσόμενα περίπλοκα συστήματα
Παρ' όλο που το μοντέλο του ανοιχτού κώδικα δεν είναι πανάκεια, ανοίγει συναρπαστικές, νέες δυνατότητες για την επέκταση της κοινής περιουσίας της κοινωνίας μας, υποστηρίζει ο Διομήδης Σπινέλλης.

Tom Steinberg - Τα δημόσια δεδομένα, η κοινή περιουσία, και η δημοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο Tom Steinberg υποστηρίζει ότι η ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα είναι ένα βήμα για μια δημοκρατία που λειτουργεί καλύτερα.

Όλα τα κείμενα του Re-public δημοσιεύονται με την άδεια Creative Commons και μπορούν να αναδημοσιεύονται ελεύθερα με απλή αναφορά της αρχικής πηγής τους.

 

 

Δώσε αστέρια!