firewall

g.b | Σάβ, 05/03/2008 - 15:23 | 2' | 11

καλησπέρα ....

ως γνωστόν όσο σκαλίζεις βρίσκεις και όσο βρίσκεις τόσο

περισσότερο καταλαβαίνεις ότι είσαι άσχετος , (για μένα το λέω) ,

με λίγη αναζήτηση στο φόρουμ  της λέξεως firewall , και αφού διάβασα κάποια από

τα ενδιαφέροντα ποστ ,

έπεσα πάνω στην λέξη lokkit , το έδωσα στο synaptic , και πήρα την απάντηση ότι είναι

ένα firewall.....για το gnome....

πάει αυτό , το επόμενο ήταν σε άλλο ποστ να δω την λέξη iptable ,

το έδωσα και αυτό στο synaptic , για να δω τι είναι ,

(καλά , ε,  το κατέχω το αντικείμενο)

και να τα πάλι , πρόκειται επίσης για ένα firewall....

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

εγώ , γιατρέ , που έχω το firestarter είμαι εντάξει...???

ή πρέπει να εγκαταστήσω και τίποτα άλλο...?

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

:D :D :D Μια χαρά είσαι.. Κάτσε εκεί στα αυγά σου με το firestarter σου και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Λοιπόν, τώρα θα γράψω κάτι που μπορεί να είναι λάθος.
Παρακαλώ για επιβεβαίωση.

Το iptables είναι το firewall του Linux.
Το firestarter είναι απλά ένα gui για ρύθμιση του iptables (με το οποίο μπορούμε να κάνουμε παπάδες και να ξέρουμε τι ακριβώς κάνουμε, αλλά είναι λίγο δύσχρηστο εδώ που τα λέμε)

Είσαι σωστος luckyb. Ασε που μου φαίνεται ότι το firestarter δεν έχει ενεργό κύκλο ανάπτυξης εδώ και αρκετό καιρό. Δεν ξέρω αν ξανασχολήθηκαν πρόσφατα οι developeres του με το πρόγραμμα.

καλημέρα...
καλά όλα αυτά...
αλλά με την περίπτωση μου τι θα γίνει...? :?
μένω με το firestarter , εγκαθιστώ κάτι άλλο ...
pleaseeee.....

sorry g.b. Μας αρέσει να πλατιάζουμε :-)

Για μένα, ακολούθα τη συμβουλή της marlene.

g.b. ο Linux kernel (άρα κάθε διανομή Linux) έχει ενσωματωμένο firewall, το iptables, όπως σου είπε ο luckyb.
Το firestarter και όλα τα "firewall" που κατεβάζεις και εγκαθιστάς επιπρόσθετα από το διαχειριστή πακέτων της διανομής σου, είναι απλά γραφικά περιβάλλοντα (GUI) για πιο εύκολη ρύθμιση του iptables και τίποτε παραπάνω.

Στην ερώτησή σου, η απάντηση είναι η εξής: αν δεν τρέχεις κάποιον server (Apache, MySQL, Samba, κοκ) ή κάποιο άλλο πρόγραμμα που ανοίγει ports, τότε συνήθως δεν χρειάζεσαι καν firewall. Αν κάνει απλά desktop χρήση του Linux, τότε δεν έχεις πρόβλημα.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Το θέμα που θέλώ τώρα εγώ να ρωτήσω είναι το εξής:

Σε περίπτωση που εγκαταστήσω την server έκδοση του Ubuntu (που δεν έχει γραφικά), πώς θα ρυθμίσω τα iptables? Υπάρχει κανένας εύκολος τρόπος να γίνει αυτό (γιατί και το interface του Webmin μου φαίνεται μπελαλίδικο...) ή πρέπει να αρχίσω να διαβάζω πώς θα ρυθμίσω το iptables από την γραμμή εντολών? Σε μια τέτοια περίπτωση έχετε να με παραπέμψετε σε κανά καλό άρθρο στο inernet?

Αν σου φαίνεται μπελαλίδικο το Webmin, τότε καλύτερα να μην προτιμήσεις την server έκδοση. Δυστυχώς, δεν γνωρίζω εύκολα εργαλεία για κονσολάτη διαχείριση, όπως προφανώς θες.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

προφανώς μου φαίνεται μπελαλίδικο επειδή δεν έχω ασχοληθεί... Όμως θέλω να ασχοληθεώ και να μάθω να χειρίζομαι το iptables!Απλά, αν έχεις κανά καλό online οδηγό θα με εξυπηρετούσες... σε κάθε περίπτωση θα το googleάρω...!!

@apkoutsou

από κονσόλα το μόνο αξιόλογο που ξέρω είναι το shorewall αλλά δεν το έχω δουλέψει σχεδόν καθόλου και δεν ξέρω πόσο δύσκολο θα σου φανεί. Αν έχεις όρεξη (αρκετή όρεξη) θα σου πρότεινα αυτό που έκανα και γω, να διαβάσεις αυτόν τον οδηγό για το iptables (είναι εξαντλητικός το ξέρω) και μετά να εγκαταστήσεις στο desktop σου το kmyfirewall. Με αυτό φτιάξε ένα script και μετά το επεξεργάζεσαι για να το φέρεις ακριβώς στα μέτρα σου.

Αν θες πάντως να γίνει εύκολα η δουλειά σου να προτιμήσεις το webmin, δεν νομίζω να βρεις κάτι ποιο εύκολο σε κονσόλα.

@deerant: σ'ευχαριστώ deerant, από τις έρευνες μου στο google είχα καταλήξει και εγώ σε αυτόν τον οδηγό τον οποίο έχω ήδη κατεβάσει... Απλά μου φαινόταν αρκετά εκτενής και είχα αναβάλλει την εκτύπωσή και μελέτη του και περίμενα μήπως με παραπέμψετε από εδώ σε κάποιον άλλο πιο σύντομο! Αλλά τώρα που το προτείνεις και εσύ θα τον μελετήσω. Το θέμα είναι να μάθω πώς να χειρίζομαι τα iptables, διότι μετά το περιβάλλον του webmin που πρόκειται να χρησιμοποιήσω είναι πολύ καλό και ευελικτό (από όσο φυσικά μπορώ να διαπιστώσω...)

thnx και πάλι!!