καρτα ασυρματου δικτυου. και κεραια 18 -20 dbi

hellaspc1 | Πέμ, 08/15/2013 - 16:27 | 2' | 10

Γεια σας. θα ηθελα να ρωτησω (ολο και κάποιος γκουρου υπαρχει εδω μεσα τοσοι ειμαστε :)),  σκεφτηκα να μεγαλωσω την εμβέλεια της καρτας ασυρματου δικτυου μου. Σκεφτηκα να παρω αυτο εδώ

ALFA AWUS036NH 802.11 b/g/n Long Range με 5 dbi κεραια

και να εβαζα αλλη κεραια 18 dbi, αυτή, για να ανεβασω την ισχύ της καρτας δικτύου. ( παραδειγμα εδωσα με την κεραια των 18 dbi) 

θα ανεβει πολύ η ισχύς ? υπαρχει περιπτωση να καει το μηχανημα ? μιας και ισως θελει περισσοτερη ισχυ για δουλεψει ? και ποση αποσταση μπορει να καλυψει ? εψαξα και βρηκα οτι η κεραια 18 dbi μπορει να καλυψει 1 -6 χιλιομετρρα. ελεγα να ειμαι στην θαλασσα και να εχω σημα καμπανα, Μπορει να με διαφωτισει καποιος ?

 

Δώσε αστέρια!

MO: 2 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Η κάρτα είναι πραγματικά κορυφαία και με πλήρη υποστήριξη για linux. Την έχω δουλέψει για καιρό με 20dbi omni directional με εξαιρετικά αποτελέσματα. Για την περίπτωση σου και για μεγάλη απόσταση που θες θα πρότεινα όμως κάποια sector ή yagi κεραία...
πχ [url=http://www.alibaba.com/showroom/20dbi-antenna.html]δες εδώ[/url]

Η κάρτα είναι πραγματικά κορυφαία και με πλήρη υποστήριξη για linux. Την έχω δουλέψει για καιρό με 20dbi omni directional με εξαιρετικά αποτελέσματα. Για την περίπτωση σου και για μεγάλη απόσταση που θες θα πρότεινα όμως κάποια sector ή yagi κεραία...
πχ [url=http://www.alibaba.com/showroom/20dbi-antenna.html]δες εδώ[/url]

ναι αυτο ειδα και γω σε διαφορους ιστότοπους. Και εχει πολυ καλύτερη αποδοση . δηλαδη απο οτι οτι καταλαβα μιλας για την ίδια
ALFA AWUS036NH 802.11 b/g/n . ? και μετα να βαλω αλλη κεραια με ενισχυτή? επειδη ειδα το εχει πολλες η ιστοσελίδα που μου εστειλες μπορεις να μου προτείνιεις καποιο συνδυασμό ?
και μια αλλη ερωτηση : δηλαδη απο αποψη συνδεσςμολογιας , συνδεσω την καρτα με την κεραια, θα την κατευθυνω εκειπου θελω , θα σκαναάρει τα δικτυα στην " ευθεια που βλεπει " η κεραια, και μετα θα συνδεοομαι στο δικτυο του σπιτιου ? δηλαδη υα εχω ινερνετ εξ αποστάεως άσχετα να εχω το εργοστασιακο ρουτερακι π.χ. του ΟΤΕ ? με την μια πιθαμη κεραια ή θα πρεπινα παρω κατι ανάλογο γιανα βγαλω το σημα στις ταρατσες ? και στα δύο ?
συγνωμη για τις πολλες ερωτήσεις , αλλα να μην κανω λαθος αγορα και τα κλάιω ή κανω λαθος συνδεσμολογία και δεν εχω τα τη μέγιστη απόδοση...

Εγω θα σου προτεινα αντι να αγορασεις κεραια ή ασυρματη καρτα δικτυου για να αυξησεις την ισχυ ληψης, να αγορασεις ενα A.P. (access point) με μεγαλη ισχυ εκπομπης. Θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα αν θελεις το ιντερνετ να πιανει πιο μακρυα. Μπορει να παρεις την κεραια που λες, αλλα το σημα του ρουτερ να μην φτανει τοσο μακρυα που θελεις, οποτε μετα δεν θα κανεις την δουλεια σου.
Ενα καλο Α.Ρ. ειναι [url=http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612513]αυτο[/url]. Το εχω δοκιμασει σε εξωτερικο χωρο και ειχε εμβελεια περιπου 1χλμ.
Παρολα αυτα πρεπει να δωσεις λεπτομερειες για την αποσταση που θες να καλυψεις καθως και αν υπαρχουν εμποδια μπροστα σου. Μονο ετσι θα μπορεσουμε να σου προτεινουμε καποιο μηχανημα σωστο και να μην πεταξεις τα χρηματα σου.

ειναι σε ευθεια γραμμη περιπου 1,7 χιλιομετρα. οπτικη επαφη με τα δυο αντικειμενα , εχω. απο το σπτιτι στην θελω να στελνω σημα. το οτι θα χρειαστει να σηκωσω σημα στις ταρατσες των δυο κτηρίων , χρειαζεται, για να ειεμαι σιγουρος στην αποστολή σηματος . αλλιως να το αφησω το δουτερακι στο σπιτι οπως ειναι, καληνύχτα,,, εκει τα εμποδια ειναι αμετρητα , απο σπίτια , τολιχοι μεχρι δεντρα... [img]/smileys/smiley-smile.gif[/img]

Κοιτα να δεις, για την αποσταση που λες κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα παρεις ενα μηχανημα και θα παιξει σωστα οταν μιλαμε απλα για ενα access point. Επισης εννοειται οτι πλεον πρεπει να χρησιμοποιησεις κατευθυντικη κεραια μονο και οχι μια απλη κεραια. Συνηθως τετοιου τυπου εφαρμογες ασυρματων δικτυων ειναι για επικοινωνια δυο κτιριων και οχι για αναμεταδοση σηματος. Επισης θα πρεπει να κανεις και τις αναλογες ρυθμισεις στην κεραια του μηχανηματος ωστε να σημαδευει σωστα το σημειο που θελεις. Τα δυο σημεια που θελεις να συνδεσεις τι ειναι? Το σπιτι σου σε καποιο μερος και θελεις να εχεις ιντερνετ στην παραλια? Πιστευω πως δεν υπαρχει λογος να ξοδεψεις χρονο και χρημα για κατι το οποιο ισως να μην εχει τα αποτελεσματα που περιμενεις.

 

το σπιτι  με μια παραγκα που εχω σε χωραφι. τα καλοκαρια την βγαζω εκει.  ε, ειπα να εχω και  ιντερνετ,,  να πιανω δηλαδη..
 

πηρα και αυτή την κεραία
RP-SMA 2.4GHz 25 DBi Yagi Wireless WLAN WiFi Antenna For Modem PCI Card Router

αν βγαλω την κερια αποτην ALFA AWUS036NH 802.11 b/g/n και βαλω αυτη  θα ανέβει η ισχυς λήψης ? ( απο 5 dbi που ειναι σε 25 ?)  θα χρειαστεί παραπάνω τάση να δώσω ?

η ιδεά σου tek  ειναι καλή , αλλη λυση που μου ειπαμε ειναι κεραίες τις mikrotik

Καταρχην θα ξεκινησω απο το τελος. Δεν προτεινα καμια λυση-ιδεα για την υλοποιηση του σχεδιου σου.

Κατα 2ον, σχετικα με την κεραια που αγορασες κανε μια δοκιμη να δεις αν θα δουλεψει. Κατα την γνωμη και βασει τις εμπειριας μου στα WIFI, αμα δεν εχει καλη μεταδοση του σηματος δεν υπαρχει καν περιπτωση να πιασει σε αυτη την αποσταση που γραφεις οτι εχουν τα δυο σημεια. Σου ειπα και σε προηγουμενο ποστ οτι πρεπει να αυξησεις την εκπομπη με κατευθυντικη κεραια. Ομως αυξανοντας το σημα για να εχει καλη αποδοση πρεπει η κεραια να ειναι κατευθυντικη. Παρολα αυτα ο υπολοιπος κοσμος τι σου φταιει να τον ψηνεις με το σημα του wifi? Ειναι και παρανομο.

Για τετοιες αποστασεις σου ξαναλεω οτι θες δυο A.P. που να εχουν οπτικη επαφη. Επισης ριξε μια ματια στο www.awmn.gr και ρωτα στο φορουμ τους να σου πουνε πως υλοποιουνε τετοιες εφαρμογες.

ενα πειραμα ειπα να κανω με οσο το δυνατον μικροτερο κοστος.  η αλλη λυση ειναι η κατευθυτικη που ειπες. και ουτε σκοπο εχω να ψησω κανεναν. γιαιτι και εγω μεσα σ'αυτους  θα ειμαι.  και για την ιδεα σου που ειπα ειναι το TP-LINK TL-WA5210G 2.4GHZ HIGH POWER WIRELESS OUTDOOR CPE  που  προτεινες ( σαν σκεψη).