Αγορασα εναν καινουριο υπολογιστή και εγκατέστησα σε αυτόν μονο linux και μιας και εχω μονο ασύρματο router αγόρασα εναν ασύρματο usb adapter της digitus αλλα το linux δεν το αναγνλωριζε. Η διανομή που χρησιμοποιώ είναι το Mint. Ύστερα έψαξα στο site της εταιρίας και βρηκα κατί drivers που είχε για win και linux. Ο usb adapter ειναι ο 150Ν USB 2.0 ADAPTER. Το θέμα είναι πως από το zip αρχείο που κατέβασα βρήκα τον υποφάκελο που απευθύνετε στο linux αλλα μέσα περιέχει διάφορα αρχεία και δεν ξέρω πως να εγκαταστήσω τον συγκεκριμένο driver. Μεσα στο φάκελο για το linux έχει ενα Makefile αλλα είμαι καινουριος με αυτά και δεν ξέρω τι να κάνω. Αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει!
Ευχαριστώ Πολύ!
Φόρουμ
Δώσε αστέρια!
- Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να σχολιάσετε
Σχόλια
Γεια σου Lman.
Δωσε μας μερικες πληροφοριες,εχοντας συνδεδεμενο στην usb θυρα το usb adapter.Πηγαινοντας στο τερματικο και δινοντας lsusb κανε αντιγραφη-επικολληση το αποτελεσμα που θα βγει,για να δουμε πως το βλεπει το συστημα σου.Αυτα προς το παρον και βλεπουμε...
Η καρτα σου ειναι αυτη
Δωσε μας και τα αποτελεσματα απο
Επισης η ερωτηση μου ειναι, γιατι δεν επελεξες να αγορασεις μια καρτα που να ειναι συμβατη με το linux,
και επελεξες αυτη?
Μπορεις να χρησιμοποιησεις και τον driver που δινει για windows μεσω του ndiswrapper.Εγκαθιστας το ndiwrapper απο το synaptic και μετα θα το βρεις στο menu->system->preferences.Το τρεχεις και θα σου ζητησει το αρχειο του driver ".inf".Το αντιγραφεις απο το cd στο δισκο και μετα λες στο ndiswrapper που βρισκεται αυτο το αρχειο.Λογικα μολις το βρει με μια επανεκκινηση πρεπει να παιξει το ασυρματο.
Δες και εδω λεπτομερεις οδηγιες.
www.ktmhellasclub.gr
@tek640
To ndiswrapper ειναι τη τελευταια και εσχατη λυση! Δεν ειναι και οτι καλυτερο να το κανει εγκατασταση,
εχει πολλα μειωνεκτηματα, τα οποια θα τα βρει αργοτερα μπροστα του, και μετα δεν θα υπαρχει επιστροφη απεγκαταστασης του,
παρα μονο επανεγκατασταση!
Βασικα είχα αυτή τη κάρτα στο παλίο pc που έτρεχε windows και για αυτό δεν με ενδέφερε τι αγόραζα τοτε οπότε τη πήρα αυτή.
Τα αποτελεσματα είναι
Στην σελιδα της εταιρίας εχω βρει driver για linux αλλά δεν καταλαβαίνω πως να τον εγκαταστησω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μου λέει στο Readme.
To link για την σελιδα του usb :
http://www.digitus.info/en/products/network/?c=10101&p=17231
Και για τον driver:
http://www.digitus.info/digitus-data/treiber/support-driver-1/DN-7043-3_W2K_XP3264_VISTA3264_Win73264_Lin242x-26x.zip
Ενημερωτικα παντως να γνωριζεις οτι για το προβλημα που εχει, σιγουρα δεν φταις εσυ,
αλλα ουτε και η διανομη που εχεις, και το linux γενικοτερα!
Το ολο φταιξιμο ειναι της εταιριας οπου δεν υποστηριζει το ελευθερο λογισμικο ανοιχτου κωδικα, Linux!
Αυτα απλα ενημερωτικα!
Δες εδω http://ubuntu-ky.ubuntuforums.org/showthread.php?p=9472740#6
αυτη ειναι λυση για το Ubuntu 10.04 με πυρηνα 2.6.32, εσυ εχεις παλιοτερο πυρηνα!
Δεν ξερω αν θα φτιαξει μετα απο αυτο, δοκιμασε μπας και δουλεψει και σε εσενα,
και βλεπουμε, δεν νομιζω να δημιουργηθει καποιο προβλημα, αλλα αν υπαρξει ποσταρε το να φτιαξουμε!
Καλου-κακου, παντα εχουμε κρατησει ενα backup τα σημαντικα αρχεια που εχουμε, οταν πειραζουμε αρχεια απο το συστημα μας!
Εδωσα:
Και σαν αποτέλεσμα πήρα:
Μήπως πρέπει να αλλάξω κάποια πό τις παραμέτρους που δίνω στις εντολές? Η εταιρία πάντος, από ότι κατάλαβα δίνει έναν driver για linux αλλά δεν ξέρω πως να τον εγκαταστήσω διότι δεν καταλαβαίνω τι ζητάει να κάνουμε στο Readme αρχείο που έχει.
Μπορείς να το ποστάρεις να δούμε τι λέει;
------------------------------------------------------------------------------------------------
"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!
Εκτελεσε τις παρακατω 4 εντολες μια-μια (αντιγραφη-επικολληση για να μην κανεις λαθος)
Εδω ειναι το readme.txt του driver.Tον κατεβασα και γω για να δω τι λεει.
www.ktmhellasclub.gr