Google books,Microsoft

vriareos | Παρ, 08/21/2009 - 22:20 | 1' | 3

Πριν λιγο ειδα στην ειδησεογραφια την αντιδραση της microsoft στο google book...Με αφορμη αυτο εψαξα λιγο το θεμα και στο μονο συμπερασμα που κατελεξα ειναι οτι μπερδευτηκα περισσοτερο...Φαινεται οτι διακυβευονται τρομερα συμφεροντα πισω απο τη διαμαχη αυτη...Ισωςκαι το παρελθον,το παρον ,και το μελλον του βιβλιου παγκοσμια.Θεωρω χρησιμη την καταθεση των αποψεων μας για να διαμορφωσουμε αποψη...το θεμα εχει παρα πολλες παραμετρους για αναλυση...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλά, καταρχήν, οι υπόλοιποι "μεγάλοι" φωνάζουν γιατί δεν έχουν μερίδιο από την κότα με χρυσά αυγά, κ συμπαρατάσονται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως το internet archive, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για το χαμό της ελεύθερης γνώσης. Αν η google τους λαδώσει αρκετά (εώς πολύ) το αντεράκι τους, μια χαρά θα σταματήσουν να φωνάζουν.

Πέραν αυτών που κάνουν λοιπόν αυτό ακριβώς που ήταν αναμενόμενο ότι θα εκάναν, πράγματι έχει ενδιαφέρον το ζήτημα. Ειδικά αυτό για το ότι η όλη "προστασία" των δικαιωμάτων ισχύει για βιβλία στην Αμερική. Οι υπόλοιποι, απλά δεν υπάρχουν. Ίσως είναι ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολεί τις κυβερνήσεις κ την ΕΕ.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!