Βίντεο: Αλληλεπίδραση ανθρώπου-ρομπότ

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Δευ, 09/15/2008 - 12:20 | 2' | 2

Ο Kevin Warwick, καθηγητής Κυβερνητικής στο Πανεπιστήμιο του Reading, ερευνά εδώ και χρόνια την αλληλεπίδραση του ανθρώπινου νευρικού συστήματος με υπολογιστές και εμφυτεύματα. Στο συνέδριο LIFT 08 παρουσίασε το Project Cyborg, ένα πείραμα όπου εμφύτευσε στο χέρι του ένα chip, το οποίο "συλλάμβανε" τα νευρικά σήματα που έστελνε ο εγκέφαλός του στο χέρι του και τα έστελνε ως ραδιοκύματα σε έναν υπολογιστή. Το αποτέλεσμα; Ο υπολογιστής μπορούσε να αναπαράγει τις "νοητικές εντολές" σε ένα ρομποτικό βραχίονα. Ουσιαστικά, ο ερευνητής μπορούσε να ελέγχει με την σκέψη του τον βραχίονα. Κατόπιν, αντίστοιχο chip εμφυτεύθηκε στη γυναίκα του, με στόχο την μελέτη της "μεταξύ τους" επικοινωνίας. Το βίντεο είναι ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με το human-computer interaction και όχι μόνο (σκεφτείτε τις εφαρμογές ειδικά σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες). Δείτε το:

http://www.nouvo.ch/liftvideo

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στην περίπτωση της Αμερικάνας που της εγκαταστήσανε, ( αυτή νομίζω είναι και η καλύτερη λέξη), ένα βιονικό χέρι και που σταδιακά άρχισε να το νοιώθει.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1054146/Bionic-breakthrough-prosthetic-lets-woman-feel-missing-hand.html

( δεν έβγαλα άκρη με το link που έδωσες.. ανοίγει καμιά εικοσαριά videos - ποιο από όλα;; )

Όπως και να έχει, το ηθικό δίδαγμα είναι εντελώς διαφορετικό: Αν έπεφτε αρκετό χρήμα πολλοί άνθρωποι θα είχαν λιγότερα προβλήματα. Δυστυχώς τα λεφτά πάνε σε επιταχυντές, και μελέτες σωματιδίων..

Εμφανίζεται ένας πίνακας με βίντεο. Αυτό στο οποίο αναφέρομαι είναι στη δεύτερη γραμμή, τελευταίο δεξιά.

Δείτε και μερικά ακόμα παλιότερα βιντεο. Εδώ μιλάει γενικά για την εμφύτευση chip και την εμπειρία του:

Εδώ, πιο πρόσφατα, μιλάει για τη δημιουργία του πρώτου cyborg ποντικού:

--
Where is the ripcord, the trap door, the key?
Where is the cartoon escape-hatch for me?