Candy Crush Saga: Μια γλυκιά περιπέτεια!

Jo20 | Τετ, 09/24/2014 - 17:13 | 6' | 1
Πολλοί θα έχετε ακουστά για αυτό το παιχνίδι, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο χώρο του mobile gaming, το οποίο παραμένει στα top charts από τη στιγμή που βγήκε μέχρι και την στιγμή που γράφω. Η εταιρεία που το βγάζει, η king, βρέθηκε στις μετοχές του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να κάνει τους δημιουργούς της πλούσιους μέσα σε μια νύχτα. Σήμερα έναι δύσκολο να βρεις κάποιον που να μην το έχει δοκιμάσει μιας και παίζεται από 100 εκατ. παίκτες παγκοσμίως. Δείτε τι το κάνει τόσο δημοφιλές:
Το Candy crush saga, είναι ένα παιχνίδι τύπου match-three όπου πρέπει να "σπάσεις" γλυκάκια, ώστε να προχωρήσεις στoν κόσμο των γλυκών. Αν όμως αποτύχεις, τότε χάνεις 1 από τις 5 ζωές και πρέπει να περιμένεις μισή ώρα για να την αποκαταστήσεις.
 
Gameplay
Ο τρόπος που πρέπει να παίξεις, είναι απλός: Κάνεις ομάδες όμοιων γλυκών για να εκπληρώσεις ορισμένες αποστολές(ανάλογα με το level).
 
Τα επίπεδα είναι αρκτά δύσκολα σε γενικές γραμμές, γι'αυτό και σου δίνονται special candies. Τα special candies είναι διάφορα έξτρα γλυκά αποτελούμενα από αυτά που βλέπεις συνήθως, με συγκεκριμένες ικανότητες για να σε βοηθούν στις πίστες και δημιουργούνται με κινήσεις άνω των 3 γλυκών.
Tα special candies μπορούν να κάνουν συνδυασμούς μεταξύ τους και να εμφανίσουν ανώτερες ικανότητες από τα κοινά special candies.
Ακόμη, υπάρχουν και τα Boosters, τα οποία είναι σε περιορισμένο αριθμό των 3 και ξεκλειδώνονται περισσότερα όσο προχωράς. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία, από γλειφιτζούρια-σφυριά μέχρι και ζελεδένια ψάρια.
Πλέον στις τελευταίες εκδόσεις έχουν εμφανιστεί δυο νέες καινοτομίες:
Το Boosterwheel, που δίνει boosters
και το Dreamworld, ένα έξτρα mode που εκτυλίσσεται σε έναν παράλληλο ονειροκόσμο και ξεκλειώνεται μετά το level 50.
 
Στο Dreamworld αντιμετωπίζεις τα ίδια επίπεδα με έξτρα δυσκολίες και ένα προσθετό, τον Odus.

Ο Odus η κουκουβάγια στέκεται σε μια ζυγαριά, η οποία ζυγίζει το πόσα γλυκά έχεις διαλύσει και αν έχεις διαλύσει περισσότερα γλυκά στο χρώμα τις μιας μεριάς, τότε βαραίνει και γέρνει προς τα εκεί και αν συνεχίσεις να σπας τα ίδια γλυκά, τότε ο Odus πέφτει και χάνεις. Αν όλα πάνε καλά, τότε ο Odus κάνει Moonstruck και καταστρέφονται όλα τα γλυκά ενός από τα δυο χρώματα και δεν ξαναπέφτουν μέχρι να τελειώσει η ενέργεια της ζυγαριάς.
 
Review
Στην αρχή το παιχνίδι ξεκινάει με μεγάλη ευκολία(όπως άλλωστε και τα περισσότερα παιχνίδια της King), όμως μετά το level 20 τα πράγματα δυσκολεύουν άσχημα. Κολλάς για αρκετό διάστημα στο level 28, ενώ από το 50 και μετά, φαίνεται πως το παιχνίδι είναι αδύνατο να το τερματίσεις. Ακόμη με ενοχλεί το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσεις, να περάσεις 3 level quests ή να ζητήσεις εισητήρια από τους φίλους σου στο facebook για να ανοίξεις νέα επεισόδια. Τα γραφικά από την άλλη είναι όμορφα, χωρίς να ζορίζουν τις πιο αδύναμες συσκευές, ενώ η μουσική είναι χαλαρωτική με τον τρόπο του παιχνιδιού. Ένα ακόμη αξιοθαύμαστο προνόμιο του παιχνιδιού, είναι η ικανότητα σύνδεσης με το facebook, ώστε να κάνεις backup και να δεις τα σκορ των φίλων σου ή την πρόοδό τους.
Αν και γνωρίζω παίκτες που έχουν καταφέρει να περάσουν το level 400, θεωρώ πως είναι ακατάλληλο προς όσους νευριάζουν εύκολα ή δεν τους αρέσουν τα δύσκολα παιχνίδια. Παρ'όλα αυτά αξίζει να ρίξετε μια ματιά έτσι για να δείτε την τεχνική διάρθρωση του παιχνιδιού.
 
Ετυμηγορία:
4.5/5 αστέρια
 
 
 
 
Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 2 (ψήφοι: 5)

Σχόλια

Tο candy crush ειναι ενα ωραιο παιχνιδι,δυσκολο και διασκεδαστικο.

Επισης παιζετε και εδω