Linux Mint 14 "Nadia"

dsyrmalis | Πέμ, 11/22/2012 - 15:51 | 3' | 7



Το Linux Mint είναι η πιο πετυχημένη διανομή απο όσες έχουν στηριχτεί στο Ubuntu. Έπειτα απο την εμφάνιση του Gnome 3 ακολούθησε τη δική του πορεία και δεν υιοθέτησε το κέλυφος Unity αλλά ανέπτυξε το δικό του που δεν είναι άλλο απο το Cinnamon και που προσανατολίζεται αποκλειστικά σε συστήματα Desktop. 

Η  νέα έκδοση με την ονομασία Nadia έρχεται έχοντας ως βάση της το Ubuntu 12.10 αλλά με το κέλυφος Cinnamon 1.6 που έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές και το Mate 1.4 που πλέον έχει φτάσει τα επίπεδα χρηστικότητας του Gnome 2.  Δυστυχώς και το Mint δεν αποτέλεσε εξαίρεση και δεν θα τρέξει σε 32 bit επεξεργαστές που δεν υποστηρίζουν Physical Address Extension (PAE).


Το μενού του Cinnamon συνδυάζει στοιχεία απο το Unity και το κλασσικό μενού.

Όσοι επιθυμούν να αναβαθμιστούν θα πρέπει να ακολουθήσουν της οδηγίες αναβάθμισης. Για μια νέα εγκατάσταση θα πρέπει να κατεβάσουμε το ISO που μας ενδιαφέρει, μεγέθους περίπου 923 ΜΒ. Επίσης θα χρειαστούμε τουλάχιστον 5,7 GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου και 512 MB μνήμης RAM.

Η διανομή συμπεριφέρθηκε άψογα σε κανονική εγκατάσταση αλλά στο Virtual Box η 64 bit έκδοση κατανάλωνε το 100% της ισχύς του επεξεργαστή, ακόμα και σε κατάσταση IDLE.   

Ανακοίνωση έκδοσης: http://blog.linuxmint.com/?p=2216
Προτεινόμενοι server για κατέβασμα:

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ποσο ομορφη ακομα μπορει να γινει μια διανομη...Παει κι αλλο; Εχω βαλει χτες εγω Mint 14 CInnamon, και οτι και να πω ειναι λιγο! Ας μηλισει καλυτερα καποιος απο εσας που γνωριζει απο Linux, μιας και εγω οπως ειναι γνωστο στο σαιτ, θελω ακομη πολυ δουλεια Tongue out!
Μπορει καποιος να μου λυση 2-3 αποριες που εχω στο Mint 14 CInnamon;
Η πρωτη ειναι αυτη που με εξηγησε και ο vagrale13 σε προηγουμενο θεμα, ομως εγω δεν μπορω να καταφερω!

1. Ποιος ειναι ο οδηγος με τις τοποθεσιες που πρεπει να ακολουθησω για θεμα παραθυρου;
Για παραδειγμα κατεβαζω αυτο το θεμα: http://gnome-look.org/content/show.php/Mac-X-Lion-reload+Icons++v3.1?content=155092 στην συνεχεια το αποσυμπιεζω στις λυψεις και κανω copy paste στον κρυφο φακελο /home/.themes (να πω οτι ο τον φακελο .themes τον διμιουργισα ο ιδιος γιατι δεν υπηρχε!
Ο αλλος τροπος ειναι ο εξης: περνω παλι τον φακελο με το θεμα που θελω και ακολουθο: /usr/share/themes
με δικαιωματα διαχειριστή. Βλεπω στο Cinnamon Settings --> θεμα παραθυρου --> πουθενα το θεμα. Surprised Κανω και επανεκκηνιση τον Cinnamon Settings με Alt+f2+r αλλα τιποτα.
Κανω κατι λαθος;

2. Μια ρυθμιση που διορθωνα και με Ubuntu παλαιοτερα και με Mint13 και δεν μπορω να την κανω στο Mint14, ειναι απ τον firefox. Η αυξηση ταχυτητας του scrolling. Εγραφα στον firefox about:config και εβρησκε τις επιλογες
mousewheel.withnokey.numlines και mousewheel.withnokey.sysnumlines. Εκανα κλικ στην πρωτη και αλαζα την τιμη απο 6 σε μεγαλυτερο νουμερο ως αποτελεσμα την ταχυτητα του scrolling. Μετα εκανα κλικ στην δευτερη επιλογη και αλαζε η τιμη απο true, σε false και ειμουν οκ!

3.Δεν μπορω να βρω την ρυθμιση να κανω αποκρυψη (με το ανοιγμα οποιας δηποτε σελιδας) κατω την γραμη εργασιων.

1) Το θεμα που προσπαθεις να βαλεις ειναι για gnome-shell. Για το cinnamon θα βρεις θεματα και αλλα εδω. Προσεξε να ειναι για το cinnamon 1.6.

2) Δεν το ξερω.

3) Εννοεις να εξαφανιζεται η μπαρα? Πας cinnamon settings->panel και ειναι η 1η επιλογη, Auto-hide panel. Το τικαρεις και πατας Alt+F2, r και enter για να κανεις reload.

1) Αδικα πεδευομε με θεματα gnome-shell θες να πεις ε; Την σελιδα που εδωσες την ξερω αλλα νομιζα ειναι για θεματα του μενου μονο. Για θεματα παραθυρων μπορω να βρω εδω: http://cinnamon-spices.linuxmint.com/themes ;

3) Δεν εννοο να εξαφανιστη τελιως η μπαρα, αλλα να εξαφανιζετε μονο οταν ανοιγη καποιο παραθυρο απο πανω.

Ειμαι οκ, tek640 για την ταχυτητα του scrolling. Απλα δεν υπαρχουν οι επιλογες: mousewheel.withnokey.numlines και mousewheel.withnokey.sysnumlines με αυτην την ονομασια, στο Mint14 Cinnamon (Ισως να το αλαζη η εκδοση του Firefox17.0 που εχω τωρα,) αλλα τις βρηκα αλλιως και εκανα το εξης:
Βρηκα mousewheel.min_line_scroll_amount και το νουμερο 5 που εχει ως προεπιλογη το εκανα 35.
Και μετα αλαξα απο κατω το mousewheel.system_scroll_override_on_root_content.enabled απο false το εκανα true
και ειναι οκ. :)

Sorry, δεν καταλαβα οτι ελεγες για θεματα παραθυρων. Αυτα ειναι ιδια και για gnome-shell και για cinnamon.
Το συγκεκριμενο θεμα ομως ειναι τα εικονιδια του MacOS lion, για αυτο δεν σου δουλευει. Πρεπει να τα βαλεις στον κρυφο φακελο .icons .

Απο το 13 πήγα και εγώ στο 14. Η αναβάθμιση ήταν άψογη.

Αν αξίζει τον κόπο κάποιος να αναβαθμίσει; Η απάντηση είναι "ΝΑΙ" ξεκάθαρα.

Και επιτέλους αγόρασα και 20 GB στο ubuntu-one που τόσο ήθελα από καιρό...