GreekOS 0.1.7

Linuxlalala | Δευ, 05/07/2012 - 08:43 | 3' | 2

Αν και δημοσίευσα την ανακοίνωση κυκλοφορίας του GreekOS, θα ήθελα να κάνω μία πιο λεπτομερή παρουσίαση του GreekOS και όλες του τις παραλλαγές που κυκλοφορόυν στο διαδύκτιο. Η κύρια έκδοση είναι το GreekOS KDE, η οποία έχει τα πιο πολλά πακέτα και τους κλειστούς πολυμεσικούς codecs. Μάλιστα,σήμερα κυκλοφόρησα μία νέα έκδοση, η οποία είναι πιο ελαφρία (περίπου 922 MB από τα 1.2 GB που είχε η προηγούμενη έκδοση. Φυσικά, υπάρχει και έκδοση με το GNOME 3, και μία έκδοση με XFCE βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Η Bussiness edition είναι φτιαγμένη για επειχειρήσεις (σαν το CentOS) και πρόσφατα αναβαθμίστηκε στο SLED 11 SP2. Φυσικά, λόγω περιοριστικής άδειας χρήσης η bussiness edition δεν περιλαμβάνει κλειστούς codecs, τους οποίους ο χρήστης πρέπει να εγκαταστήσει χειροκίνητα. Το GreekOS bussiness edition δεν απευθήνεται μόνο σε επειχειρήσεις που θέλουν να δοκιμάσουν το linux, αλλά και σε απλούς χρήστες που θέλουν την απόλυτη σταθερότητα. Λόγω της απουσίας των κλειστών codecs, το GreekOS bussiness είναι πιο μικρό ως iso (604 MB). Επίσης, υπάρχει το GreekOS for newbies, που περιέχει το icewm και τα windows themes, το οποίο έχει ως προεπιλεγμένη όψη windows XP, αλλά μπορεί να αλλάξει εμφάνιση, είτε σε αλλή έκδοση των windows είτε με τη χρήση των υπόλοιπων themes του icewm. Είναι ό,τι καλύτερο για αρχάριους που δεν έχουν συνηθήσει ακόμα στην όψη του GNOME και των υπολοίπων γραφικών περιβαλλόντων. Φυσικά, όταν συνηθίσουν, μπορόυν να αλλάξουν γραφικό θέμα στο icewm, ή να εγκαταστήσουν άλλο γραφικό περιβάλλον. Όσο για το μέγεθος, είναι σχετικά ελαφρύ (819 ΜΒ).
Download links:
GreekOS KDE:
http://goo.gl/RgDs5
GreekOS GNOME3:
http://goo.gl/SBzaI
GreekOS Bussiness edition:
http://goo.gl/Xwqpo
GreekOS for newbies:http://goo.gl/FQuNn
TODO:

-Να βάλω το Evergreen ή το Tumbleweed στο GreekOS
-Να δημιουργήσω μία έκδοση με το XFCE
-Φυσικά, να αλλάξω τη μητρική διανομή, γιατί θέλω να έχω περισσότερο έλεγχο

Have a lot of fun!!! 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλό φαίνεται. Αλλά θα σου πω την άποψή μου επι του θέματος, σαν developer αλλά και σαν consumer.
Στον κόσμο του Linux, ο κόσμος πλέον έχει κουραστεί από το KDE, GNOME, LXDE, Xfce και άιντε πάλι από την αρχή. Καλό, χρυσό το open source αλλά αυτό είναι το άσχημο με αυτό, μαζί με άλλα πράγματα.

Πλέον ο κάθε Νίκος, Βασίλης, Καρακίτσος "φτιάχνει" ένα Λινουξ (επίτηδες το έγραψα στα Ελληνικά!) και το ονομάζει ότι θέλει και στην πραγματικότητα έχουν πάρει ένα Ubuntu, ένα OpenSUSE ή μια όποια άλλη μαλ***α και του έχουν αλλάξει ένα wallpaper, του έχουν πετάξει δύο εφαρμογές πάνω και του έχουν αλλάξει το όνομα.

Now, don't get me wrong, δεν θέλω να προσβάλω τη δουλειά σου, προς Θεού. Χαίρομαι κιόλας που ασχολείστε με το Linux. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος θέλει inovation, θέλει κάτι καινούργιο, κάτι που δεν έχει ξαναδεί. Όχι κάτι που υπάρχει ήδη. Because, simply, το έχει ξαναδεί. 

Επίσης, έχεις διαλέξει μια πολύ nasty "αγορά", την πιό άθλια "αγορά" open source λογισμικού. Και αυτό γιατί οι έλληνες χρήστες είναι τυφλά υποταγμένοι σε μια τεχνολογία. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο για (τους περισσότερους από) αυτούς. πχ κάτι που έτυχε σε εμένα, κάποιος μου λέει: "Αν δεν είναι ανοιχτου κώδικα δεν μπαίνω στον κόπο να το δοκιμάσω.", εεε... στα @@ μου? Μη κάνεις σχόλιο τότε? σκέφτηκα. Και το αστείο είναι ότι ήταν ανοιχτού κώδικα. Σχετικά με αυτό, θέλω να σου πώ ότι τύποι σαν και αυτούς τα θέλουν όλα O.S. αλλά δεν καταλαβαίνουν γρί τι λέει ο κώδικας. Επίσης ο Έλληνας χρήστης μόνο ζητάει αλλά αν είναι να δώσει κάτι πίσω, σε γράφει στα παλαιά των παπουτσιών του (οι περισσότεροι όχι όλοι). Όσα e-mail για support έλαβα για το Cinux ή το JetBrowser ήταν για να ζητήσουν κάτι ή να παραπονεθούν για κάτι, αλλά όταν ζήτησα 5 λεπτά για να κάνουμε troubleshoot το πρόβλημα, ήταν άφαντος (εκτός σπανίων ελληνικών εξαιρέσεων - 2 από τις 17 - και των ξένων, που επιθυμούν να σε βοηθήσουν). 

Anyways, what I'm trying to say is: Σκέψου κάτι. Τι θές να αντιπροσωπεύει η διανομή; Ποιό είναι το όνειρό σου για αυτό που δημιουργείς; Choose a track και συγκεντρώσου σε αυτό. Δεν έχει σημασία αν είναι Ubuntu based, αρκεί να μην είναι το Ubuntu με KDE ή GNOME 3 ή, ή, ή... Να είναι themed δηλαδή. Αυτό που δεν είναι οι περισσότερες διανομές εκεί έξω. Μη σε νοιάζει τι σου ζητούν. Είσαι ένας και κάνεις ότι κάνεις. Έχε τις προταιρεότητές σου και γράψε εκεί που ξέρεις όλους τους άλλους. Επίσης, να θυμάσαι ότι το Desktop operating system έχει πλέον πεθάνει. Και αυτό γιατί υπάρχει Windows, OS X, Ubuntu στην αγορά, για να μή βγάλω τελείως το Ubuntu. 

Way to go, περιμένω να δω progress. 
ΥΓ Αυτό πάει και στα άλλα τα παιδιά που ασχολούντε με remastering. (Ο Δημήτρης? νομιζω.)
Anyways, cheers.