Krita - Μία εφαρμογή σχεδίασης και ζωγραφικής.

vagrale13 | Τρί, 12/27/2011 - 11:46 | 3'

Το Κrita είναι μία Qt εφαρμογή, έτσι απευθύνεται κυρίως στους χρήστες KDE. Με την πρώτη δοκιμή του, ίσως κάποιοι θα νομίσετε πως είναι ακόμη μία εφαρμογή ζωγραφικής. Δεν είναι, όμως, έτσι. Το Krita δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα για την επεξεργασία εικόνας, αλλά μία εφαρμογή για τη δημιουργία ψηφιακής τέχνης. Να σημειώσουμε ότι το Krita ξεκίνησε ως KImageShop μέσα στο KΟffice και πλέον είναι μέρος του Calligra.



Οι επιλογές που προσφέρει, μπορούν να καλύψουν όλους τους χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν μία εικόνα τέχνης. Υποστηρίζει όλους τους γνωστούς τύπους εικόνων, όπως PNG, JPEG, TIFF κ.λπ. Παρέχει όλα τα εργαλεία για τη δημιουργία ή την επεξεργασία εικόνων, όπως πινέλα, μολύβια, στυλό κ.λπ.
Ακόμη, για όσους θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν, διαθέτει πολλά έτοιμα μοτίβα και ντεγκραντέ, όπως και την επιλογή να δημιουργήσετε κάποια δικά σας. Διαθέτει μία αρκετά εύχρηστη παλέτα για την επιλογή χρώματος, και μπορείτε είτε να δημιουργήσετε είτε να τρέξετε κάποιο έτοιμο script από τα διαθέσιμα για την εφαρμογή. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε στην εικόνα κάποιο φίλτρο από τα πολλά διαθέσιμα που υπάρχουν, όπως τα blur, burn, map, pixelize κ.λπ.
Για όσους θέλουν να δημιουργήσουν μία καλλιτεχνική εικόνα, σίγουρα το Krita μπορεί να τους βοηθήσει σε αυτό στο έπακρο και να βρει μία θέση στις εφαρμογές τους.

Δώσε αστέρια!

MO: 2.5 (ψήφοι: 2)