Silicon Empire - Γραφικό εργαλείο για εγγραφή CD/DVD

vagrale13 | Δευ, 10/03/2011 - 11:01 | 3' | 1

Το Silicon Empire είναι μία Qt εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε απόλυτα τους οπτικούς δίσκους σας. Για την εγγραφή των CDs/DVDs χρησιμοποιεί το πακέτο cdr–tools, έτσι υποστηρίζει όλους τους τύπους των οπτικών μέσων.



Σας δίνει τη δυνατότητα να κάψετε απλά CD και DVD, αλλά και Blu–ray δίσκους. Από την πρώτη κιόλας χρήση του, θα αντιληφθείτε πόσο φιλικό είναι προς τον απλό χρήστη και πόσες επιλογές προσφέρει. Η πολύ όμορφη εμφάνιση που έχει, σε συνδυασμό με τη συμβατότητα, θα τραβήξουν αμέσως την προσοχή σας.
Μπορείτε να κάψετε απλά CDs και DVDs δεδομένων, μουσικά CDs, να κάνετε αντιγραφή από το ένα CD ή DVD στο άλλο, καθώς και να κάψετε μία εικόνα .iso.
Aν έχετε κάποιον επανεγγράψιμο οπτικό δίσκο, μπορείτε εύκολα και απλά να σβήσετε το περιεχόμενό του. Πολύ καλή επιλογή και χρήσιμη αρκετές φορές είναι ότι μπορείτε να προσαρτήσετε μία εικόνα .iso.
Φυσικά, για τη διευκόλυνσή σας, όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα κάνετε είτε επιλέγοντας τα αρχεία ή απλώς σύροντάς τα (drag & drop) μέσα στο παράθυρο.
Μέχρι τώρα είχαμε δύο καλές εφαρμογές για την εγγραφή οπτικών δίσκων στο Linux: Το Brasero και το K3b. Το Silicon Empire μπήκε δυναμικά σε αυτή την κατηγορία και πιστεύουμε ότι μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε αυτές τις δύο εφαρμογές και να κερδίσει πολλούς φίλους.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

1. Δεν μπορεί να διαχειρίζεται / γράψει audio CD's.
2. Δεν βλέπει DVD writer αν δεν τρέχει ο HAL (αιωνία του η μνήμη...).
Ίσως στο μέλλον, αλλά για τώρα μόνο σαν αρχειοθήκη μπορεί νάναι χρήσιμο.