Nanoshot - Ενα απλό πρόγραμμα για τη λήψη στιγμιότυπων της οθόνης σας, για το Gnome

vagrale13 | Τετ, 05/18/2011 - 10:47 | 3'

Ο Nanoshot είναι ένα εργαλείο Python για να παίρνετε στιγμιότυπα της επιφάνειας εργασίας σας ή όποιου σημείου θέλετε από αυτή. Είναι απλό και εύκολο στη χρήση του, κάτι που θα σας κάνει να το συμπαθήσετε.

http://img695.imageshack.us/img695/1240/nanoshot.png

Παρέχει αρκετές επιλογές, διαθέσιμες από την περιοχή ειδοποιήσεων στον πίνακα του Gnome, όπως να τραβήξετε στιγμιότυπο από ένα παράθυρο εφαρμογής ή από κάποιο βίντεό σας ή ακόμη και από κάποια ιστοσελίδα.

Υπάρχει η επιλογή να ορίσετε εσείς τη συγκεκριμένη περιοχή που θέλετε, αλλά και δυνατότητα χρονοκαθυστέρησης, δηλαδή να επιλέξετε έπειτα από πόσα δευτερόλεπτα θα γίνει η λήψη.
Μόλις τραβήξετε το στιγμιότυπο, υπάρχουν πολλές επιλογές για το τι θα το κάνετε: Μπορείτε φυσικά να αποθηκεύσετε την εικόνα σε έναν φάκελο, καθώς και να την ανεβάσετε απευθείας στο Διαδίκτυο, σε κάποιο από τα διαθέσιμα image hosting sites. Αυτή τη στιγμή είναι τρία διαθέσιμα, τα Flickr, ImageShack και imgur.com. Μία ακόμη χρήσιμη επιλογή είναι να προσθέσετε στην εικόνα κάποιο από τα εφέ που σας δίνει.

Αυτό που ίσως σας δυσαρεστήσει κάπως, είναι ότι η εφαρμογή δεσμεύει αρκετούς πόρους συστήματος, περίπου 38MB μνήμης. Αρκετά υψηλό νούμερο, αν συγκρίνουμε με την προεπιλεγμένη εφαρμογή, που χρειάζεται μόλις περίπου 3MB μνήμης. Η δοκιμή του Nanoshot έγινε σε laptop με Intel T2050 και 1533MB RAM.

Πρόκειται, πάντως, για μία εύχρηστη και καλή εφαρμογή, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)