Qosmic - Μία εφαρμογή για δημιουργία και επεξεργασία flam3 fractal εικόνων

vagrale13 | Τρί, 05/17/2011 - 10:37 | 3'

Το Qosmic είναι μία εφαρμογή, γραμμένη με το Qt4,
για τη δημιουργία και την επεξεργασία flam3 fractal εικόνων.

http://img863.imageshack.us/img863/9527/qosmic.png

Τα flam3, είναι fractal και κινούμενα σχέδια που παράγονται αλγοριθμικά, ενώ το σχήμα και το χρώμα τους καθορίζονται από μία μακρά σειρά αριθμών. Ο συγκεκριμένος τύπος εικόνων έχει επεκταθεί σε σημαντικό βαθμό και σήμερα χρησιμοποιείται για τη δημιουργία έργων τέχνης και ειδικών εφέ.

Τις εικόνες αυτές, αφού τις δημιουργήσετε, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στο λειτουργικό σας, για screensaver ή ακόμη μπορείτε να δημιουργήσετε για τον αγαπημένο σας player, τα δικά σας οπτικά εφέ και για όποια άλλη χρήση εσείς θέλετε. Βέβαια, αυτό χρειάζεται αρκετές ώρες δουλειάς, αφοσίωσης χρόνου, και γνώσεων για να πετύχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Το Qosmic αποθηκεύει τις flam3 εικόνες σε PNG. Από τις διαθέσιμες επιλογές, μπορείτε να ορίσετε και τις διαστάσεις που θέλετε να έχουν οι εικόνες, όπως και την ποιότητά τους. Η εφαρμογή παρέχει πολλές επιλογές ρυθμίσεων. Κάποιες από αυτές είναι: Οι πάρα πολλές παλέτες, για να επιλέγετε το χρωματισμό που θέλετε, και οριζόντια και κατακόρυφη αναστροφή.

Επίσης, δίνει τη δυνατότητα –κατά την ώρα της επεξεργα σίας– να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο το αποτέλεσμα. Ακόμη, το Qosmic προσφέρει πολλές μεταλλάξεις, για να προσαρμόσετε την εμφάνιση και το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε.

Συνολικά, πρόκειται για μία εφαρμογή που απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας flam3 εικόνων και αξίζει να τη δείτε.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)