OpenShot Video Editor: Μια καλή εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο για το Linux.

vagrale13 | Δευ, 02/21/2011 - 00:28 | 3' | 4

Το OpenShot Video Editor είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο ανοικτού κώδικα για το Linux.

 

http://img248.imageshack.us/img248/5161/openshot.png 


Τι κάνει; “Παίρνει” τα βίντεο, τις φωτογραφίες, και τα αρχεία μουσικής σας, και σας βοηθά να δημιουργήσετε μια ταινία. Μπορείτε να ενσωματώσετε εύκολα υπότιτλους, μεταβάσεις και εφέ και μάλιστα όταν προσθέτετε μεταβάσεις στο βίντεο έχετε προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο. Το ΟpenShot σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε το βίντεο σας, και προσφέρει πολλές επιλογές. Κάποιες από αυτές είναι η υποστήριξη των περισσότερων codecs, για πολλές διαφορετικές κωδικοποιήσεις βίντεο, ήχου, και εικόνας (με βάση το Ffmpeg).

Μπορείτε επίσης, να αλλάξετε μέγεθος στο βιντεο, να το διαχωρίσετε, και να το κόψετε, ή να δημιουργήσετε τίτλους και μάλιστα 3D κινούμενους τίτλους. Μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα των κομματιών (αργή κίνηση κλπ.), να κάνετε μιξάρισμα και επεξεργασία ήχου. Να προσθέσετε ψηφιακά εφέ βίντεο, συμπεριλαμβανομένων φωτεινότητας, gamma, απόχρωσης, κλίμακας γκρι, κωδικός χρώματος (μπλε / πράσινη οθόνη), και πάνω από 40 άλλα εφέ βίντεο και ήχου.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Στο τέλος της επεξεργασίας του βίντεο, σας δίνεται η δυνατότητα για εξαγωγή των ταινιών σας σε DVD, Xbox 360, και πολλά άλλα κοινά σχήματα. Μάλιστα, σε επόμενη έκδοση του, θα υπάρχει και η επιλογή να μπορείτε μετά το τέλος της επεξεργασίας του βίντεο, εύκολα, να ανεβάσετε το βίντεο σας σε γνωστές σελίδες του διαδικτύου, όπως στο YouTube, Vimeo, κ.α.

Αυτό που πραγματικά όμως ξεχωρίζει στο OpenShot, σε σχέση με άλλα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο, είναι το εύχρηστο περιβάλλον εργασίας για το χρήστη. Αν και σχετικά καινούρια εφαρμογή, σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί μια από τις καλύτερες, και πιο φιλικές στο χρήστη εφαρμογές για την επεξεργασία βίντεο στο Linux.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

τι απαιτησεις συστηματος εχει?
ρωταω γιατι να το χρησιμοποιω μεσα απο το virtualβοχ ....

stefan]τι απαιτησεις συστηματος εχει?
ρωταω γιατι να το χρησιμοποιω μεσα απο το virtualβοχ ....

Γιατι να το χρισημοποιησεις απο vbox ?

ολα τα δοκιμαζω πρωτα σε virtual machine....

και αν ειναι κατι ελαφρυ κ για μικροδουλειες θα το αφησω εκει ;)

Ειναι αρκετα ελαφρυ παντως, και αξιζει τουλαχιστον μια δοκιμη! Smile