Class: Διαχείριση σχολικής τάξης

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Πέμ, 02/10/2011 - 10:11 | 2'

Το ClaSS είναι μια web εφαρμογή διαχείρισης που απευθύνεται σε καθηγητές και δασκάλους σχολείων. Στόχος του είναι να διευκολύνει τον εκπαιδευτικό στη διαχείριση της τάξης του, αυτοματοποιώντας αρκετές καθημερινές δουλειές μέσω ενός web περιβάλλοντος.



Πιο συγκεκριμένα, το ClaSS ακτινογραφεί τους μαθητές: τις απουσίες τους, τους βαθμούς τους, τα μαθήματα που παρακολουθούν ενώ προσφέρει μερικές ακόμα λειτουργίες μέσω μιας σειράς καρτελών στην κορυφή της σελίδας του. Μόλις συνδεθείτε στην εφαρμογή, μπορείτε να πλοηγηθείτε γρήγορα στο web περιβάλλον της και να προσθέσετε πληροφορίες, να ενημερώσετε το ημερήσιο πρόγραμμα, να ελέγξετε βαθμούς, κλπ.


Μια και πρόκειται για web εφαρμογή, θα χρειαστείτε έναν web server για να τη στήσετε και με λίγη προσπάθεια θα μπορούν όλοι οι καθηγητές του σχολείου να έχουν πρόσβαση ακόμα και από το σπίτι τους. Εάν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο της εγκατάστασης για να δείτε αν σας κάνει, μπορείτε να δοκιμάσετε το live demo εδώ. Στο site θα βρείτε ακόμα αρκετά μεγάλη τεκμηρίωση αλλά και βίντεο-tutorials.

Το ClaSS δεν είναι βέβαια ένα πλήρες σύστημα σχολείου (δεν έχει καμία δυνατότητα για τους ίδιους τους μαθητές, για παράδειγμα) αλλά μπορεί να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά των υπηρεσιών που προσφέρονται στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας. Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει Ελληνική μετάφραση.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)