QTractor: πολυκάναλος sequencer ήχου

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 02/08/2011 - 10:21 | 3'

Το QTractor είναι ένας πολυκάναλος sequencer ήχου και MIDI. Έχει τέλεια υποστήριξη στα στάνταρ formats MIDI αλλά και για τα διάφορα format αρχείων ήχου (OGG, MP3, WAV, FLAC, AIFF, κλπ), υποστήριξη για LADSPA, LV2, VSTi και DSSI plugins και προσφέρει αποδοτική χρήση της CPU και ένα καθαρό περιβάλλον. 


Για MIDI, το QTractor χρησιμοποιεί το ALSA ενώ για διασύνδεση των «συσκευών» ήχου βασίζεται στο JACK server. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε εφέ σε πραγματικό χρόνο είτε με διασύνδεση στο JACK είτε εισάγοντας τα απευθείας στο κανάλι μίξης, όπως και στο Ardour.

Σε πολλά πράγματα, το QTractor είναι πολύ πιο εύχρηστο από π.χ. το Rosegarden, και αποτελεί μια εξαίρετη επιλογή για πολυκάναλη εγγραφή και επεξεργασία μουσικής, ειδικά αν σας αρέσει το Qt4 και οι εφαρμογές του. Κι αυτό διότι, χάρη στο Qt4, όλο το QTractor δείχνει πολύ όμορφο και σωστό σχεδιαστικά. Επιπλέον, το περιβάλλον του είναι γνώριμο από άλλους sequencers του Linux (όπως οι Ardour, Rosegarden και Muse): τα κανάλια MIDΙ και ηχητικών δεδομένων εμφανίζονται αριστερά και κατακόρυφα ενώ τα κομμάτια της μουσικής εκτείνονται οριζόντια στα δεξιά.

Το QTractor περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή για τα MIDI clips και μείκτη, και προσφέρει απεριόριστα undo/redo, και απεριόριστο αριθμό καναλιών ανά project και clips ανά κανάλι! Έχει επίσης πολύ καλή απόδοση, ακόμα και όταν μιξάρουμε 12 κανάλια χωρίς να φορτώνει ιδιαίτερα τον επεξεργαστή. Γενικά, το QTractor είναι ένας αρκετά καλός ανταγωνιστής του Rosegarden και του Ardour, ειδικά αν θέλετε έναν γρήγορο και εύκολο editor για πολυκάναλη μουσική.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)